PDA

Prikaži potpunu verziju : Shin Megami Tensei


Carnex
3.1.2009, 11:44
auh, ne znam kako ovo da kazem
igra je koska, teska, ima mnogo mana a opet je DRUGI NAJBOLJI RPG dozivljaj na Playstation 2 konzoli! (Prvi je naravno Shadow hearts Covenant)

kao i persona 3 u pitanju je mix JRPG-a i "dating sim" igre. Borkbe su uzasno kanalisane ali opet interesantne. Dungeoni su uzas teski (kako napredujes sve su tezi) ali opet deluju fer. Ako ti umre glavni lik igri je kraj i ima puno likova sa instant death spellovima, a opet se pametnim igranjem sve to da izbeci. Ni jedan lik ne doseze zanimljivost npr Sulika iz fallout 2 ali toliko ih ima i svi imaju dovoljno zanimljive price da zalis da nastavis da gradis veze sa njima, ne samo zbog bonusa koje dobijas svojim socijanim vezama vec i da saznas pricu do kraja.

Ma nemogu da opisem. Ako igrate JRPGove ovo je onavezna igra. PS2 je jos uvek na tronu znara, i sve JRPG ige izasle za next-gen sisteme zajedno ne vrede ni jednog od 3 teskasa sa PS2 izaslog ove godine (Persona 3 FES, Mana Khemia, Persona 4)

Dio37
3.1.2009, 12:37
Ne znam zasto sam mislio da je ovo online only igra, hvala na otvaranju ociju. :)

Koliko sati traje igra?

Carnex
3.1.2009, 14:07
Ja sam negde na pola igre i sprcao sam negde 40 sati u nju.

I da, postoji Shin Megami Tensei Imagine Online. U pitanju je MMORPG za PC i besplatan je. Trenutno u beti doduse.

Densetsu
4.1.2009, 13:36
Jel ima ona kalendar glupost iz 3 dela? Da li istrazujes samo jednu oblast kao npr. Tartarus (ili kako se vec zove) iz 3 dela?

Carnex
4.1.2009, 14:24
Naravno da ima, to je dating sim deo. mada ume da smara, to je dobar nacin da se zestoko produbi igra.
Ima dosta promena u odosu na trojku. Nije sve jedna ogromna tamnica pre svega. Onda likovi se ne umaraju tumarajuci kroz tamnice ali ti se vise health i SP ne obnavlja izlaskom u hol drugog sveta (ima resenje i za to ali kosta). Sam kalendar je dosta opusteniji.

O, boze. kako obozavam "allmighty damage" spellove :D:D:D:D

Dio37
4.1.2009, 21:54
Carnexe, hvala ti jos jednom. :)

Nabavio sam igru juce i igrao nekih 5-6 sati i pocetni utisak je da je ovo mnogo zarazno. Megaten univerzum mi lagano postaje jedan od omiljenih univerzuma u svetu igara. :)

Dio37
11.1.2009, 18:07
Dakle, ovo je strasno. Pri spasavanju Kanji-ja dva puta poginem na skoro identicnom mestu posle gotovo sat vremena probijanja dotle. To je dva sata baceno uzalud! Tek posle sam provalio da, ako u jednom danu dodjes do odredjenog sprata i onda odes kuci da se odmoris, sledeceg puta mozes opet da pocnes na tom spratu. To sam iskoristio za mali grind (tek iz treceg pokusaja mi je uspelo; prva dva puta su me ubili ISTI oni likovi kao i ranije), nabio sebi 21. level i fuzijom stvorio Legiona (http://megamitensei.wikia.com/wiki/Legion) (+ Invigorate 2, Rampage i jos neke dodatne moci) i Andru (zbog Medie, za svaki slucaj).

SAD DA VIDIMO CIJA MAJKA CRNU VUNU PREDE! :dzavo:

ridiculus
14.1.2009, 21:54
Meni je drago da je Persona 4 dobila toliko dobrih ocena i recenzija. Nisam još stigao da je igram, ali to mi je jedan od prioriteta. Kada bih stavio na gomilu sve japanske RPG-ove, svet koji me je pogodio kao najoriginalniji i sa najviše potencijala je onaj iz Persone 2: Tsumi (Innocent Sin), koja je izašla samo u Japanu. RPG fanovi na Zapadu nisu ni sanjali šta su propustili - popularnost trećeg i četvrtog dela to sad nadoknađuje.

