Prikaži potpunu verziju : Pomoć oko umrežavanja XP sp2 i sp3?
Da li postoji nacin da se umreze windows xp sp3 i xp sp2!? Swe sam uradio spojio kablom podesio ip swe swe ali kad odem u my network pleces mi se ne vide serovane fascikle pise kao neshto da ne moze da se prepoznaju sp2 i sp3 pa jer postoji nesto da se to sredi da ne bix morao da obaram sistem na 1 od racunara. I da samo da vas pitam da li znate neki program kjim bix ja mogao da gledam shta se radi na drugom racunaru?
Bez problema mogu da se umreze medjusobno WinXP sp1 sp2 sp3 sistemi... daj stavi tacnu poruku koju ti javlja pa da vidimo o cemu se radi...
Monk Psycho
2.1.2009, 12:57
prvo proveri da li su u istom workgroup-u i/ili domenu i ako te ne mrzi napravi novi korisnicki nalog sa jacim privilegijama (power user ili admin) za koji znas sifru posto je meni default windows administrator nalog znao da pravi problema
Pa evo ovako. Malo mi to za workgrup nije jasno! Da li treba da bude podesheno na domen ili na workgrup? A ovako pishe kao da moj winXP sp2 ne moze da vidi ono na winuXP sp3 ali neznam zbog cega !
Valjda ce mo da se skapiramo!:D
Izgleda da se ne kapiramo. Napisi TACNO poruku koju ti javlja...
evo sta tachno pishe!
You might not have permission to use this network resource.Contact the administrator of this server to find out if you have access permissions.
The network path was not found!
Eto to pishe od reci do reci! Ae sad pomogni :D
E a da nije mozda problem shto na 1. compu imam mreznu karticu od 1000mb a na 2. compu od 100mb?
To je neki bag, najkrace tako mogu da opisem... share-uj neki folder na drugom kompu i stavi mu full control za sve korisnike ili ako imas ukljucene jednostavne opcije za share-ing, samo mu stikliraj da korisnici mogu da menjaju fajlove... i ubacuj u tak folder stvari...
Monk Psycho
2.1.2009, 22:25
videh da sam te zbunio. Pretpostavljam da ovo radis u kucnoj varijanti, onda ti je samo bitno da workgroup budu isti (znaci bukvalno mislim isti :D velika slova=>velika slova), a ako ti ne ide kucaj u start=>run ip adresa\folder kome zelis da pristupis.
I kao sto rekoh napravi jos jedan nalog na kompu kome zelis da pristupis, posto je meni bio problem admin lozinka
a moze i ovo
share-uj neki folder na drugom kompu i stavi mu full control za sve korisnike ili ako imas ukljucene jednostavne opcije za share-ing, samo mu stikliraj da korisnici mogu da menjaju fajlove... i ubacuj u tak folder stvari...
Mada je malo opasno staviti full control za sve korisnike
Naravno ako si u mrezi od 100 kompjutera, mislim da ovde covek hoce da umrezi samo 2 racunara...
Ma ja bih da umrezim 2 racunara!!! A kako da stavim full control za to jos neznam, a i nishta vas ne kapiram! Ae ako vas ne mrzi da mi lepo objasnite ceo postupak :o Ako vas mrzi nema veze oboricu sistem na 1 racunaru i to je to!!!:boxing:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.