Prikaži potpunu verziju : Sapphire Atomic HD 4870 X2
Dusan Despotovic
19.12.2008, 18:11
http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=8607&Itemid=1
N_i_k_o_l_a
19.12.2008, 18:14
wow :eek: ceo paket izgleda zverski....jos samo da je geforce ;)
vasiljevic
19.12.2008, 18:37
KOga interesuje test samog sistema hladjenja, evo ovde:
http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4373&Itemid=40
Ono sto je meni interesantno je da je ovo prvi water cooling sistem koji moza da se instalira za 10 minuta i da posle o njemu i ne razmisljate. Vrlo dobra ideja. Jedini nedostatak: prodaju samo OEM kupcima, dakle nema u prodavnicama. Prava steta :(.
pharaon.92.bc
19.12.2008, 20:30
Lepo izgleda ali mi se ne svida to sto ima i waterblock za CPU.Malo sam skeptican sto se tice temperature proc i grafe.Pise da je temp grafe 65 stepeni sto je odlican rezultat za ovako veliku grafu. ali koja je temp procsora?Ipak je to mali radijator i mala pumpa.Drzati overkolokvan proc i ovakvu azdaju na ovako malo sistemu nije bas po meni najpametnije.Bolje da se samo graficka hladi vodom ili da mozes da odvojis CPU block pa da samo hladis grafu.Ali posto je pumpa na CPU waterblock to je gotovo nemoguce.Ne znam...Ja se ne bih bas oslonio na ovaj sistem hadjenja.
Dusan Despotovic
7.1.2009, 18:07
http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=8756&Itemid=1&limit=1&limitstart=0
La.Prestige
8.1.2009, 3:10
Kolika joj je cena i da li se pojavila u Srbiju?
pharaon.92.bc
17.1.2009, 23:32
Nikada u zivotu nisam video bolje pakovanje graficke karte od ovog.
http://www.sapphiretech.com/en/productfiles/274specimage.jpgNa ovo pakovanje ide samo 100 eura od ukupne cene sistema.:D
Ovo je definitivno nešto novo. Takvo pakovanje i oprema. Treba biti previše skeptičan za loše komentare. Jedino je pitanje cene...
Izgleda kao da ga Lara Kroft donosi na kucnu adresu :D Bice ovo prava zver...
ukimafija
17.1.2009, 23:54
Ne znam sto se toliko palite, dok je bila najbrza pa i nekako, sapphire ovaj model ume dobro i da naplati, a posto je sad i GTX 295 oko 500$ a pritom je brzi, ova karta je sem sto je lepa na izgled i hladjenje dobro besmislena kupovina...Posto je cena dosta jaca od obicne 4870x2
Pazi u tom rangu je već pitanje ideologije šta ćeš da kupiš. Gde uopšte možeš da osetiš razliku između najjačih kartica sem u testovima. A kartice se ne kupuje zbog testova zar ne? Mislim da je ovo odličan potez firme Sapphire.
u tom rangu jedino sto je pitanje je pitanje debiliteta i mongoloidnosti ako ces da das 500e za graficku kartu :rolleyes:
^ ali uvek se nadje neko dete sa zapada chiji je cale vlasnik lanca hotela, koje misli da je njegov Alienware od 10.000 USD 5 puta jachi od obichne konfe za 2000 $ :rolleyes:. Da ih nema, ne bi se ni pravili :)
^ ali uvek se nadje neko dete sa zapada chiji je cale vlasnik lanca hotela, koje misli da je njegov Alienware od 10.000 USD 5 puta jachi od obichne konfe za 2000 $ :rolleyes:. Da ih nema, ne bi se ni pravili :)
Eh sto ja nemam jednu "obicnu" konfu za 2000$ :rolleyes:
Burzuji su burzuji i ako je neki klinac indijanac, taj ce ostaviti pare od uzine 3-5 dana i kupiti novi racunar. :)
Meni se kartica jako svidja, mozda nije BB ali je Sapphire s'ovom kartom dosta pokazao. Dizajn kartice, hladjenje pa cak i pakovanje. Sve je autenticno, nesvakidasnje, efikasno. Meni se jako dopada. A za sve vas koji se jezite od dobitnika lotoa i njihovih klinaca, evo jedan interesantan link.
http://www.itsvet.com/proizvod/asus-eah4870x2-htdi2g-2gb-ddr5/comp_comp_vga/20/1364
Obratite paznju na prvi komentar, ali mislim da je lik laznjak, do pre par dana je stojao samo njegov komentar ali sad su vec poceli da ga upaljuju.