Dio37
24.1.2009, 1:33
Zavrsio igru danas, ali sam dobio "false" ending. Sva sreca pa imam save od nekoliko dana pre toga. :) Uzgred...

http://i195.photobucket.com/albums/z158/drachenmeister/Twilight-1.gif :D

The Doctor
17.7.2009, 4:10
Tek pre par meseci sam otkrio SMT i mogu reći da sam prezadovoljan. Inače ne gotivim japanske RPG-ove previše ali ovo je izuzetak.
Sada igram Personu 3 preko emulatora i dopada mi se. Jeste da mi se neke stvari ne sviđaju: nemate punu kontrolu nad svim članovima party-ja, neki likovi su UŽASNO iritantni i onaj "sims" deo je smarao u početku (da, znam da Japanci imaju neko svoje ime za to... ali, ja nisam Japanac:D). I ono što me je duboko uznemirilo: i muzika mi se dopada. Ima tu nekih numera koje su odlične ali većina muzike... pa, ono mu valjda dođe japanski ekvivalent zvezdama granda:D
Ali, savršeno se uklapa u igru.
Kao što rekoh, igram preko emulatora. I to ima neke prednosti kao što su quick save-load tako da mi probijanje kroz Tartarus nije preterano teško. Znam da nije uredu da tako igram ali jače je od mene. Osećam se tako prljavo zbog toga:D
Dakle, Persona 3 mi se sviđa. Jako.
Ali Nocturne (moj prvi susret sa SMT igrama) je , po meni, bolji. Nekako mi više leži ona mračnija, ozbiljnija atmosfera. I obožavao sam onaj demon conversation sistem. Nekako mi je igra delovala "pokemonasto": lovite demone (dobro, pregovarate sa njima) dok u Personi dobijate nove samo iz onih kartica koje se pojavljuju nakon borbe, levelujete ih, oni uče nove vešine, evoluiraju... A i one fuzije zu odlične, obožavam da eksperimentišem sa spajanjem demona (to je malo bolje odrađeno u Personi, barem imam takav utisak). I Persona mi je bolja po još nečemu: nema random encountera. Lepo vidite neprijatelje, možete da ih napadnete a možete i da ih izbegnete. Kao u Chrono Cross-u ili u TLR-u.
Čim završim Personu 3 nabavljam Devil Survivor za svoj DS a nakon toga će na red doći i Persona 4.
Izvinjavam se ako ovo nema veze sa temom. Ali, ovo je jedina tema posvećena nekoj SMT igri koju sam primetio na ovom forumu.

Dio37
17.7.2009, 10:23
Nekako mi je igra delovala "pokemonasto": lovite demone (dobro, pregovarate sa njima) dok u Personi dobijate nove samo iz onih kartica koje se pojavljuju nakon borbe, levelujete ih, oni uče nove vešine, evoluiraju...

Pazi, Pokemoni imaju odlican sistem ali je problem sto su namenjeni deci. Bilo je pitanje kada ce se neko setiti da napravi verziju za odrasle. :D


I Persona mi je bolja po još nečemu: nema random encountera. Lepo vidite neprijatelje, možete da ih napadnete a možete i da ih izbegnete.

I meni smetaju random encounteri, ali o Nocturneu ipak nisu potpuno random. Na donjem desnom (ako nisam zaboravio) delu ekrana imas onaj kompas, kad pocne da pulsira crvenom bojom znas da ce te napasti svakog trenutka.


Čim završim Personu 3 nabavljam Devil Survivor za svoj DS a nakon toga će na red doći i Persona 4.

Devil Survivor je isto sjajan dodatak SMT serijalu, ja nisam mogao da se odvojim od njega dok ga nisam presao (trebalo mi je nedelju dana ravnomernog igranja). Igrao preko emulatora. Prica mnogo podseca na Nocturne, gomila religioznih fanatika i tamo i ovde.


