Prikaži potpunu verziju : ATI 550pro problem!
Greskom sam obrisao bios tv kartice i do sad nisam uspeo da nadjem nijedan backup...
konkretno je u pitanju sapphire theatrix 550pro pci model, zao mi je da je bacam :(
helppppp!!!
paulvandyk68
22.12.2008, 19:02
Nebih da gresim ali mislim da joj nema spasa. Slican sam problem imao ranije i kada sam odneo kod servisera, njemu se nisu radile takve stvari oko biosa kartice.
Samo ti je potreban nov BIOS i pripremljena disketa ili USB flash. Pročitaj proceduru flešovanja detaljno i nauči da radiš naslepo. Meni je tako crk'o flešić dok sam menjao BIOS na svojoj grafičkoj i slike na monitoru naravno nije bilo. Na drugom kompu sam narezao potrebne fajlove na CD i "u mraku" odradio proceduru posle čega je kartica radila sasvim normalno.
hvala na pomoci ali sa grafom nemam problema, da imam opet bi lako prosao sa njom jer imam pci u steki za takve slucajeve...ranije sam imao geforsicu i njen nvflash nije "dirao" tv karticu, e sad problem je bio kad sam zamenio grafu i ubacio ati, hteo da je naflesujem zbog autokontrole venta...malo sam na brzinu hteo da isflesujem i nisam se ni setio da pogledam num tablu...znam da je ranije uvek gurao grafu pod 0 a tv pod 1 dok sad nije tako, sad je obrnuto...sa atifleshom je vidi pod nula ali sa 0 bit romom...problem mi je sto nisam nigde uspeo da nadjem bios od bilo koje 550pro kartice a prekopao sam net ili bar nekoga da je ima pa da ga backupuje....probao i sa mailovima sapphiru ali do dan danas nisam dobio nijedan odgovor...
Tu ti nažalost ne mogu pomoći...ako neko ima karticu i vidi ovo, nek' okači BIOS. :)
Mario Pavićević
23.12.2008, 18:23
Imam tu karticu daj samo neku alatku koja moze da joj iscita bios i okacicu ga.
ovako, jedan drug mi je vec objasnio kako ide procedura jer je jednu vratio iz mrtvih i to atiflashom e sad problem sto je zaboravio cija je pa da je backapuje....
znaci klasican atiflash i komanda atiflash -s 0 550.rom 80 e sad zasto ovo 80 na kraju nisam nikad ukapirao...
http://www.techpowerup.com/downloads/1123/ATIFlash_3.60.html
ako ti ovo nesto znaci...
Mario Pavićević
26.12.2008, 8:38
Atiflash iz ne mogu da korisitm jer nemam pri ruci neki disk da ga dizem iz dos moda,a iz safe moda kao i iz windowsa izbacuje page protection fault.Probao sam sa Winflashom,e sad sta je on nasao nemam pojma.Prvi uredjaj na listi je moj ati radeon 3800(grafika) a drugi Ati radeon T510 za koji pretpostavljam da je u stvari TV tjuner.Probaj ovo iz winflasha pa javi sta si uradio.
e ovako stoje stvari, nisam se zezao sa winfleshom, navikao iz dosa, ostavio zadnu particiju u fat32 bas zbog biosa i tih gluposti...
uspelo je fleshovanje, trenutno stelujem komp :)
puno hvala, u stvari ne znam ni kako da ti zahvalim
Mario Pavićević
26.12.2008, 19:26
e ovako stoje stvari, nisam se zezao sa winfleshom, navikao iz dosa, ostavio zadnu particiju u fat32 bas zbog biosa i tih gluposti...
uspelo je fleshovanje, trenutno stelujem komp :)
puno hvala, u stvari ne znam ni kako da ti zahvalim
Hvala je dovoljno,drago mi je da si resio problem:)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.