PDA

Prikaži potpunu verziju : Western Digital VS Maxtor

Hippy Tesla
4.1.2009, 17:01
Planiram da kupim još 1 SATA HDD i fiokicu, na koji ću svaki mesec da stavljam potpuni backup sistema. Jeste da me moj pastuv nikada nije izdao, ali backup "'leba ne jede", što bi rekla moja stara.

Sad, zanima me koji su najčešći kvarovi kod određenih HDDova i koji da uzmem a da traje? Naravo, taj bi se palio jednom mesečno po par sati pa opet blejao u hibernaciji. WD i Maxtor su najprodavaniji diskovi, ali sam čuo da npr. jednom od njih se lako "otkače" glave, drugom pucaju ploče ili šta već. Zna li neko slabosti jednog i drugog, i preporučuje li neki treći koji izdržava vreme (bez obzira na nerad)? Izuzimamo korporacijske HDDove koje imaju Mikro Mekani i Google.

dzonihsv
4.1.2009, 17:03
Sto se tice WD-a...
Ja i na desktopu i na laptopu imam WD hard. Na desktopu mi radi super vec skoro 2 godine a na laptopu isto radi super oko godinu dana.
Bez ikakvih problema ili nekog prevelikog grejanja.
Sto se mene tice, WD - moj izbor.

La.Prestige
4.1.2009, 17:36
Ja sam isto na strani WD-a,i to AAKS serije. ;)

dile
4.1.2009, 17:46
Pa ovako Maxtor su po meni barem losi HDD-ovi jer su mi u dva slucahaja nenormalno vukli bad sectore, verovatno su se igle razdrmale ali nisu bili puno stari( mozda po godinu dana) tako da zadnje 3-4 god koristim WD i njega bih ti i savetovao.

Greko Darstiva
4.1.2009, 17:50
Ja imam dva WD harda i odlicno me sluze.

A M G
4.1.2009, 17:53
+ 1 za WD! :cool:

ukimafija
4.1.2009, 19:03
Uzmi WD AAKS seriju, Seagate ili Samsung hard...Nema greske ni sa jednim...
Maxtor zaobidji, to je "value" brend Seagate-a mala je razlika u ceni tako da ipak idi na malo kvalitetniji hard...

bojanbl
4.1.2009, 20:30
Takodje i ja glasam za WD HDD, imao sam i Maxtora, ali je bio tako bučan i stalno je nešto krljao :( dok se ovaj WD ništa ne čuje, niti se pregrijava. Dakle 1+ WD AAKS serije ;)

Hippy Tesla
6.1.2009, 2:13
Drugovi paori, hvala svima. WD it is XD