PDA

Prikaži potpunu verziju : Hoće li raditi?

Mickie
29.12.2008, 15:10
Imam:

Asus P5q-e
E2220
1GB DDR2-800
160GB hdD
600W napajnje OCZ
Codegen Briza kuciste.
I nemam PCI-e grafiku

Probao sam sa pozajmjenom grafikom, koristio nekoliko dana, komp radi odlicno. Evo sta me zanima. Hocu da ubodem staru PCI grafiku u beli slot jer nemam trenutno para za grafu a komp mi treba za rad. Pa se pitam hoce li raditi. Zanima me da li postoji neki rizik po komponente jer je to ipak stara tehnologija, koja je odavno napustena. Da ne bude skuplja dara nego mera. Ako moze nesto da mi rikne bolje da se zajmim da kupim tu PCI-e Grafu.

Jel probavao neko ovakve egzibicije??

vasiljevic
29.12.2008, 16:50
Radice, ako je u pitanju grafika za PCI slot. Ako je u pitanju grafika za AGP slot, nemoze nikako da stane u komp, jednostavno nema slota na ploci za nju. To sa PCI grafikom sam probao jer je imam i dan danas sa strane, dobro mi dosla kada je crkla moja graficka kartica.

La.Prestige
29.12.2008, 16:57
PCI i PCI-e,koliko ja znam to nije isto.

Doomche
29.12.2008, 17:01
PCI i PCI-e,koliko ja znam to nije isto.

Da, pa ? PCI grafichke kartice postoje josh pre nego shto postoje AGP kartice :)

La.Prestige
29.12.2008, 17:10
Samo kažem,jer se u textu upliću.Pa normalno, moja bivša GeForce 4 je bila PCI,čist primer.

Mickie
29.12.2008, 19:47
@La.Prestige
Nema GF4 za PCI nego samo za AGP.
@vasiljevic
Znaci radi bez problema? Treba mi dobra slika u WindowsuXP i Photoshopu i da ne remeti stabilnost. Na 3D aplikacije i ne pomisljam. Kako rade filmovi?
Evo sta imam: Matrox Milenium; Trident nesto nesto; i jos neku koja nema da pise nista. Mogu da nabavim i neku drugu jer radim u servisu koji radi sa starim stvarima. Sad cu bas da isprobam ovo na nekom K6 kompjuteru pa ako radi idem kuci da probam.

Mickie
29.12.2008, 20:47
Corak. Samo ova Matrox milenium moze na PCI. Ostale su ISA :kreza: A ta je rezervisana. Ako ovaj lik sutra uzme trident za ISA, ja cu Matroxa.

vasiljevic
29.12.2008, 21:23
Ja lepo napisa, ona koja je za PCI :). Sad, koja je kokd mene, nemam pojma, a iskreno nije me bas ni interesovalo. meni posluzila toliko da vidim sta gde ima i koje su cene, na par dana.

Mickie
30.12.2008, 21:06
E meni ima da sljaka bar par nedelja. Mozda i ceo mesec.