PDA

Prikaži potpunu verziju : Pomoć oko novog monitora

aca_BG
17.1.2009, 19:03
Cao svima! Ja sam kupio novi monitor, Samsung SyncMaster 920 nw 19 inca...
Imao sam kocku od 17 i sad kad sam stavio ovaj nov grafika mi je dosta slabija... na internetu sitna slova se jedva citaju, male ikonice su razmazane i ne prepoznaju se, u igri isto tako... ako bi mi neko pomogao bio bih mu veoma zahvalan :) Hvala

Nergal
17.1.2009, 19:09
Da li si stavio da radi u native rezoluciji? Ovo je česta greška početnika sa TFT monitorima. Native rezolucija Samsunga 920NW je 1440x900 i samo u njoj ćeš imati optimalni kvalitet slike. Korišćenje svih drugih grafičkih modova (a da su full screen rašireni) dovodi do drastičnog pada kvaliteta slike.

Ako je u ovome bio problem, javi.

Doomche
17.1.2009, 19:14
Idi u Control Panel > Display Properties >Appearance> Effects, i chekiraj Use the following method to smooth the edges of screen fonts, a ispod toga sa Standard promeni na ClearType. To ce popraviti izgled slova (valjda) a shto se ikonica tiche, povecaj rezoluciju na desktopu na najvecu mogucu (nativna rezolucija), pa onda javi kako ti se chini. Uglavnom verovatno cesh trebati da se dosta poigrash sa podeshavanjima monitora...takodje jesi li instalirao drivere za 920NW ? Nisu neophodni ali mislim da sadrzhe odgovarajucu instalaciju boja za monitor

nikola87
17.1.2009, 19:16
moze da bude fora sto mnogo korisnika (17" crt) drze 1024x768 rezoluciju i onda kad predju na tft i kad treba da se postavi jedina rezolucija na kojoj slika izgleda normlano dolazi do problema jer u odnosu na one ogromne ikonice sad sve deluje sitno.

Ja npr na mojoj tft 17"-tici trzim 1280x1024 rezoluciju i to mi je normalno, sve drugo mi deluje veliko i ruzno

aca_BG
17.1.2009, 19:24
hvala momci... ovo za slova je dosta pomoglo ali rezoluciju kad stavim na maksimum sve se usitni, dobijem jos pola ekrana prazno, slova i ikonice su manja... moze li da stoji na 1152 X 864?

Doomche
17.1.2009, 19:57
Pa ukombinuj, TFT monitori su predvidjeni da rade na max rezoluciji, i manja od toga se dosta loshije skalira sa kvalitetom nego na CRT-u. Morash se na to navici