Prikaži potpunu verziju : Win32/Wukill.B worm -by: NOD smart security...
E sad kao sto naslov kaze,ESET Smart Security je nasao crva jednog-Win32/Wukill.B worm ...Znaci crv mi se prosirio po celom kompjuteru,i ESET ga ubija jednog po jednog....E sada posto vidim da se tako siri,kad se zavrsi ESETovo ciscenje,da li ce mi kompjuter biti slobodan?Posto da li moze (ciscenje traje dugo)da kad ga ja izbrisem negde u my doc,dok on iscisti ceo kompjuter,da se crv opet pojavi u my doc?
update-uj taj nod32 pa uradi full scan iz safe moda
AV bi trebao potpuno da ukloni svaki trag virusa
znaci odradi skeniranje pa javi ima li promena ;)
i malwarebytes neka proba;)
isto iz safe moda
Updateovo sam NOD,ocistio kom od crva,ali mi jedno obavestenje stalno izlazi.Taj Wukill.B worm pokusava da udje u svchosts fajl.NOD ga zaustavi kad kliknem na delete,ali mi se ovo desava svaki dan po 3-4 puta.Sta sad?
Sad postavi HijackThis log
http://www.majorgeeks.com/download5554.html
Stavi ga u zaseban Folder na Desktop
Nazovi taj Folder kao SKF a HijackThis program ko SKF.exe
pokreni ga...
do a system scan and save the logfile
postavi log koji se na kraju pojavi
nighthawk
31.12.2008, 15:59
Nesto mi se cini da nisi skenirao iz safe moda (i ako jesi skeniraj opet). Postavi Threat Logove iz NOD-a ovde uz HJT log.
Nesto mi se cini da nisi skenirao iz safe moda (i ako jesi skeniraj opet). Postavi Threat Logove iz NOD-a ovde uz HJT log.
Ne mogu da udjem u safe mod zato sto koristim tastaturu za USB port a ne PS2.....
nighthawk
31.12.2008, 22:21
Pa resi to sa tastaturom, makar pozajmi neciju ps/2, jer tesko da ces moci da ocistis tu zarazu bez skeniranja iz safe moda. Stvar je u tome sto se prilikom normalnog podizanja sistema podigne i virus, i AV ne moze da ga ubije zato sto je on stalno aktivan (isto kao kad pokusavas da obrises fajl koji je otvoren u nekom programu). AV moze da ga blokira da ne napravi vecu stetu (mada to nije sigurno), ali en moze trajno da ga obrise.
Predrag Stankovic
31.12.2008, 23:03
Nod32 v3 se ne moze pokrenuti iz Safe moda,zato sto ekrn.exe tj. kernel programa ne moze da startuje u safe mod-u
Neverovatno je koliko ima pametnih virusa, koji znaju da te zezaju dok ne poludiš! Medjutim, mislim da je bolje skines malware koji kod mene savršeno dobro odradjuje posao, i on bi trebao da se pokrene iz safe moda. To sa tastaturom možeš rešiti kupovinom jednog dodatka, koji nije skup.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.