Prikaži potpunu verziju : racunar se ne startuje
ne znam odakle da pocnem, u pocetku racunar nece da se startuje(kao da je iskljucen iz struje) samo dioda na maticnoj svetli.Posle nekoliko pokusaja(cimanja kablova,iskljucivanja napajanja)startuje se ali nece da podigne sistem,na monitoru je razmazana slika.Cak i bios se ne vidi(samo neke kockice)tako da ne mogu ni tamo nista da vidim. Mislim da nije graficka jer se ni bios ne vidi lepo. Upomoc:eek:
La.Prestige
5.1.2009, 2:16
Procesor ili Grafička...
Moguce je i da je napajanje. Ako imas mogucnosti, stavi drugo napajanje pa eliminisi taj problem...
Da je procesor ne bi trebalo da ima ovakvih problema sa displejom, a da je grafichka mogao bi bez problema da upali komp. Ja tipujem na matichnu plochu. Ako je pod garancijom nosi komp da provere u servis...
EDIT: A moguce da je i napajanje, pa ne daje dobru amperazhu kartici pa izbacuje artifakte...
Moja Pentium dvojka je imala problema sa razmrljanom slikom prilikom startovanja. Onda ga pustim da stoji tako desetak minuta i posle restarta sve bude u redu. Probao sam sa drugom grafičkom karticom (isto GF2), ali sve je bilo isto. Onda sam komponente preselio u drugo krš kućište i sve bilo OK - dakle problem je očigledno bio u napajanju;)
ipak je bilo napajanje pao mi je kamen sa srca:qliranje:
hvala ljudi!
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.