Prikaži potpunu verziju : Kompatibilnost?
OWERKLOKER
12.1.2009, 4:14
Imam ovu konfiguraciju:
AMD ATHLON 64 X2 3600+,2 GB RAM-a,NFORCE6M-A,FOXCONN 7900GS I NEKO KINESKO NAPAJANJE OD 400W...
Sad zelim da promenim graficku i uz savete ljudi sa foruma da uzmem hd4830...Sad me interesuje moze li na ovu plocu hd4830 i da li je ovo napajanje dovoljno?pozz:ciao:
Shto ne bi mogao 4830, radice ti sasvim dobro mada bi valjalo da kloknesh malo taj procesor na jedno 2.3 ghz bar. A shto se napajanja tiche, nece ti bash biti dovoljno, pa najjeftinije shto bi proshao bi bio LC Power 5450 450W ~30e, stvarno mislim da nije mnogo da se osigurash...
OWERKLOKER
12.1.2009, 11:27
Shto ne bi mogao 4830, radice ti sasvim dobro mada bi valjalo da kloknesh malo taj procesor na jedno 2.3 ghz bar. A shto se napajanja tiche, nece ti bash biti dovoljno, pa najjeftinije shto bi proshao bi bio LC Power 5450 450W ~30e, stvarno mislim da nije mnogo da se osigurash...
A,jel bi moglo neko kinesko od 450-500W,jer nemam pare ni za graficku jos a kamo li za napajanje...Jedva da cu da imam i za ovo kinesko...A jel mozes da mi posaljes na PM kako da kloknem ovaj proc korak po korak posto ne znam nista o tome,probao sam samo graficku ali bez nekog uspeha...hvala
Pa ne bih ti bash preporuchivao kinesko napajanje za to... bolje sachekaj pa kupi neshto shto je toga vredno nego da kupujesh to smece. Shto se overclocka tiche, slobodno malo prelistaj forum (sekcija Osnovne Komponente, podforum Overclock, snaci cesh se), ja lichno nisam imao iskustva sa overclockom bilo kog dvojezgarnog AMD-a pa ti ne mogu pomoci tu.
OWERKLOKER
12.1.2009, 14:18
Pa ne bih ti bash preporuchivao kinesko napajanje za to... bolje sachekaj pa kupi neshto shto je toga vredno nego da kupujesh to smece. Shto se overclocka tiche, slobodno malo prelistaj forum (sekcija Osnovne Komponente, podforum Overclock, snaci cesh se), ja lichno nisam imao iskustva sa overclockom bilo kog dvojezgarnog AMD-a pa ti ne mogu pomoci tu.
A jel bi moglo neko napajanje FRONTIER 500-550W?Trenutno nemam para za neko firmirano napajanje,pa ako bi moglo ovakvo neko bilo bi super....hvala
A jel zna neko da mi kaze gde u BG-u ima hd4830 za max 100evra?Znaci SAPPHIRE HD 4830 DUAL SLOT?hvala
Ma Frontier je verovatno gori od tog napajanja koje već imaš, čim ti ne pravi probleme sa 7900gs. Ili skupi prvo pare za napajanje (neki Chif ili slično) ili kupi grafiku pa rizikuj. Nemoj se igrati overklokovanja sa tim napajanjem, AMD X2 3600+ je mali potrošač.
OWERKLOKER
12.1.2009, 15:06
Ma Frontier je verovatno gori od tog napajanja koje već imaš, čim ti ne pravi probleme sa 7900gs. Ili skupi prvo pare za napajanje (neki Chif ili slično) ili kupi grafiku pa rizikuj. Nemoj se igrati overklokovanja sa tim napajanjem, 3600 je mali potrošač.