Definitivno ne znam o cemu pricate sto se tice kupovine high-end komponenti. Neko voli da ima Ferrari, a neko Ferrari od Kompa, a neko kupuje da bi lecio svoje komplekse a neko da bi bio glavni u selu, na forumu ili u komsiluku. U svakom slucaju ovakve poteze ne treba osudjivati. To sto je nasa mesecna plata jednaka ceni ove graficke karte nije nasa krivica.
Sto se tice same karte ok je skroz, mada se uvek postavlja veliko pitanje sto se tice vodenog hladjenja koje je pre-made, pogotovu sto ovo treba navodno da hladi i procesor, a ima samo jedan mali radiator sa 120mm fanom. U svakom slucaju bih se odlucio za neku drugu kartu, i lepo kupio neki waterblock za istu, i milina.
Pa tvoja kao i moja nije, vec onih "iznad" nas, ti se bavis menadzmentom ili ekonomijom, ne secam se tacno pa bi i sam trebao da znas razloge. Ja samo kazem da to sto ti ne bi dao za konfu vise od 500 evra, trebas da drzis za sebe a ne da osudjujes druge. Ovo ti kazem ne da bi se naljutio ili sta vec.
xexe...car si najveci
Znaci nisam dobro procitao tvoju poruku(izostavio sam jednu vaznu rec), a postavio sam odgovor. Cim sam video odmah sam obrisao, to nije trajalo sve zajedno 15sec a ti si stigao da procitas poruku.
ccc
:)
Inace ja imam svoje stavove ali necu ih na forumu toliko forsirati,a i inace nisu primenjivi ni u Srbiji ni u svetu iz prostog razloga sto je vecina ljudi slabo svesna ( da ne kazem nesto drugo) okruzenja u kom zivimo (mislim globalno, ne samo na Srbiju). A ovo Srbija da je malo pamtnija i da ima manje lopova mogla bi mnogo dobro da se izvuce iz ove situacije.
Znas kako ja gledam? Za SVAKI proizvod postoji musterija, ali to ne znaci da cu je ja kupiti. Meni je mozda i teze od vecine momaka sa foruma, jer sve sto kupujem sam placam, a ne cekam mamu i tatu da mi nesto kupe. Par puta sam se zeznuo, ali sta da radim, na greskama se uci. Ovo cudo definitivno ne bih uzeo, tacnije nijedan x2, mozda kada budem imao monitor od 26"
Ispade da ja imam double post :)
Ma čini se da to treba posmatrati tržišno. Čisto sumnjam da je Safir ovo čudo izbacio bez prethodnog istraživanja ukusa najbolje platežnih. Naše mišljenje je iz te perspektive nebitno. Ova kartica se neće prodavati na stotine hiljada, već u manjoj seriji (par hiljada) , a pozicija najjačeg i najpopularnijeg Ati partnera (što nekad može izazvati i duševnu bole ,što smo videli na jednom postu kad se čovek pocepao dali da zadrži ispravnu i dobru grafičku ili da se dočepa Safira) omogućava da se potpuno iskoristi mogućnost zarade što više novca koji je i poenta svakog velikog biznisa.
