Prikaži potpunu verziju : Asus 4870 1 GB
Zna li iko gde se u gradu moze naci ova graficka kartica, ASUS 4870 sa 1Gb memorije. Sve sam prevrnuo i nema je! Moze i na pp ako neko zna!
Mora neko da ima. (http://www.pcberza.rs/komponente/graficke-kartice/112-0-0-0/q=4870+1gb) Zovi redom i vidi...
Jeste da nije Asus ali su i druge "verzije" takodje super. :)
Stvarno ne znam shto su se svi zakachili za taj Asus, ajde po pitanju plocha i nekako ali po pitanju kartica ?:confused:
Inache ima boljih modela od toga, kao npr Gainward ili Palit Dual Sonic 4870 1GB. Samo da napomenem da za otprilike istu cenu ima i nVidia GTX260 Core 216 koji je brzhi od 4870 sa 1gb
Nema prodavnice koju nisam zvao i obisao! I nema! ASUS mi je ploca pa sam mislio da uparim mada nema ni od ostalih proizvodjaca osim Gigabyte i MSI a sto mi se ne uzima. E sad ta nVIDIA mozda nije losa ali ona ima DDR3 memoriju u odnosu na ovu koja je DDR5 i radi na 650 Mhz dok je ATI na 750Mhz sto nikako ne moze biti brze. A uostalom ima 896Mb. Svako ima neko svoje misljenje.
Nemoj tako da gledas. Ako ima Asus plocu onda moras imati i Asus graficku... Nemoj tako, samo sebe zbunjujes. ;)
Poslusaj/vidi sta ti je DooMchE rekao/napisao i verujem da ces jos bolje proci nego sto si planirao.
Nema prodavnice koju nisam zvao i obisao! I nema! ASUS mi je ploca pa sam mislio da uparim mada nema ni od ostalih proizvodjaca osim Gigabyte i MSI a sto mi se ne uzima. E sad ta nVIDIA mozda nije losa ali ona ima DDR3 memoriju u odnosu na ovu koja je DDR5 i radi na 650 Mhz dok je ATI na 750Mhz sto nikako ne moze biti brze. A uostalom ima 896Mb. Svako ima neko svoje misljenje.
Ne verujem da bi dobio bilo kakve performanse ako stavish Asus, ali ako bash insistirash ti samo navali sa potragom. Ja lichno drzhim Gainward + Asus plocha i nema problema.
A shto se poredjenja tiche, nema tu nikakvog mishljenja, zaboravio si jednu vazhnu stvar pri svom tom poredjenju, a to je grafichki chip koji je vazhniji i od magistrale i od vrste memorije i od njenog radnog takta. Konkretan primer - Radeon 4850 ima GDDR3 i radi na 625/2000, dok imaju modeli 3870 GDDR4 koji rade na 770/2200, i 4850 ovim donjim brishe patos jer je na njemu RV770 chip a dole je RV670. Uostalom test GTX260 Core 216 vs 4870 1GB je bash odradjen u decembarskom broju Sveta Kompjutera iz chega se vidi da je ovaj prvi oko 10% brzhi. Samo je malo tezhe ubosti bash Core 216 model, ali i za to ima oznaka.
EDIT: Ispravka, u novembarskom broju... evo i link :P http://www.sk.rs/2008/11/sktd03.html
U pravu su ljudi, nemoj juriti fantome ako si već skupio pare. GeForce GTX260+ ili GTX260 216 (al' obrati pažnju, nemoj da uzmeš običan) je u većini testova nešto brži od HD4870 1Gb. Uzmi ga i ne razbijaj glavu.
Inace nisam neki pristalica ATI ali mi se ova kartica ucinila odlicnom.Sad citam ovaj clanak u SK i on je dosta neodredjen mada preporucuju nVIDIA. Jos moram da vidim sta se moze naci na nasem trzistu.
Hehe, a tek sto se ova nVIDIA ne moze naci na nasem trzistu! Vecina nikad nije ni cula za nju a u ostalim radnjama je nema i ne zna se kad ce biti. A i na sajtovima koji se bave predstavljanjem hardvera, nema tih kartica!
Mora da ima. Nije stvar u tome sto nema nego sto su prodavci neinformisani, nazalost. :(
Moj drug pre par dana zove jednu poznatu firmu za PC komponente da se raspita oko napajanja LC Power 6600. Zove on i javlja se neka devojka..
On: Dobar dan.
Dev: Dobar dan, izvolite.
On: Zanima me LC Power 6600, da li ima i koliko kosta?
Dev: Samo sekund... prodje 30s i kaze ona "Ima, 160e".
On: Kako bre, zar nije oko 50-ak eura.
Dev: Nije, nije... Evo u cenovniku pise 160e!
On: Ih bre, to nije nesto u redu.
Dev: Jeste, evo sada cu pozvati kolegu.
Dolazi kolega...
Kolega: Dobar dan.
On: Objasni moj drug sta i kako... kolega nadje napajanje, cena 60e.
I preko slusalice se cuje kako "savetuje" devojku kako treba raditi. Ona nonstop gledala Q6600. :(
Ovo mi je drug pricao. Mozda ima jos nesto izmedju, ne secam se.
Vidis o cemu ti pricam. Najbolje da odes licno tamo gde mislis da ima i da vidis...
Nadam se samo da ti se nije javila devojka. :D
Ja znam bar dve firme u kojima sigurno ima Gainward i Gigabyte model Core 216, mislim da u jednoj ima i odlichni XFX. Kod Gigabyte na kraju modela ima oznaka "OC", ali ne znachi da je OverClockovana nego da ima 216 Stream Processora za razliku od 192 kod klasichnog GTX260, niko na forumu ne zna shto su je tako oznachili :P
Pa hajde mi ma pp napisi koje su pa da pogledam, ako ti nije tesko...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.