Ja tebe nista ne razumem,kakav 3600??Posto sam ja iz KS-a moze li neko ko je iz BG-a da mi kaze u kojoj prodavnici ima hd4830 do 100E?Znaci SAPPHIRE HD4830 DUAL SLOT?hvala
Pogledaj na pcberzi, kao da nikad nisi gledao. ;)
90% radnji odatle je iz Bg-a, ti samo pogledaj onu koja ti najvise odgovara.
ukimafija
12.1.2009, 15:15
Mislim na njov procesor 3600+ koji je mali potrosac. Uglavnom , moras da kupis bolje napajanje, ne moze bez toga, koja je poenta dati 100e za grafu i da ti ne daj Boze crkne. A tebi je taj procesor iovako preslab za nju...OC i jaka grafa ne mogu ni na kakvom codegenu i glupostima, LC power 420w za 20e sa 12cm fanom je minimum minimuma da sve to sljaka kako valja, ali stvarno skupi ili pozajmi za neko bar malo bolje napajanje...Nemoj posle da se hvatas za glavu...
Ja tebe nista ne razumem,kakav 3600??Posto sam ja iz KS-a moze li neko ko je iz BG-a da mi kaze u kojoj prodavnici ima hd4830 do 100E?Znaci SAPPHIRE HD4830 DUAL SLOT?hvala
Vidim da ti savetuju overklokovanje procesora, sa tim napajanjem to je ogorman rizik. To u kojoj prodavnici ima moraćeš da potražiš na internetu...:a_whistli
OWERKLOKER
12.1.2009, 16:15
Pogledaj na pcberzi, kao da nikad nisi gledao. ;)
90% radnji odatle je iz Bg-a, ti samo pogledaj onu koja ti najvise odgovara.
Gledao sam ja na pc berzi i pishe u lithium oc house90E, a ja pozovem a oni mi kazu ima samo gainward i to 10700...Stvarno nisu normalni sa cenama...Kupicu onda napajanje sad pa cu graficku tamo nekad...Koje napajanje sad da kupim?Ali da moze bez problema da se stavi hd4830 ili 9800GT?hvala
lc 6550gp2
lc 6550gp
lc 6600
OCZ ocz stealthxstream 500w
sva su oko 55-60e
Moj savet je da ne kupujes sad napajanje ako ti nije potrebno, vec kupi sve zajedno kad budes skupio kes.
Ja sam vam vec rekao za te cene sa PC berze, ako pozovete povbremeno, znacete o cemu se radi. ;)
Cene su sada svugde vise, samo da znas. Euro looduje a i cene... Kad smo indijanska drzava, sta da se radi.
Za napajanje pogledaj provereno OCZ SxS 500W. Cena je oko 50e (pitanje je koliko je sada tacno zbog eura).
pa 50e je sad u dinarima (Po ziralnom kursu) oko 4900din
OWERKLOKER
12.1.2009, 16:43
lc 6550gp2
lc 6550gp
lc 6600
OCZ ocz stealthxstream 500w
sva su oko 55-60e
Moj savet je da ne kupujes sad napajanje ako ti nije potrebno, vec kupi sve zajedno kad budes skupio kes.
Ja sam vam vec rekao za te cene sa PC berze, ako pozovete povbremeno, znacete o cemu se radi. ;)
Pa,onda nista...Necu sad nista da uzimam,jer nemam dovoljno para i za napajanje i za graficku...Hvala svima na pomoci...:n_klanja:
White Ripper
12.1.2009, 18:40
Imam ovu konfiguraciju:
AMD ATHLON 64 X2 3600+,2 GB RAM-a,NFORCE6M-A,FOXCONN 7900GS I NEKO KINESKO NAPAJANJE OD 400W...
Sad zelim da promenim graficku i uz savete ljudi sa foruma da uzmem hd4830...Sad me interesuje moze li na ovu plocu hd4830 i da li je ovo napajanje dovoljno?pozz:ciao:
Moze ti 4830 da se ugradi.Napajanje treba jace.Ja mislim da ti je HD4830 preveliki zalogaj za 3600+
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.