PDA

Prikaži potpunu verziju : Koji je najbolji od Harry Potter filmova?

Nemanja015
7.1.2009, 12:36
Koji je po vama najbolji film Harry Pottera?

Dimo
7.1.2009, 13:26
Trebao si da koristiš pretragu prije postavljanja teme, imaš nekoliko sličnih u dijelu vezanom za filmove gdje se konkretno govori o Harry Potter ostvarenjima.

Pošto sam ljubitelj književnog serijala, najviše mi se sviđa onaj film koji najvjernije i najdetaljnije prenosi likove, događaje i okruženje iz knjige. Kako filmski serijal napreduje, sve mi se čini da izostavljaju dosta djelova. Ja bih volio da film traje i tri sata, samo da ubace sve ono u čemu smo mogli da uživamo u knjizi.

I Tonks nisam zamišljao onako. U knjizi je malo luckasta, ali dobrodušna, hrabra i odana osoba. Kada je vidiš u filmu prvo što ti padne na pamet je otkud Amazonka u sedmoj umjetnosti.

A i Ludooki Ćudljivko nije onako zdepast brate, mogli su ga bolje odraditi po mom mišljenju. Uopšte nema onu opasnost koju možeš vidjeti kod Voldemora ili Lucijusa Melfoja. Kod Ludookog je to nekako nategnuto odglumljeno.

Equilibrium
7.1.2009, 15:20
Ne svidja mi se ni jedan, stvarno sam citao sve knjige vise puta i filmovi mi nikako nisu po cefu, jedino je filmski Voldemor prvoklasan, to samo dokazuje Ralfa Fajnsa kao glumca

Telepatic
7.1.2009, 15:32
Svi delovi su mogli biti mnogo bolje uradjeni al glasacu za 4. deo..

Ocean_Soul
7.1.2009, 16:04
Dosta stvari je izostavljeno u filmu(svim delovima) a ima ih u knjizi. Ko sto je rekao Dimo voleo bi da film traje duze(koliko je potrebno) al da bude slicniji knjizi. Meni se najvise svidja Prisoner of Azkaban, mada su svi dobri na neki nacin. Od knjiga mi je najbolja cetvrta Goblet of fire.

Parkman
7.1.2009, 16:35
Mozda su prva 3 filma uredno ispratila radnju knjige dok poslednja 2 izostavljaju veoma bitne delove ili ih cak prilagodjavaju potrebama reditelja u cemu se gubi smisao i poenta. Veliki sam fan knjizevnog serijala o Hari Poteru i znam da se svaka stranica knjige ne moze bukvalno preneti ali su mogli suptilnije da odrade nedostatak zbog vremena u ekranizovanju a ne da izmisljaju radnju i ubacuju nepostojece likove ili da im dodeljuju uloge koje ne postoje u knjizi.

Srlandand
8.1.2009, 21:10
Ja sam jedino voleo prvi deo filma, koji se mozda i najvise podudara sa knjigom, jer nije bilo mnogo detalja za izostaviti. Najvise me je nervirao treci deo, nekako mi se cini da su njega najvise ubili (peti je van konkurencije ofc :D).

A zasto u glasanju ne stoji opcija "Nijedan film mi se ne svidja"?

Sun Tzu
9.1.2009, 4:05
A zasto u glasanju ne stoji opcija "Nijedan film mi se ne svidja"?Zato što svi vole Harija... :opanachke :D

hermiona
18.1.2009, 12:45
Prvi film mi se najvise dopao-nije izostavljeno puno detalja-a nije ni toliko puno promijenjeno.(samo sam primijetila da na kraju kad prolaze pored Flafija-ostavljena je harfa da svira-a po knnjizi Hari je Flafija uspavao pmocu frule koju mu je Hargrid dao:dedica:)

Drugi film se moze priznati kao dobar-meni se svidio-nisam primjetila puno izmjena.

Treci film mi se isto cini dobrim.

Cetvrti film je Ok. Jeste da i tu ima malo izmjena-ali moram dodati da su odlicno odradili dio kada Dambldor uzima misli i stavlja ih u Sito za misli(Dambldorova misao je izgledala tacno tako kako je u knjizi opisano)

Sto se tice poslednjeg filma uopste mi se ne svidja-pogotovo zato sto su preskocili i izmijenili "milion" detalja koji su cak i malo bitniji.
-Ne mogu da vidim nesto toliko izvanredno u tom filmu kao sto se pricalo da je, cim se film mogao pogledati u bioskopu
:kreza:

player1
18.1.2009, 13:33
Meni se vise svidjaju kasniji delovi (3, 4, 5), jer radnja postaje mracnija, a i klicni vise nisu toliki klinci.

