Prikaži potpunu verziju : Problem sa GeForce 8600 GTS
imam geforce 8600 gts diamond gold i u zadnje vreme je pocelo da mi se desava da mi u igrici (warcraft 3) krenu da trepcu senke (tj skorz crno pa se vrati na normalno) evo i klipa da lakse objasnim http://www.youtube.com/watch?v=JbwpBV_Sza0&feature=channel_page sad mi se ovo treptanje jos vise oduzilo..... da igram i counter strike i kad igram na 1280x1024 i kad sam u tunelu sve mi je jako mracno a kad spustim na 1024x768 onda postane normalnije tj mnogo manje je mracno. (brightness je ok). da li neko zna resenje mog problema? da dizem sistem ponovo? da idem da reklamiram graficku (imam jos pola godine garancije)?
Instaliraj nove drajvere za grafičku.
da nisam rekao instalirao sam najnovije drajvere (za grafiku) i ne pomaze :( xp operativni sistem (ako ima neke veze)
Pusti 3dmark 06 i Video Card Stability Test, ako tu bude nekih anomalija nosi grafičku na reklamaciju.
To su simptomi ili pregrejane kartice ili problema sa memorijom na kartici. Ako se ponavlja u više igara a koristiš zadnje drajvere specifikovane za taj model grafičke (to imaš u read me fajlu u drajveru). Ako si overklokovao grafičku vrati postavke na fabričke vrednosti (defolt u drajveru) , a ako nisi reklaimiraj karticu ako imaš garantni list i ako je još pod garancijom (predpostatavljam da jeste jer nije prošlo više od 2 godine kako je na našem tržištu tj. ima malo manje od 2 godine što je uobičajan garantni rok).
To su simptomi ili pregrejane kartice ili problema sa memorijom na kartici. Ako se ponavlja u više igara a koristiš zadnje drajvere specifikovane za taj model grafičke (to imaš u read me fajlu u drajveru). Ako si overklokovao grafičku vrati postavke na fabričke vrednosti (defolt u drajveru) , a ako nisi reklaimiraj karticu ako imaš garantni list i ako je još pod garancijom (predpostatavljam da jeste jer nije prošlo više od 2 godine kako je na našem tržištu tj. ima malo manje od 2 godine što je uobičajan garantni rok).
pa ima neke opcije za overclock mada ja to nisam koristio i kad bi stavio na default mislis da ne bi bilo to vise? jel mozes da mi objasnis kako da stavim default? jer kad sam kliknuo na default samo mi se restartovao komp. i mislim da je fabricki overclockovana graficka ova 8600 gts. mozda sam ovo lupio za overclock ali razumite me ja sam pocetnik :)
http://i413.photobucket.com/albums/pp215/MC_Dule/untitled-3.jpg evo slike kako to izgleda.....a vidite ove tackice po sred "prozora" a mislim da ne bi trebalo to da bude takvo
Teško da si slučajno overklokova karticu. Verovatno ti radi na difolt vrednostima. Ako se problem pojavljuje na svim igrama, tj. većini verovatno je neispravna kartica. To su šiljci tzv. artefakti i treperenja na teksturama? Verovatno je neispravna kartica, možda ventilator ne radi (ja bih otvorio kućište da proverim i obratio pažnju na temperature nakon igranja). Nemoj mnogo da mozgaš nego reklamiraj neispravnu stvar.
Ej čini mi se da koristiš fabrički drajver, što ne skineš sa sajta Nvidie poslednji drajver kompatibilan sa tvojom karticom?
http://www.nvidia.com/object/winxp_180.48_whql.html
Teško da si slučajno overklokova karticu. Verovatno ti radi na difolt vrednostima. Ako se problem pojavljuje na svim igrama, tj. većini verovatno je neispravna kartica. To su šiljci tzv. artefakti i treperenja na teksturama? Verovatno je neispravna kartica, možda ventilator ne radi (ja bih otvorio kućište da proverim i obratio pažnju na temperature nakon igranja). Nemoj mnogo da mozgaš nego reklamiraj neispravnu stvar.
pa treptanja mi se desavaju samo na senkama u warcraftu i u kanteru je sve malo tamnije nego normalno. postavio sam klip pre nekoliko postova.
a ovi programi za test grafickih jel to valja mislim da li ce pokazati da li mi nesto ne valja? a kako da proverim temperaturu graficke? ja znam samo za procesor da proverim. a sta mislite da podignem sistem? npr sa xp da predjem na vistu? ili sa ovog xp (sp2) na sp3? da probam to prvo?
pa ovo ti je za 8800 graficku a moja je 8600 gts.....a skinuo sam pre mesec dana drajvere
Nađi poslednju verziju za tvoj model na sajtu npr. MSI, ovo što ti koristiš sad su fabrički drajveri, ne vidim Nvidin panel.
Čini mi se da je verzija 175.16
Skini FurMark, i ukljuchi 1024x768 sa 4x antialiasing fullscreen, posle 15 minuta pogledaj temperature. Ako ne prelazi nekih 65 stepeni onda je ok. Inache iskljuchi Vertical Sync ako ti je ukljuchen na automatic u nVidia control panelu, ume to ponekad za zabaguje texture pa se vidi screen tearing ili neki artifacti. Isto vazhi i za Anti Aliasing, sve u panelu podesi application controlled pa ovamo nameshtaj u igri, ali ne verujem da je do toga.
Skini FurMark, i ukljuchi 1024x768 sa 4x antialiasing fullscreen, posle 15 minuta pogledaj temperature. Ako ne prelazi nekih 65 stepeni onda je ok. Inache iskljuchi Vertical Sync ako ti je ukljuchen na automatic u nVidia control panelu, ume to ponekad za zabaguje texture pa se vidi screen tearing ili neki artifacti. Isto vazhi i za Anti Aliasing, sve u panelu podesi application controlled pa ovamo nameshtaj u igri, ali ne verujem da je do toga.
a taj program jel ima u sebi merac temperature? probao sam sada VideoCardStabilityTest i cekao sam 15 min al nije stao test tako da sam ga stopirao. i otvorio sam kuciste i pipnuo sam graficku i bila je bas vrela nisam mogao 2 sec da drzim ruku na njoj cenim da ima preko 70 stepeni sigurno. mozda i vise. proverio sam anti aliasing i sve ostalo u nvidia panelu i sve je aplication controlled. i preko ovog VideoCardStabilityTest-a gornji test (zemlja) je bila malo zatamnjena (malo vise nego normalno) tj senke njene. kao sto sam spomenuo.
evo slike http://i413.photobucket.com/albums/pp215/MC_Dule/2.jpg trenutnih drajvera koje imam za grafiku
ILLidaN_93
8.1.2009, 12:16
ja imam tu graficku valjda i radi super po ceo dan igram warcraft i wow i nema problema..sto se nje tice..aa nemam najnovije drajvere
emailnikola
11.1.2009, 4:57
I ja imam tu graf. Vidi ako ti je pasivno hladjenje da ugradis neki kuler. Meni je pasivno hladjenje "hladilo" karticu preko 70 stepeni.
OVAJ LEK UVEK POMAZE:
Ako drajveri nisu u pitanju, downclockuj graficku za po 100MHz za memoriju i Core, i nece vise biti problema.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.