Prikaži potpunu verziju : Pioneer 111D?
Taman kad sam se odlucio da kupim rezac ( 110D ), dolazim u prodavnicu i bace me opet u dilemu. Naleteo sam na 111D. Molio bih ucene ljude sa foruma da mi pomognu oko izbora, jer po specifikacijama su skoro isti, mada koliko sam procitao 111 bi trebao biti tisi. Hvala!
Imam Pioneer 110d i mogu ti reci da sam prezadovoljan-radi odlicno,a vec sam narezao jedno 50-ak DVD-ova sa njim,i samo sam sa jednim imao problema da nije hteo da radi(verovatno je bio u pitanju falican DVD)
DVD diskove takodje cita odlicno,a CD-ove nesto slabije(nije hteo da mi procita samo jedan poprilicno izgrebani Princo DVD i jos par izgrebanih no-name obicnih CD-ova znj kvaliteta...
Na racun serije Pioneer 110d imam samo reci hvale...
Raspitaj se i kakav je taj 111 model....
PoZ!
Usamljeni Revolveras
29.3.2006, 13:33
Ja sam cuo da su Pioneer-ovi DVD rezaci najbolji, pa sam i kupio pioneer 109X (tada je on bio najnoviji model). Ali posle 3,4 meseca poceo je da baguje. Naime on svaki treci dvd (ovo shvatite bukvalno) nareze, a dva nece. Kaze na kraju ili process failed ax 8x (lupam) ili process starts at 8x i naravno ti dvd-ovi nece da rade. Posto sam imao garanciju odnesem ga ja u prodavnicu i oni mi daju 110d jer naravno vise ni nemaju 109x. I tako ja sav srecan dodjem kuci i prikljucim ga, narezem jedan dvd. Sutradan ja narezem jos jedan, ako ono isto mi se pojavi ono process failed i dvd ne radi. I tako i sledeci! Prosto neverovatno! Vise ne znam da li sam ja tolki maler sa tim DVD rezacima ili je taj Pioneer toliko los da ni nov novcijat ne radi? I sada ne znam sta da radim? Dal da ga zamenim za NEC? Nemam pojma kakav je NEC pa bih molio ako moze neki savet u vezi ovoga.
Naslednik 110D. Razlikuje se u kucistu, cita DVD-RAM 5x (za razliku od 110D koji cita 2x) a mislim da moze da pise po njima. Sve u svemu, vredi.
Dusan Jocic
13.4.2006, 19:39
Kupi BenQ dw 1640.Najbolji je veruj mi.Ima funkciju da reze diskove na brzine na koje diskovi nisu predvidjeni.
Uzmi Sony ili NEC i prst u uvo i pevaj !
@Usamljeni Revolveras:
Izgleda da imash nekih drugih problema (PIO mod umesto UDMA,Pioneer zna da pravi problema ako nije master i sam na grani i sl.)
@Dusan Jocic:
To ima i Pioneer.Uostalom to i nije neki argument.
RED CROSS
14.4.2006, 22:52
Nikako ne SONY!!!
Uzmi 110D, meni radi vec pola godine odlicno!!!
Monk Psycho
14.4.2006, 23:21
Pioneer 108D i ako mi neko dokaze da ima bolji Pioneer od njega ne znam sta cu
mislim da je i dalje jedan od najboljih a matorac je
Pazari 110,mislim da je sigurnije(!).
SONY nemoj nikako da kupis!!!:rolleyes:
E pa malko sam se kasno uključio u ovu raspravu..ali beše mu..Danas sam uzeo Pionir111D pa šta bude....:to_care:
I ja.Uzeo sam onaj sa crnom maskom,koja se jel' te kod naplacuje dodatno sa 100din.Ovo sam namerno naglasio.
I stvarno bi bilo lepo kada bi se javio neko ko ima iskustva sa ovim chitachem.
mijatovic_86
26.5.2006, 10:43
I ja sam uzeo bas taj, ali i ti verovatno imas 111DBK(ja imam 111DBK), i vrlo sam zadovoljan njime.
Do sad je procitao i narezao sveo sto sam probao!!
