PDA

Prikaži potpunu verziju : Tomcat i Java servlets HITNO!!!

optimus_prime
19.12.2008, 17:07
Imam jedan problem, trebam da koristim tomcate kao server, treba da napravim bazu podataka i 5 servleta. Problem je sledeci. Vec imam primer i bazu ali nikako nemogu da nateram da to radi. Pokrenem index.html. Unesem u polja nesto sto treba da se dobije iz baze, i kliknem insert ili kako vec, ali se nista ne desava. Imam 2 java servleta, tj 2 java klase jedna je getcustomer druga je inserttrasnaction, kako i gde ja sve to da iskopiram u kom folderu u tomcatu da bi to proradilo?

optimus_prime
20.12.2008, 20:45
Ovo sam resio. Ali imam drugo pitanje. Kako kompajlirati java servlet u eclipsu, ubacio sam servlet.jar biblioteku, ali nece da kompajlira javlja neke greske. Servlet treba uz pomoc writera da napravi jednu html stranicu i ispise neke reci. Samo mi je bitno kako je kompajlirati ?

Augustus
21.12.2008, 12:37
Sefe hajde malo teoriju u sake da skontas kako servleti rade. Na hiljade prmera na netu imas uvezi toga, a ovo st opitas pokazuje da nisi ni pogledao :)

Mali tip: web.xml

optimus_prime
21.12.2008, 13:30
Sefe hajde malo teoriju u sake da skontas kako servleti rade. Na hiljade prmera na netu imas uvezi toga, a ovo st opitas pokazuje da nisi ni pogledao :)

Mali tip: web.xml

Da znas da se ne skidam sa teroije :). skontao sam dosta toga, samo me jos interesuje, posto vec imam neke gotove servlete, i bazu, gde da stavim bazu da bije servlet video i upotrebio. Instalirao sam mysql 5.1

Augustus
22.12.2008, 1:15
Prvo ti treba neka klasa koja ce da barata sa konekcijama ka bazi. Mozes na netu naci neku database pool klasu koja to radi za tebe. Nju mozes kao singleton pozivati unutar servleta i uzimati konekcije i onda imas pristup bazi. Bazu instaliras gde god hoces, samo konfigurises connection string kojim ces da se zakacis na nju.

optimus_prime
22.12.2008, 13:17
Ja sam napravio novu malu bazu preko konzole mysql.
pitanje: kako da se nakacim na tu bazu? gde je? ucitam driver koji nam je dat da koristimo, ali ne znam kako da kontaktiram bazu?