Prikaži potpunu verziju : SLI ne radi
ukimafija
17.1.2009, 17:06
imam MB ASUS P5K pa reko da iskoristim 2 slota i kupih 2xASUS 8600GT za SLI. kad ono truba NE RADI.:cool:
Pa ti si mnogo pametan i upucen cim si na plocu koja NE podrzava sli stavio dve geforce karte. Ploca podrzava samo CF(crossfire) ondosno samo dve ATI graficke.Ali sama ideja uparivanja dve takve karte na P35 cipsetu cak i da moze je sama po sebi besmislena. Jedna bi imala 16 linija a druga samo 4, sto kafastrofalno utice na peformanse.
A i ko ti je kriv nego ti sam. Mogao si da kupis jednu graficku koja isto ili manje kosta recimo GEforce 9600GT/9800GT ili ATI 4830, em bi bile brze od tog sli-ja em je to mnogo jednostavnije.
SLI radi samo na Nforce cipsetu, odnosno u slucaju intel cipseta samo na najnovijim X58 sertifikovanim maticnim plocama za SLI.
Druže Blažo, stvarno si za "verovali ili ne". Pa kad kupuješ delove računara (ako već hoćeš da biraš) valjda se prvo raspitaš šta može sa čim. Ako već koristiš ovaj forum ili čitaš neke novine mogao si da pročitaš da postoje određena pravila. Pa stariji ljudi kad kupuju deci računare pitaju šta valja i šta može sa čim (često ih prevare). Podržao bih stav Ukija da si sam kriv, ako možeš vrati grafičku pa vidi šta ćeš.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.