PDA

Prikaži potpunu verziju : Problem sa grafičkom! :(

NorthernerViking
14.12.2008, 21:41
Mislim da imam problem sa grafickom ASUS EAH 2600 XT. Situacija je sledeca:
Kada kod pokusam da pokrenem neu "noviju" igru u fullscreenu,moj kompjuter se restartuje ! Ovo se NE desava kada pokrecem stare igre kao sto su Diablo,Fallout 2,itd...Ali sve novije igre (max payne,punisher,tes 4,GTA...) kada pokusam da ih pokrenem u fullscreenu,kompjuter se restartuje,ali u prozoru sve rade! polako me izludjuje da sve igram u prozoru,pa ako neko zna odgovor na ovaj problem, neka pomogne...

p.s: totalni sam nOOb

Unapred hvala:)

paulvandyk68
14.12.2008, 21:45
Dali si pokusao da eksperimentises sa drajverima za ati kartice. Mozda se tu krije tvoj problem.

bobanf
14.12.2008, 22:28
uh! I ja sam imao problema sa njom, moja je agp, pomoglo mi je jedino formatiranje diska i instalacija drajvera koje sam dobio uz katicu. Nikakvi fix-evi, novi drajveri, itd jedino posle formata je stanje zadovoljavajuce. I pored toga mi infernal resetuje komp.

NorthernerViking
15.12.2008, 20:55
Pa jel se i tebi restartovao tako pre formatiranja? i kad si reformatirao ,da li je sve opet bilo ok?

Nergal
15.12.2008, 23:49
Da li si istalirao ATI-jev AGP HotFix? To je praktično obavezno za korišćenje AGP varijanti HD2000 i HD3000 kartica. Možeš ga naći na AMD/ATI sajtu.

Andross
16.12.2008, 10:43
Vikingova graficka je u PCI-E verziji, probali smo najnovije drajvere za tu seriju ali ne pomaze....

bobanf
16.12.2008, 11:10
Samo u par igara se restartovalo i javljala se poruka: system recovered... Ali je pre formata generalno slabo radila, nisam mogao da pokrenem 3d mark 03 npr. Sada je prilicno ok, INFERNAL i dalje resetuje komp. Instalacija novih drajvera i fixa nista nije pomogla. Mislim da je problem generalno u nepotpunoj deinstalaciji starih drajvera (ati 9550), drugo ova kartica instalira i neki svoj zvucni deo koji se kolje sa zvucnim cipom. Instalacije raznih komponenti koje dolaze na orig cd-u idu uporedo a svaka trazi restart tako da moze da se desi da je restartovan racunar a da se neka od instalacija nije zavrsila sto stvara problem. Mislim da je ovo pristojna kartica ali sa losim softverom uz nju. Moj komp je celeron 2.0 sa 1gb rama, asus su i ploca i grafa, napajanje je ne nesto extra ali nije ni totalni krs.
Pogledao sam mnoge forume, ljudi se dosta zale
U 3d marku 03 ide do 7500

NorthernerViking
16.12.2008, 15:44
Andross to kapira,ja ne bas,zesci sam nOOB :a_bleh:videcu nesto s tim agp hot fixom,ako jos neko ima neki savet,rado cu ga prohvatiti:kreza:

uocio sam jos jedan poblem:
pojedine igre koje uspem da pokrenem u windowu su ubrzane 10 puta (kao oni stari filmovi ) :P
da mi je znati zbog cega....