Prikaži potpunu verziju : Overclock gainward 4870 gs?
Da li vredi clockovati vec i onako jaku zverinu od karte u danasnjim igrama i koliko dobijam fps a ko klokujem?
Mislim greota je maltretirati ako nema prevelikog uticaja...
I koja je jos mogucnost utisavanja maneg kulera na kartici osim njenog prakticnog iskljuvenja uy neznatan povecaj temperature...
Sad sam bio do ortaka, kupio 9 dana staru 4870 Gainward Golden Sample 512MB, za 180e :n_klanja:.
Overklokovali smo je za malo, sa 750 na 800MHz za gpu i memoriju sa 950 na 1000MHz. Ventilator je na 40%, totalno necujan, a T joj je 44-45C.
Fenomenalna graficka.
Kad/ako je budemo vise maltretirali javljam dalje rezultate.
A sto se tice povecanja fps-ova, to ortak tek treba da ispita.
Ali kako da ti kazem, overklokovanje je boles' :D, sto nesto ne overklokovati kad komponenta to voli, a i moze :dzavo:.
a da li neko zna za problem manjeg ventilatora kojem nemoze da se kontrolise broj obrtaja pa se bukvalno dere dok je kod veceg kada se smanji do 60% potpuno necujan!!! cuo sam ovde na forumu da moze da se uzme neki adpter sa 2 pinskog na 3 pinski i da se veze za plocu pa se tako kontrlise broj obrtaja,mislim glupo mi je da neradi kad vec hladi naponsku jedinicu...
Kako mislis jedan veci ventilator od drugoga ?
Ja to nisam primetio, drzao sam zver u rukama i bas zagledao :D.
Ortak je povezao 2 6-pinska konektora, ne znam kako mislis 2-pinska i 3-pinska, i kakve to veze ima sa kontrolom obrtaja kulera ?
pa ovako na karti se nalaze dva venta jedan veci 80mm i jedan manji 70mm,e sad samo veci moyes kontrolisati njegovu brzinu dok manji konstantno radi na max brzini obrtaja!!! i taj manji je povezan 2 pinskim konektorom na plocu kartice dok je vexi 3 pinsko povezan takodje na plocu i on ima mogucnost kontrole...
Tek sad ne kapiram :D, kod ortaka stoji povezano 2x 6-pinski konektor napajanja, ventilator(i) nisu povezani uopste sa plocom, ili sam ja lud pa ne videh dobro :D.
to sto ti pricas je standardno napajanje za celokupnu graficku,a na njoj postoje i dva coolera koji su povezani sa malim kablicima sa grafickom,veci ima 3 pinsko napajanje i moguce je kontrolisati a manji ima 2 pinsko napajanje i nemoguce je kontrolisati..
pogledaj ovaj sajt http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=7811&Itemid=1
Aha, ok.
Nisam zagledao te kablice, ali sto bi kontrolisao brzinu manjeg coolera, ako radi na 100%, a pritom se ne cuje ili veoma malo cuje ?
taj mali se itekako cuje,cak i smeta dok kada ga iskljucis to je druga pesma prosto mislis da neradi uopste...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.