PDA

Prikaži potpunu verziju : Pokusaj podvale 6200tc

manda one
26.3.2006, 10:01
Ovih dana sam uplatio racunar i umesto Geforce 6200 128MB 128-bita su pokusali da mi podvale 6200TC 256mb 64-bita. Zamolio bih vas za komentar

Mario Pavićević
26.3.2006, 10:14
Pa jesi ga uzeo ili si reklamirao?mislim to uopste nije isti proizvod i ako su u specifikaciji naveli da je 6200 128bit a dali ti 6200 tc onda imas svako pravo da se zalis

drgonzo
26.3.2006, 10:22
Welcome to Serbia :kreza:

Dimo
26.3.2006, 12:46
Zali se,trazi da ti daju ono sto si platio!Ili ce biti svasta :boxing:
Nazalost,to je cesta pojava u ovoj zemlji,dokle ce ovako?:nov_mad2:

Merjadok
26.3.2006, 12:57
Mislim da nema više smisla pričati o našim dilerima. Svi znamo kakvi su i kako posluju. Na čast izuzecima, na koje sam naleteo, njihovo poštenje. Na žalost zbog etičnosti u poslovanju drugih, čovek kod koga sam godinama uzimao komponente, koji mi nikad nije uvalio, davao mi popust kao stalnoj mušteriji... Propao! Pretpostavljam da je već bilo ideja o crnoj i beloj listi, ali nije realno očekivati da se tako nešto dozvoli, dosta je škakljiva stvar u pitanju.

Ja sam za stvaranje nove dilerske mreže. Neko bi morao da preuzme pravnu regulaciju u vezi poslovanja na sebe. Ja bih rado, ali nemam iskustva niti finansija za započinjanje takve stvari, tako da se nadam da će nekome ova ideja biti dobra. Tačnije pokušao sam pre par godina da se bavim prodajom računara i nije mi išlo, jer je kod drugih imalo 100GHz za manje pare :n_klanja: Najbitnije je obezbediti dovoljnu potražnju od strane mušterija, da bi se ušlo u sferu popusta na velike količine kod uvoznika. Mislim da to ne bi bio problem, evo ja bih prvi bio stalna mušterija, a verujem da ima još dosta ljudi na ovom forumu i uopšte, koji nisu ovce za šišanje da im neko prodaje rog za sveću. Verujem da bi se vremenom posao proširio i na ljude koji ne kupuju na komponentu i koji su ona kategorija ovaca (moj slučaj pre 8 god), koje odu u Jug... dobro, neću, na šišanje. Da ne tupim dalje, znate svi kakve uslove za kupovinu imaju ljudi van naše us***e države, može to i ovde da se omogući i mislim da je ovo jedini način. Ostali detalji se lako razrade, samo ako su ljudi zainteresovani. Kompjuterski zaludjenici Srbije ujedinite se! :)

evilgoldy
26.3.2006, 13:01
Jel trazis komentar o kartici ili o postupku prodavaca?
Sto se tice kartice, nemoj da pomislis da ima vise memorije - ustvari ima manje(32MB mislim) a ostatak po potrebi vuce od sistemske memorije, i nije ni prineti 128b/128MB modelu.
A sto se tice prodavaca najbolje bi bilo da napises koja je firma u pitanju da zna narod. :nov_mad2: :n-cc2:

Shang Tsung
26.3.2006, 13:49
@manda:
Prodavac ti nije ukrao pare na taj nacin sto ti je uvalio krs karticu. Nikako nije moguce da si platio skuplju karticu a dobio jeftiniju. Jedina zamerka prodavcu je ta sto te je precutao za sta je ta tvoja kartica upotrebljiva, a za sta nije.
P.S. Postoji realna mogucnost i da se prodavac ne razume u graficke,pa je mislio da to sto pise 128bit nema nikakve veze..

nikolaf7
26.3.2006, 14:38
Tesko da se toliko ne razume...

todos
26.3.2006, 21:06
Nasa posla,tu nema mnogo komentara.Jedino resenje je da se kupi u delovima,pozoves nekog ko poznaje komponente das mu desetak evra,odvedes u kafanu,i kao sto se polovna kola kupuju sa dobrim mehanicarem.

Dimo
26.3.2006, 21:46
Nasa posla,tu nema mnogo komentara.Jedino resenje je da se kupi u delovima,pozoves nekog ko poznaje komponente das mu desetak evra,odvedes u kafanu,i kao sto se polovna kola kupuju sa dobrim mehanicarem.
Da,ovo je izgleda jedini preostali nacin.Samo nadji prijatelja koji se stvarno dobro razume u kompjutere da ne bi ponovo imao problema sa "znalcima".

piskoonline
26.3.2006, 21:51
Ako neko ne zna šta je to Bosanski poslovni rečnik, neka potraži na internetu, ali, ovo što smo pročitali kod ovog paćenika je naš, računarski poslovni rečnik iz Srbije:
Nudim 128bitnu a u stvari prodajem turbo-cache na 64bita... (u prevodu) gospodine, mi mislomo da ste vi ovooooooliki glupander! Što vam je ove godine naraslo runo!!!
Mislim, kao i kod većine drugih stvari u životu: po prozirnosti, gluposti ili perfidnosti prevare koju oni oko vas pokušavaju da provedu nad vama, vidi se za koliko pametnu osobu vas smatraju.... a većinom govori o tome koliko su pametni oni sami... :boxing: :n-cc2:

Inuyasha
27.3.2006, 8:27
Mene ovakve svinjarije jako iznerviraju....ja da sam na tvom mestu u tom trenutku kad bi to video vratio bi se u tu firmu nabio im na nos shto su mi probali uvaliti.......bilo bo svasta. Uglavnom svi dileri sa kojima sam poslovao su bili posteni i nisu me zeznuli.

Mean_Machine
29.3.2006, 8:18
E sve sam cuo ali ovako nesto nikad.Kreteni.
Jel su planirali da ti vrate razliku u ceni ili da ti daju jos memorije?Ako to nisu ponudili onda potezi prvi :D

Kum Ruzvelt
29.3.2006, 14:41
I meni se desila ista stvar. Kartica je djubre, ako te to zanima, mada meni i ne treba bolja za sada. Inace, ja sam
"kao" presao preko toga ali cu da je zamenim za nabudzenu 6600 pre nego sto istekne garancija. Tj. on ce da je zameni, jer cu naglo prestati prijateljski da se smeskam kad mu udjem u radnju.

Konstantin91
29.3.2006, 18:17
Desilo mi se nesto slicno.Ako imas fiskalni racun pozovi ovaj broj 011/ 3227 376 to je trzisna inspekcija,tako da mozes povratiti pare i dobiti nesto evrica za odstetu,sto ti se veoma isplati.Ovo su meni poslali iz ministarstva kada sam se zalio:

Prijava treba da sadrzi:

1. tacan naziv i adresu prodavnice u kojoj ste kupili graficku karticu,

2. tacan naziv artikla - sifru,

3. fiskalni racun

4. vas komentar - na sta tacno imate primedbu / prodaja artikla razlicitog od onog koji je trazen, nemogucnost zamene itd.

Ji 4Tze
4.4.2006, 3:13
chisto kao info, postoje 6200TC karte i sa 128MB RAM-a :)