Izvinjavam se ako ovo nema veze sa temom. Ali, ovo je jedina tema posvećena nekoj SMT igri koju sam primetio na ovom forumu.

Mogao bi mod da prepravi ime teme, da bude o SMT serijalu uopste. :)

Dio37
22.7.2009, 12:01
Atlus najavio novu SMT igru za DS, Strange Journey. :alealeee:

http://www.atlus.com/forum/showthread.php?t=4012

The Doctor
22.7.2009, 12:41
Odlično! Novi SMT za DS... Dok god Atlus nastavlja da pravi SMT za DS i PS2 ja sam srećan. A ja još uvek nisam stigao ni da probam Devil Survivor. Ove igre uopšte nisu dobre za moj društveni život:D
Ovo je iz prvog lica? Prva dva dela su bila iz prvog lica ako se ne varam (i Nocturne je isto mogao da se igra iz prvog lica ali je bilo potrebno preći igru da bi se otključala ta mogućnost). Možda jednom isprobam i prva dva dela preko emulatora za SNES (čini mi se da postoje fan made prevodi na engleski).

I meni smetaju random encounteri, ali o Nocturneu ipak nisu potpuno random. Na donjem desnom (ako nisam zaboravio) delu ekrana imas onaj kompas, kad pocne da pulsira crvenom bojom znas da ce te napasti svakog trenutka.

Da, to je tačno. Ali i dalje su prilično random. Mislim, jedino što je poznato je približno vreme napada.

Dio37
22.7.2009, 13:19
Iz prvog lica, da. U SMT 1 i 2 stilu.

Uzgred, cuo sam te igre nisu bas dobro ostarile. :) Imas ovaj Let's Play (http://lparchive.org/LetsPlay/Shin%20Megami%20Tensei%201/) prve igre ako te zanima kako izgleda.

Dio37
27.7.2009, 9:13
-clNPdTlGOA

Old skool. :)

Dio37
17.11.2009, 19:00
Razvaljivanje od smeha za one koji su igrali P4:

Prvi deo (http://hiimdaisy.livejournal.com/26044.html#cutid1)

Drugi deo (http://hiimdaisy.livejournal.com/26484.html#cutid1)

:n_klanja: :n_klanja: :n_klanja:

P.S. Krenuo da igram P3 juce, vec sam skucao pet sati samo na to. :)

mniz
23.11.2009, 19:14
ovo je ubedljivo najbolja igra koju sam ikad igrao(Shin Megami Tensei: Persona 4).ko voli RPG.filmove.trilere .fantastiku.mnogo dobra prica..muzika.atmosvera u igri.od svih igara za pc i ps2 ovu igru proporucujem sa 101% probajte ljudi,dajte igri sansu i sigurno vas nece razocarati..

Dio37
23.11.2009, 23:59
P.S. Krenuo da igram P3 juce, vec sam skucao pet sati samo na to. :)

36 and counting...

Igra je fantasticno zarazna, ali se Persona 4 doima kao njena apgrejdovana verzija. Nervira me sto ovde ima samo jedan dungeon, Tartarus.

3LANCER
27.11.2009, 0:14
Koliko je bitno igrati igre iz serijala redom? Mislio sam da probam Personu 4 (cim uzmem nazad ps2 od drugara), koliko sam video sve te igre su pristojne i moguce da ce mi se svideti iako ne mirisem JRPG.

Dio37
27.11.2009, 0:56
Postoji nekoliko referenci koje neces uhvatiti ako nisi igrao sve redom (u P4 za skolsku ekskurziju ides u mesto u kojem se odvijala radnja iz P3), ali nista bitno.

Ni ja ne volim JRPG, ali SMT igre su na toliko mnogo nacina bolje od Final Fantasy ili Dragon Quest serijala da je to strasno. :) Plus, Persona igre su odlican uvod u SMT jer nisu toliko hardkor kao glavni serijal.

Dio37
24.3.2010, 2:26
Pojavio se Strange Journey, prva "prava", hardcore SMT igra posle Nocturnea, iako kreatori negiraju tvrdnje da je to SMT 4.

Nisam imao mnogo vremena za probu (zato sutra od jutra :D), ali izgleda da na ovom (http://desmume.org/) emulatoru radi savrseno.