Prikaži potpunu verziju : Ulazi za monitore na grafičkoj karti
Treba da kupim novu ATI Radeon 4870 ili 4850 graficku kartu.E sad one imaju samo digitalne ulaze,dok vecina monitora ima uglavnom analogne ulaze.Postoji adapter za to,ali doticni cale, koji je vec po svojim filozofijama postao poznat na ovom forumu,kaze da se preko adaptera gubi snaga graficke karte (caletov primer:stavis motor od ferarija u ficu:icon_scra).E sad da li je to stvarno istina ili cu morati da platim ceh grafickoj od 200 evra,pa da ipak moram da uzmem monitor sa digitalnim ulazom ili se i preko adaptera nista ne gubi?
nikola87
21.12.2008, 15:18
nista se ne gubi, cak se iz graficku dobija taj adapter
Ma znam da se dobija,ali cale ima neku fix ideju,sad moram da ga nateram da procita ovo,i da shvati da se ne bi dobijao taj adapter bez potrebe....
Ja koristim taj adapter na LCD monitoru zato sto nisam dobio uz monitor odgovarajuci kabal i sve radi normalno, ne znam odakle vam taj trip.Ako u necemu moze da bude razlika to je u slici na monitoru:icon_stud(sto golim okom ne vidimo) a ne u gubitku snage graficke:confused:,to je besmisleno:icon_scra
ukimafija
21.12.2008, 15:59
Ko sto Nikola rece, adapter dobijas u kutiji uz grafu. Ali bice bolja lepsa slika i brzi odziv ako kupis monitor koji ima DVI jer onda nema adaptera nego ide direktno DVI na DVI. Znaci "snaga" se ne gubi ali se u drugoj varijanti dobija na lepoti prikaza(varijanta kad ide tele nek ide i uze i kupis monitor sa DVIjem). I kazi Caletu da prestane da filozofira o onome u sta se ne razume...
reko mu vec par puta ne radi.....
nikola87
21.12.2008, 17:28
reci ti lepo caletu da jedino sto moze da ubije snagu te kartice je neki losiji procesor, znaci ne slabiji intel od 3.0ghz
Pa kad vidi jos ovo tek onada nece da se isprsi za pare...xexe :)
E i to pitanje:Kad sam se odlucio za kombinaciju E8400+ATI 4850 otisao sam do radnje i lik mi je rekao bolje E7300+ATI 4870 sad kad si to vec spomenuo da li moze taj Intel da ubije snagu te kartice i koje je isplativije bez overclocka,msm ja bi uzeo ovo sto mi je lik predlozio pa sledece godine neki Intel sa 4 jezgra da uzmem a ta karta ce i dalje biti zver (valjda).....
nikola87
21.12.2008, 18:17
e7200 sigurno blago ubija karticu , ali nije nikakv problem da e7200 malo klokujes, i taman ce biti dovoljan.
Svaki Intel ispod 3 GHz se ionako uzima zbog overkloka, tako da će lepo poslužiti i E7200 koga ćeš naterati na 3.0+
ukimafija
21.12.2008, 18:59
Kao sto momci rekose , kupis taj E7200 daj jos jedno 20-30e za neki kuler OCZ vendetta ili CM hyper tx2~20e ili ako hoces nesto kvalitetnije onda Ocz Vendetta 2 ~33e I kupis ati 4870 kloknes opusteno taj procesor uz nasu pomoc potpuno bezbedno i eto, ima sit da se naigras...:qliranje:
Radiće bez problema sa adapterom. Sve ostalo je off topic, oko kupovine se konsultuj u ŠDK sobi.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.