PDA

Prikaži potpunu verziju : Laptop trouble

maxx10
19.1.2009, 12:12
Kupio sam notebook pre jedno 2 meseca, ne znam tacno ime modela uglavnom MSI(2gb ram, dvoglavi turion, 120gb hd, ati x1300)
Nisam imao nikakvih problema do pre nedelju dana poceo ozbiljno da koci. Kad god igram svoju omiljenu igru (w3) fps mi pada na 5 ili cak i manje, kuler pocinje da radi punom parom etc. Mislio sam da nije neki softverski problem pa sam reinstalirao sistem i iskljucio prakticno sve graficke stvarcice u visti ( rollin on win98 skin) smanjio rezoluciju u igri ( koja je inace od pre 7 godina i do pre neki dan je radila u max rezoluciji sve high) i opet isti problem.
Ako neko ima ideja ili mu se desavalo nesto slicno nek mi pomogne jer sam izgubio j****ni MSI garantni list...
Hvala unapred

flamingos
19.1.2009, 12:45
prasinma ti se uvukla u svaku poru laptopa,a i nabavi mu postolje za hladjenje npr cooler master notepal..

maxx10
19.1.2009, 13:02
Hmm prasina... Ima neki lek protiv toga? :P
Da moguce je da se zagreva vise nego sto bi trebalo...

dzonihsv
19.1.2009, 13:52
Ako nemas garantni list onda kao da nemas garanciju (nazalost). Onda mozes otvoriti sam laptop tj. njegov deo gde se nalazi kuler i skinuti/ukloniti prasinu ali probaj da nadjes garanciju i pozoves servis koji ce ti to uraditi za tili cas a zadrzaces garanciju koja je ponekad i preko potrebna.

maxx10
19.1.2009, 15:12
Razumem to ali komp imam tek 2 meseca... Zar da zovem MSI svaka 2 meseca za ciscenje prasine :/

dzonihsv
19.1.2009, 15:35
Nije u tome stvar. Ne mora da znaci da ce ti se opet posle 2 meseca nakupiti prasine (ako je uopste do toga). Verovatno ti je laptop stajao na mestu gde ima malo vise prasine pa je zato i nastao taj problem...
Znaci, ostaje ti ciscenje i kupovina postolja za hladjenje.

vlajo
19.1.2009, 15:37
Kakav bre garantni list? Imaš li fiskalni račun, on ti je dovoljan?

dzonihsv
19.1.2009, 15:38
Da, ali za MSI uslugu (72h Pick'n'Return) treba da imas overen racun (na kojoj pise garancija koliko je) gde si kupio laptop.

vlajo
19.1.2009, 15:44
Ako imaš fiskalni račun, idi sa njim u prodavnicu gde si ga kupio. Račun je dokaz o kupovini, ima datum i sn. proizvoda, pečat prodavnic i ostalo. Ako se bune, možeš opušteno da ih prijaviš tržišnoj inspekciji (mislim da će i posle pretnje promeniti pesmu). Nemoraš da koristiš tu MSI uslugu (za koju sam inače čuo da baš i ne funkcioniše kako su obećavali). Bitno ti je da popraviš ili zameniš računar.