PDA

Prikaži potpunu verziju : D-Link ili TP-Link


Marti Misterija
8.1.2009, 18:58
Pitanje se odnosi generalno na kvalitet proizvoda ova dva proizvodjaca, ne na neki konkretan proizvod, a vezano za ADSL rutere.
Na osnovu generalnog kvaliteta i reputacije kod korisnika razmislio bih o nekom konkretnijem modelu.

dzonihsv
8.1.2009, 19:06
Sto se tice TP-LINKa...
Ja imam vec oko godinu dana TP LINK wireless router i niti jednog trenutka nije pravio nikakav problem, svaki dan 365 dana je radio i jos uvek radi super. Kod njih je najveca prednost sto nisu skupi a vrlo su pouzdani.

Marti Misterija
9.1.2009, 21:31
Sta mislite o TP-Link 8910, posto bih povezao desktop i laptop - desktop kablom a laptop wireless ako je to moguce?!
Tj. da li bih mogao istovremeno na gore spomenuti nacin (ako ovaj ruter to podrzava) da se konektujem sa oba racunara?

vladimir.s
10.1.2009, 15:38
Ja imam TP-Link 8900 i radi ok, tj. moći ćeš da povežeš komp i laptop kako si zamislio. Meni je ruter pravio problem kada sam ga povezao prvi put, jer nije hteo da prepozna adsl signal. Nakon upgrade-a firmware-a sve je proradilo kako treba, tako da je ovaj ruter ok izbor po (pretpostavljam) povoljnoj ceni. Inače, modeli 8900 i 8910 koriste isti firmware.

vlajo
26.1.2009, 16:41
TP linke je najjeftiniji kinez, dok je D-link renomirana mid range brend za rutere i sličnu opremu. Izbor je jasan.

dzonihsv
26.1.2009, 18:50
Pa nije ni D-Link nesto preterano super. TP-Link za male pare pruza dosta...

vlajo
26.1.2009, 19:18
Niko i ne tvrdi da je to neki Cisco ili neka viša klasa. Negde je u rangu sa Linksys, sa druge strane TP link me mnogo podseća na one najjeftnije modeme koje su distributeri prodavali uz obrazloženje "odličan, radi dobro na našim mrežama". Ja sam imao jedan TP link koji sam dobio na korišćenje od Euneta, a trenutno koristim D-Link 400. Razlika je ko d... i o... Internet koristim na tri kompa u stanu, jedan je na XP i dva sa Vista os. Počev od izrade, uputstva, podešavanja i na kraju funkcionisanja razlika je kao između Celerona i punokrvnog procesora.

N_i_k_o_l_a
27.1.2009, 1:10
vec dve godine koristim tp-link td8810 (koji sam dobio od provajdera) i nikada nisam imao nikakvih problema...preporuka :aplauz:

vlajo
27.1.2009, 11:15
Pa koristio sam ja svič no name od 450 dinara i radio je bez problema. Nije poenta u tome, ja govorim o ponuđenim opcijama u kontroli rutera, stabilnosti protoka i veze , broja mogućih umreženih računara. Nadam se da nije valjda jedini kriterijum da li se nešto pokvarilo ili nije.

Marti Misterija
27.1.2009, 23:45
U medjuvremenu, dok je ova tema bila na stend baju ja sam kupio D-Link wireless G ADSL 2+ modem router DSL 2640B za koji imate moje preporuke.
Izuzetno, ali izuzetno jednostavan za instalaciju i za sve vrste podesavanja, pouzdan (nije nijednom "zablesavio" a radi po citav dan), sa sasvim OK funkcijama i ne tako skup (mada malo skuplji od TP-Link 8910).

Ko ga uzme, mislim da nece da pogresi.

trigon
7.4.2009, 3:09
Ja ovo pisem preko TP-Link TD-W8910G koji mi se za mozda pola godine koliko ga imam nikada nije zaglavio ili bilo sta drugo. Ima gomilu opcija i u pocetku sam se prilicno igrao i probao sve i svasta. Ukljucivao sam kriptovanje od 152 bita, filtrirao MAC adrese, radio port forward, isljucivao SSID i dr. Domet mu je zaista odlican i pokriva cak i terasu na krovu iznad sto mi je vazno. Instalacija je krajnje jednostavna, dizajn uredjaja vrlo ok (mada o ukusima..). Zaista ne vidim sta bi realno mogla da bude bilo kakva zamerka ovom uredjaju ? To je sada klasika, cak je TP-Link prilicno iznad trenutnog proseka. TP-Link postoji krace od D-Linka ? Pa kakve to ima veze ?! Koliko cujem D-Link svuda puca gde se TP-Link pojavi. Na osnovu mog iskustva to nije slucajno. Realno rade ok oba ali TP-Link ima bolju cenu, a i za nijansu je po pravilu i tehnicki bolji uredjaj.

jankolfc
13.4.2009, 14:36
trigon jel ti radi normalno torrent na TD-W8910?

holodoc
13.4.2009, 15:01
a i za nijansu je po pravilu i tehnicki bolji uredjaj.
Najobičnija glupost "I must say" ;) TPLinkovi su u suštini "budget" uređaji ako izuzmemo njegovu najkvalitetniju (usput i najskuplju) klasu uređaja koja je na neki način identična srednjoj višoj klasi DLink-ovih uređaja ;)

To da TPLinkovi ne umeju da zabrljaju je samo indikacija neiskustva sa ostalim TPLinkovim uređajima koji umeju itekako da se "spucavaju" i ruše. Da ne grešim dušu TPLink ima proizvode koji su zaista kvalitetni ali po meni porediti jedan DLink sa TPLinkom je manje-više svetogrđe :)

veseliburek
13.4.2009, 15:04
khm, samo ću reći da imam D-Link svič star 15 godina koji je "glavni" i nikad, ali NIKAD nije bilo nikakvih problema sa njim...

trigon
26.4.2009, 22:29
TP linke je najjeftiniji kinez, dok je D-link renomirana mid range brend za rutere i sličnu opremu. Izbor je jasan.


rekao bih da je to samo tvoj dozivljaj d-linka, a ne i realno stanje. bas sam posle 100 godina otisao na zvanicni d-link sajt. imaju bukvalno hiljadu proizvoda u ponudi. d-link sigurno ne proizvodi ni 10% od toga, sve ostalo je njihova etiketa nalepljena na nekog kineza, od kojih je tp-link verovatno najkvalitetniji. zato sto su najdirektnija konkurencija (to je jasno i iz imena) sigurno je da ne saradjuju. koji kinezi su no. 2, no. 3 itd u kini za soho mreznu opremu ? koliko su njihovi uredjaji dobri ? kada procitas d-link na uredjaju da li zaista verujes da je to napravio d-link, i jos da li si siguran da nije u pitanju kopija ? mobilni se masovno kopiraju a realno su oni komplikovaniji uredjaji od nekog svica ili rutera. brend na uredjaju znaci sve manje. i stvari se menjaju. d-link nije ono sta je bio pre 3-5 godina. sta ce biti u narednih par godina videcemo. u svakom slucaju, vecini prosecnih korisnika ce biti dovoljno dobri i tp-link i d-link. inace, nisam za sada koristio tp-link TD-W8910G za torente, imam kolegu fanatika koji skida dan i noc..

vlajo
26.4.2009, 22:46
O tim svojim saznanjima i mom subjektivnom dozivljaju mozesh da obavestish kako Wikipediu, tako ‘Info Tech 100’ da isprave podatke.:D http://en.wikipedia.org/wiki/D-Link