PDA

Prikaži potpunu verziju : Problem sa internet konekcijom?

celawi
28.12.2008, 19:31
Dobio sam ADSL internet pre neki dan (Telekom) i koristio ga nekih 30 min. Odjedanput je internet prestao da radi. Zvao sam provajdera i kazu da je sa njihove strane sve ok. Pingovao sam par sajtova i sve je ok, sve radi (s'tim da mi zapisti kad stisnem enter pri pingovanju i napise mi "¤˘$" ovako neke cune znake) ali kad probam preko mozille ili inter. expolorera jednostavno nece da otvori ni jednu inter. stranu. Ima nod 32, spy bot, ccleaner, registry optimizer i jos par anti spajvera provukao sam komp kroz sve ove programe i ocistio sam ga. Odneo sam komp kod druga koji ima SBB net i kod njega ista stvar. Sta da radim?

Doomche
28.12.2008, 21:52
Probaj da kreirash manualnu PPPoE konekciju u Internet podeshavanjima, ako je SP2 ume to da se zabaguje. Mozhesh li npr da update-ujesh nod 32 ? Ako mozhesh a ne mozhesh da surfujesh gotovo je sigurno do te konekcije. U username/password unesi ono shto ti pishe u ugovoru znachi XXXXXXX@xdsl.isp.telekom.yu itd

VojaM
28.12.2008, 23:07
Pričaš napamet.
Telekom deli rutere a ne modeme.
Da bi to što si rekao radilo, morao bi ruter da se prebaci u bridge mod, što ne preporučujem.
Drugo, njega ista stvar zeza i preko kablovske.

Moguće da je u pitanju spajver ili virus... ili nešto oko firewalla, ako ga ima.

Ili, ako konekcija ide preko USB-a, nekad to ume da zeza. Neka onda pređe na mrežni kabl (za šta ne trebaju nikakvi drajveri, za razliku od USB-a).

celawi
29.12.2008, 1:04
I kod telekoma i kod SBB ide preko mrežnog (UTP) kabla...NOD32 ne mogu da updatujem kao ni jedan drugi program. Mozda nisam spomenuo da kad kliknem na dugme "GO" u inter. explo. uopste ne reaguje, kao ni u mozilli.Samo u levom donjem ćošku stoji "Done".

Doomche
29.12.2008, 1:19
Pričaš napamet.
Telekom deli rutere a ne modeme.
Da bi to što si rekao radilo, morao bi ruter da se prebaci u bridge mod, što ne preporučujem.
Drugo, njega ista stvar zeza i preko kablovske.

Moguće da je u pitanju spajver ili virus... ili nešto oko firewalla, ako ga ima.

Ili, ako konekcija ide preko USB-a, nekad to ume da zeza. Neka onda pređe na mrežni kabl (za šta ne trebaju nikakvi drajveri, za razliku od USB-a).

Ne pricham bash napamet, imao sam slichan problem (dodushe pre 2 godine) sa istim tim Telekomovim ruterom. Ja sam mogao iz svakog programa da pristupim netu sem sa browsera, i reshio sam ga chim sam kreirao tu konekciju (bez konektovanja, samo stoji tu i dan danas). Nisam bridgovao ruter, nisam ga chak ni port forwardovao, sve stoji po default. Ali ako ne mozhe ni iz chega da mu pridje onda ne znam bash :S. A to da SBB daje samo kablovksku ne bih bash znao jer nisam iz BG-a, a SBB ovamo nije bash popularan, samo neki wireless od pre 100 godina. Mozhesh li da pristupish ruteru u browseru ?

celawi
29.12.2008, 16:22
Mozhesh li da pristupish ruteru u browseru ?

Javljam cim dodjem kuci.

Nutsbre@ker
29.12.2008, 16:31
Moj ti je savet da apdejtujes nod jer sam imao potpuno isti takav problem na jednoj masini nedavno. Kao i kod tebe svaki sajt je uredno pingovan ali iz browsera komp nije ni hteo da cuje za izlaz na net. Dakle potencijalno resenje je update antivirusa, i skeniranje u safe mod-u. A da ako je bitno na toj masini je bio kablovski internet u pitanju i posle ciscenja sve radi normalno.