Videcemo kako ce se pokazati na duze staze!!
i cena je bila ista i za crni i beli!!
pozdrav
LordofBlood
26.5.2006, 11:15
Ja sam cuo da su Pioneer-ovi DVD rezaci najbolji, pa sam i kupio pioneer 109X (tada je on bio najnoviji model). Ali posle 3,4 meseca poceo je da baguje. Naime on svaki treci dvd (ovo shvatite bukvalno) nareze, a dva nece. Kaze na kraju ili process failed ax 8x (lupam) ili process starts at 8x i naravno ti dvd-ovi nece da rade. Posto sam imao garanciju odnesem ga ja u prodavnicu i oni mi daju 110d jer naravno vise ni nemaju 109x. I tako ja sav srecan dodjem kuci i prikljucim ga, narezem jedan dvd. Sutradan ja narezem jos jedan, ako ono isto mi se pojavi ono process failed i dvd ne radi. I tako i sledeci! Prosto neverovatno! Vise ne znam da li sam ja tolki maler sa tim DVD rezacima ili je taj Pioneer toliko los da ni nov novcijat ne radi? I sada ne znam sta da radim? Dal da ga zamenim za NEC? Nemam pojma kakav je NEC pa bih molio ako moze neki savet u vezi ovoga.
malo je neverovatno da je do rezaca .... kako ti stoji u grani .... sta koristis za rezanje??
pioneer lako uzmi ... imam 109d i radi ko sat .... dosta drugara imam takodje neke od modela pioneer-a i sve je cool
Odlican rezac, mada nema bitnijih izmena u odnosu na 110D sem sto mu je tray znatno tisi i manje je bucan dok ocitava disk, jedina mana je sto mu treba dosta vremena da stane sa pokusajima ocitavanja diska koji je ostecen i evidentno je da nece moci da ga procita...ali to i nije toliko strasno...
I ja.Uzeo sam onaj sa crnom maskom,koja se jel' te kod naplacuje dodatno sa 100din.Ovo sam namerno naglasio.
I stvarno bi bilo lepo kada bi se javio neko ko ima iskustva sa ovim chitachem.
Crna boja je kod nas u trendu zato je i skuplji tih 100 dindzi, mada bi trebalo da jeftiniji bude bas model sa crnom maskom, to vazi i za monitore konkretno....jer se plastika za modele sa crnim maskama pravi od reciklirane plastike i jeftinija je kao takva...pretpostavljam i malo losijeg kvaliteta...(to je subjektivno misljenje)!!!
Moj izbor bi bio PIONEER 110D(koji me inace odlicno sluzi vec duze vreme (od oktobra prosle god.) iako sam narezao gomilu dvd-a i cd-a) ili NEC 4550a, ali posto si ti naleteo na 111D sigurno se neces prevariti ako ga uzmes jer moze da bude samo bolji (citaj da podrzava vise formata i opcija pri rezanju) nemoj ni da razmisljas o BENQ,LITE-ON i ostaloj konfekciji.
Mr. Garrison
27.6.2006, 19:39
vi se razbiste od pisanja, a mi ne znamo ni da li je pokretac teme ziv? mogao je barem da kazes sta je odlucio/kupio i kakva su mu iskustva...
vi se razbiste od pisanja, a mi ne znamo ni da li je pokretac teme ziv? mogao je barem da kazes sta je odlucio/kupio i kakva su mu iskustva...
Nebitno, bitno je da smo mi sami nesto naucili razmenjujuci licna iskustva. To je samo problem lepog ponasanja ili nekulture (na forumu) sto neko nece da se zahvali, nista vise.
BTW i meni je zapao za oko p111, zbog dobrih iskustava sa p106. Mislim da cu ga uskoro pazariti.
Pozdrav.
DorianGrey
28.6.2006, 1:11
Nesto je u poslednje vreme Pioneer prilicno pojeftinio, sto se nije odrazilo na kvalitet rezanja i citanja medija, pa je verovatno nesto manji kvalitet spoljasnje izrade. Koliko sam pratio Pioneer 111 je dobar rezac, tako da bih preporucio njega ili Nec...Inace koristim Pioneer 107DVR, koji radi perfektno vec dve godine
@Oluja:
Shta je bilo sa 106-icom?Jel' prs'o ili shta?
@DorianGrey:
Posle 108 cena rezaca je drasticno opala ali i kvalitet.To vazi i za ostale rezace ne samo Pioneer-ove, mada je to sasvim logicna stvar.Ja imam 108 i radi perfektno vec vishe od 1,5 godinu.Mada su 106,107 i 108 vrhunska klasa rezaca, a i cena im je bila visoka.
@Oluja:
Shta je bilo sa 106-icom?Jel' prs'o ili shta?
Nije :) iako radi vec dugo vremena i narezao je nebrojeno diskova :aplauz: . Planiram da ga prebacim u drugi racunar koji osposobljavam za neke druge poslove...