P.S.
Govorim iz perspektive nekog ko nije citao knjige.

YoZla
18.1.2009, 18:28
Meni se vise svidjaju kasniji delovi (3, 4, 5), jer radnja postaje mracnija, a i klicni vise nisu toliki klinci.

P.S.
Govorim iz perspektive nekog ko nije citao knjige.

Procitaj knjige... Jedino su prvi i drugi film bili dobri, jer je reditelj saradjivao sa Roulingovom, i mislim da samo ta dva filma mogu da docaraju atmosferu Hogvortsa. Kad se promenio reditelj, promenila se i koncepcija filma, i sve se vrti oko mothafuckin licenci i para i tako toga... :dedica:

nmcyber
18.1.2009, 21:09
Meni je najbolji prvi deo bas sto bi se reklo nema puno detalja pa nije puno delova iz knjige propusteno,inace dobro su uradili i 4. dok me je petica skroz razocarala pogotovo kraj.Sestica po traileru jako puno obecava,videcemo,ali mislim da se onima koji nisu citali knjigu bas i nece dopasti film.

player1
18.1.2009, 21:10
Originalno stivo je uvek bolja stvar, ali ne verujem da ce citanjem knjige da mi filmovi postanu "manje dobri", samo zato sto ne prate sve 100%.

Dimo
18.1.2009, 21:43
Sestica po traileru jako puno obecava,videcemo,ali mislim da se onima koji nisu citali knjigu bas i nece dopasti film.
Ja mislim drugačije. Gledao sam oba trejlera za šesti dio i mislim da upravo ciljaju na ljude koji nisu čitali knjige. Svi ti specijalni efekti, obrti, mračna atmosfera, svjetlosne bitke, elementi horora, sve što možemo vidjeti u trejleru meni izgleda kao pokušaj da se film svidi i "neutralnim" gledaocima, koji HP gledaju kao bilo koji drugi film, a nisu upoznati sa književnim djelom.

Na taj sistem idu i četvrti i peti dio filma.

Meni trejler djeluje obećavajuće, samo da film ispadne kako treba. Dodao bih da je Tom Ridl kao dječak u sirotištu prikazan vrlo dobro. Uzgred, koliko sam vidio u trejleru, Hagrid koristi štapić i izvodi magiju. Neko je prokomentarisao da Hagrid teško da je uopšte ispaljivao čini igdje u svih sedam knjiga Harry Pottera, ako ne računamo paljenje vatre i terorisanje Dadlija Darslija. Ni ja ne mogu da se sjetim toga.

NjegovaWisost
24.1.2009, 2:55
Meni je najgore što su likovi tamo negdje od 4. dijela počeli da se opisuju na osnovu glumaca koji ih glume (zašto je baš hari porastao za 20cm, a takođe i glumac? Govorim brojku otprilike jer sam je davno gledao, al se sjećam da se poklapa :) )

RUSuper
24.1.2009, 9:34
Meni je najbolji prvi deo bas sto bi se reklo nema puno detalja pa nije puno delova iz knjige propusteno,inace dobro su uradili i 4. dok me je petica skroz razocarala pogotovo kraj.Sestica po traileru jako puno obecava,videcemo,ali mislim da se onima koji nisu citali knjigu bas i nece dopasti film.

Prvi je uvek najbolji ali zadnje scene u 5. su strava znaci ono.A u 3 kad leti na onom pticurini mi je extra muzika.Naravno ni blizu knjige ali mi se svideo i film anyway.Dok je 4 po meni phail,knjiga je tu mnogo bolja

nmcyber
24.1.2009, 15:16
Cuo sam da ce poslednji deo "Hari poter i reviklije smrti" biti podeljen u dva filma.Sta mislite na kom delu ce ga preseci ???

crazy_LG
24.1.2009, 16:14
''Ja sam Poter Harry,
vole me stari,
a bogami i mladi,
da te odvalim sa tarabu,
ilć pretorim u čoveka žabu,
ja sam Poter Hari,
vole me stari,
a bogami i mladi.''

Well, meni se baš filmovi i nisu svideli, ali kad bih morao da stavim, rekao bih prvi deo.:D