PDA

Prikaži potpunu verziju : Korist od brzog pristupa internetu?

Sasa011
23.3.2006, 14:06
Zeleo bih da postavim jedno mozda nekovencionalno pitanje u vezi brzog pristupa internetu i toga sta on pruza.
Pritom mislim na ove popularne modele kao sto su reklamirani ADSL i Wireless.
Moj izbor je sto jeftinije jer nemam neznam kave prohteve.Inace i obican 56kb modem mi je dovoljan,ali imam problem jer mi je u isto vreme potrebna slobodna telefonska linija.
Tako smatram da cu zamenom dial-up modema za neki drugi i brzi vid pristupa internetu resiti vise problema,od zauzeca telefonske linije pa nadalje.
Da zavrsim sa pitanjem,posto ima dovoljno ljudi koji su isprobali broadband neka mi neko javi i objasni koliko on pruza novotarija i u cemu je najveca prednost.
To pitam jer me interesuje sta to pruza download velikom brzinom.
Igre me interesuju veoma malo,filmove mi nepada napamet da skidam putem neta,muzika odprilike takodje jer mp3-a vec imam sve sto mi ikada bude trebalo.
Konacno cemu se ljudi hvale sa protokom 2-5 Gb mesecno?

bachi
23.3.2006, 14:40
Meni je rekord 43GB sa 256k, ali se ne radi o tome.

Prednost? Evo, ja sam na kablu kod SBBa i plaćam 2000 za 256k.

E pa da krenem.

1. Nije ti zauzeta telefonska linija i nema pucanja veze.
2. Non stop si na netu kako uključiš komp.
3. Surfovanje je mnogo brže.
4. Fajlove možeš da skidaš 5 - 10 puta brže nego na dialupu.
5. Ne razmišljaš o telefonskom računu jer izađe jeftinije, jer ako platiš flat 56k za recimo 660 dinara, treba uzeti u obzir da je sat vremena razgovora, odnosno modemske veze sa netom 10 dinara u skupljoj tarifi. Sve to ispadne najmanje 1500 dinara, a za te pare kod Neobee-a ili za 1700 dinara kod Verata/Beotela možeš imati ADSL 256k.
6. Kada budeš imao brz internet, nećeš odvaliti kako ti ne pada na pamet da skidaš filmove i muziku, jer će ti se taj pogled na net brzo promeniti. :)

Eto. Verovatno ima još nešto, ali mi ne pada na pamet. :Freddy:

Iris
23.3.2006, 16:26
Studiju o broadband Internet pristupu i onome sta on donosi mozes procitati na adresi http://en.wikipedia.org/wiki/Broadband_internet