Dusan Despotovic
30.1.2009, 20:45
Ovde stavljam ovu vest:boodala:
http://www.tech-industry.co.rs/story/5547/
Razvojni tim ATI drajvera Powered by EI Nish :boodala:
pharaon.92.bc
30.1.2009, 21:03
Ova kartica je zaista posebna!:kreza:
White Ripper
31.1.2009, 18:57
Oce li biti ova graficka skuplja od npr Gainward-ove kartice?Pitam ovo posto sam zainteresovan da je kupim:D
Ako pogledash pakovanje, vodeno hladjenje i OC... ovo ce biti jedno 520e minimum, verovatno 550-600e (Gainward je negde 470e 4870x2 Golden Sample)... bez sumnje ce biti najskuplji 4870x2... a i realno shta ce ti ? :icon_scra. Bolje chekaj sledecu generaciju i za duplo manje para uzmi 5870 i uzhivaj :)
White Ripper
31.1.2009, 23:19
Ako pogledash pakovanje, vodeno hladjenje i OC... ovo ce biti jedno 520e minimum, verovatno 550-600e (Gainward je negde 470e 4870x2 Golden Sample)... bez sumnje ce biti najskuplji 4870x2... a i realno shta ce ti ? :icon_scra. Bolje chekaj sledecu generaciju i za duplo manje para uzmi 5870 i uzhivaj :)
Salim se ja.Kad bi ja imao tolike pare....:rolleyes:
Ja mogu da uzmem neku solidnu masinu.Inace planiro sam da uzmem:
Intel Q6600
Asus p5q
4GB ram
dvd-rw
3870 512MB jeftina je,dobra a pritom ne znam koliko je pametno da je uzmem)
hdd 320GB
Ostalo da ne nabrajam
Konfa mi je bez monitora.Sve mi je ovo oko 470 eura.
ukimafija
31.1.2009, 23:37
Pa zamenis 3870 za 4830 Sapphire isto vrlo jeftina, ili eventualno XFX model i bice lepo:)
Nije 3870 za bacanje, pogotovo ako je GDDR4... a inache ako bash ne budesh imao bolje cesh performanse izvuci i ako uzmesh e7200 + 4850, mozhesh i tih 2gb rama da oduzmesh to se lako posle dokupi. Za koliko si nashao 3870 ?
White Ripper
31.1.2009, 23:43
Nije 3870 za bacanje, pogotovo ako je GDDR4... a inache ako bash ne budesh imao bolje cesh performanse izvuci i ako uzmesh e7200 + 4850, mozhesh i tih 2gb rama da oduzmesh to se lako posle dokupi. Za koliko si nashao 3870 ?
Ovaj sto sam ja nameracio 3870 je 77 eura i GDDR4.
No koliko kosta sapphire 4830?
Ovde 100-105e najjeftiniji. Taman da se zhrtvuje 2gb rama i onda je odlichna konfa pa posle doplati
ukimafija
31.1.2009, 23:46
No koliko kosta sapphire 4830?
Ima da se nadje za 90-105e ima dual slot kuler, i brza je karta 15-20% ,a razlika moze da bude i veca na visim rezolucijama i sa AA i AF ukljucenim...
White Ripper
31.1.2009, 23:52
Meni trebaju RAM i procesor da su jaki jer planiram da radim u Max-u.Bilo bi fino kad bi mogo da se skrpim za tih 20 eura i uzmem 4830.Samo ne znam ima li ga u radnji gdje kupujem.
RAM nejradije ne bi ispod 4GB bez prijeke potrebe.
ukimafija
31.1.2009, 23:56
Tesko da ima u radnji gde kupujes osim Ako to nije jedna u K.Mihajlovoj ili blizu nje, ali imas posebnu garanciju na grafu i ostale komponente tako da nece biti problema. A i druga radnja gde je ima jeftino je isto u samom centru BG-a
White Ripper
31.1.2009, 23:58
Tesko da ima u radnji gde kupujes osim Ako to nije jedna u K.Mihajlovoj ili blizu nje, ali imas posebnu garanciju na grafu i ostale komponente tako da nece biti problema. A i druga radnja gde je ima jeftino je isto u samom centru BG-a
Kupujem u A##iju.Radnje ciji je logo crvenkast i a je u obliku grckog slova Delta.Bilo bi fino kad bi uzeo 4830.Aj vidjecu da se skrpim pa uzmem.
Dusan Despotovic
5.2.2009, 17:43
http://www.pcekspert.com/articles/656.html
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.