Mr. Garrison
28.6.2006, 18:13
@Garson:
nije kvalitet bas toliko opao koliko ti mislis; jednostavno tehnologija je pocela da stari i zato je pojeftinila. ne moze dvd-rw da kosta danas 100e, kad je novi standard (BD) iza coska. NEC rezaci kostaju oko 40e i uopste nisu losi...
Jedino što ćeš teško uspeti da snimiš par hiljada diskova sa njima... :D
Mr. Garrison
28.6.2006, 19:57
i par stotina je prepuna kapa. a ko je pirat i treba mu da reze na hiljade diskova, moze ionako da se otvori sa 40e godisnje, jer toliko zaradi za pola sata u rush hour-u ;)
@Garson:
nije kvalitet bas toliko opao koliko ti mislis; jednostavno tehnologija je pocela da stari i zato je pojeftinila. ne moze dvd-rw da kosta danas 100e, kad je novi standard (BD) iza coska. NEC rezaci kostaju oko 40e i uopste nisu losi...
Jeste pao.A BD je iza coshka sa cenom od 1000$.Nisam ni rek'o da su loshi, kol'ko para tol'ko muzike.
Mr. Garrison
29.6.2006, 21:04
meni bolje od mog NEC 3540A ne treba. ugladjen rad, nijedan dvd nije pukao prolikom rezanja, sve cita sto ubacim... sta ces vise za 4000din (sad su novi NEC-ovi i jeftiniji)? jednostavno, cena tehnologije je pala,a to sto se Pioneer-u slosio kvalitet, to je druga stvar. nisu svi dvd-rw Pioneer...
meni bolje od mog NEC 3540A ne treba. ugladjen rad, nijedan dvd nije pukao prolikom rezanja, sve cita sto ubacim... sta ces vise za 4000din (sad su novi NEC-ovi i jeftiniji)? jednostavno, cena tehnologije je pala,a to sto se Pioneer-u slosio kvalitet, to je druga stvar. nisu svi dvd-rw Pioneer...
Svima se sloshio kvalitet, novi NEC-ovi rezaci su daleko od modela 3500, a i svi novi Pioneer-i su slabiji od 106,107 i 108.
Mr. Garrison
30.6.2006, 1:55
opet su dosta dobri. ne treba biti sitnicav. kad bih mogao da biram da li da kupim novog 108 ili 2.5 NEC-a, uzeo bih ovo drugo.
opet su dosta dobri. ne treba biti sitnicav. kad bih mogao da biram da li da kupim novog 108 ili 2.5 NEC-a, uzeo bih ovo drugo.
Da nemam DVD rezac i da ima da se kupi 108 za 80e koliko je koshtao uzeo bih ga pre bilo kog aktuelnog modela.
Ron_Jeremy
1.7.2006, 16:14
Jel moze neko da mi kaze u cemu je razlika izmedju ovih modela.
Na zvanicnom sajtu postoji samo 111D ostalih oznaka nema:icon_scra
Postoje 111, 111BK (Black), 111D, i 111DBK(Black).Znaci BK je oznaka za crne modele a D bi trebalo da znaci da ne moze da cita DVD-RAM, mada za to nisam siguran.Svojevremeno me je zanimalo koja je razlika izmedju Pioneer-a 108 (koga imam) i 108D, neko mi rece da onaj sa D ne moze da cita DVD-RAM.Nek me neko ipsravi ako greshim.
Ja imam 110D, i ono "D" znači da ne može da snima DVDRAM. Mada, ni to nije problem otkljucati... :D
@Garson:
jedan moj drug se ciganisao za 300 din izmedju pioneera i neca,uzeo nec i sad kuka a i plextori nisu vishe kao shto su pre bili...
jedan moj drug se ciganisao za 300 din izmedju pioneera i neca,uzeo nec i sad kuka a i plextori nisu vishe kao shto su pre bili...
Jbg, ja bih i sad svakako uzeo Pioneer, a Plextori ne samo da nisu ono shto su bili, vec su manje-vishe isti kao ostali a koshtaju duplo vishe.Ali i pored toga neki se loze na marku pa uzimaju Plextora.
@Lord
Moj Pioneer 108 nema D oznaku i naravno ne moze da reze DVDRAM.
Mario Pavićević
6.7.2006, 11:34
DVR-111 Multi Recorder (with DVD-RAM write) Beige front bezel
DVR-111BK Multi Recorder (with DVD-RAM write) Black front bezel
DVR-111D Dual format (without DVD-RAM write) Beige front bezel
DVR-111DBK Dual format (without DVD-RAM write) Black front bezel
DVR-111DSV Dual format (without DVD-RAM write) Silver front bezel
evo cisto da se razjasni koji sta moze:)
A što kuka taj nesrećnik;)
U čemu bi to Pioneer trebao biti bolji od Nec-a, pa u unutrašnjosti Pioneera je opet Nec:D
A što kuka taj nesrećnik;)
U čemu bi to Pioneer trebao biti bolji od Nec-a, pa u unutrašnjosti Pioneera je opet Nec:D
U citanju medija, npr.
U unutrashnjosti Pioneer-a je NEC!? :confused:
Mr. Garrison
6.7.2006, 21:29
mislio je valjda na NEC-ov cip unutar Pioneer rezaca...
mislio je valjda na NEC-ov cip unutar Pioneer rezaca...
Ne nego na vrata rezača:dzavo: Zar još neko ne zna da Pioneer koristi Nec-ov čip?
Mr. Garrison
7.7.2006, 5:19
znaci imaju i NEC-ova vrata :opanachke
good for Pioneer
Ne nego na vrata rezača:dzavo: Zar još neko ne zna da Pioneer koristi Nec-ov čip?
Da, a shta cemo sa optikom? Cemu cip , ako uredjaj ima loshu optiku? Po ovome shto si rekao izgleda kao da je Pioneer klon NEC-a, shto je daleko od realnosti.
Na osnovu cega si zakljucio da ne znam koji cip koristi Pioneer?
Mario Pavićević
7.7.2006, 8:26
Trenutno se NEC-ovi i Philips-ovi koriste na 80% uredjaja ali to samo odredjuje mogucnosti uredjaja(da li reze dvd-r na 16x i dvd dl 16x..)a ono sto je bitno je kakva je optika u njemu,da li je mehanika kvalitetna(da ne bude kao ne LG-u pa se razdsese vratanca posle 6 meseci) i naravno kako su iskoriscene mogucnosti samog cipa a to definise Firmware samog uredaja i od njega zavisi dosta toga tako da to sto neki uredjaj koristi NEC-ov cip ne znaci u sustini nista.
E pa bas da su se toliko slosili i nije istina.Imam 110d i za sada mi je dobar.Ne rezem po sto diskova nedeljno pa verovatno i ne mogu dobro da ocenim ovaj.Jedino sto je sigurno je da su materijali od kojih se sada prave su losiji i jeftiniji, tehnologija stara pa i eto razloga za nisku cenu.
Mario Pavićević
7.7.2006, 8:59
Ne moze se ocekivati od uredjaja koji je kostao 200e a sada mozes da ga kupis za 3200din da ima isti kvalitet ali za tu cenu i da odradi samo 1 godinu kolika je garancija na njega opet je dobar.Verovatno cu pazariti 111d ovih dana.Ono sto je zanimljivo sto se tice ovog rezaca( a ista prica vazi i za BenQ) je da SK u ovom broju kaze da je odlican dok je BenQ problematican dok na CDfreak-u i u Bencmarku potpuno drugaciji rezltati.To samo govori da sve zavisi od primerka koji ti zapadne.....By the way da li ste primetili da u testu za 111dbk u novom broju SK-a kazu da su ga testirali sa firmware-om 1.19 a da su u medjuvremenu izasli i novi?e pa na sajtu proizvodjaca nema novije verzije od 1.19:kreza:
Ja bi u svakom slucaju uzeo Pioneer.A te razlike u sekundama(koje nekad iznose i po 2-3sec)su manje bitne.Ko da ima veze da posle 7min reze jos 20sec, bezveze.Meni je potrebniji neki koje ce duze da radi i bolje da cita.
Da, a shta cemo sa optikom? Cemu cip , ako uredjaj ima loshu optiku? Po ovome shto si rekao izgleda kao da je Pioneer klon NEC-a, shto je daleko od realnosti.
Čekaj, da li možeš da mi kažeš koji je to NECov model imao lošu optiku?
Ja nisam ni rekao da je Pioneer klon NEC-a, to je sigurno daleko od realnosti.
Samo bih rekao da su obe firme poznavaocima jako poznate i među istima sigurno priznate firme.
Pioneer je svakako napravio dobar firmware, čim je iskoristio čip i optiku u nekim stvarima bolje od samog "kreatora" čipa (NECa).
Na osnovu cega si zakljucio da ne znam koji cip koristi Pioneer?
Na osnovu ove tvoje rečenice:
U unutrashnjosti Pioneer-a je NEC!?:confused:
Nisam mislio da će biti ljudi koji bukvalno shvataju da je u unutrašnjosti Pioneera - NEC. Smatram da oni koji znaju, znaju o čemu pričam.:rofl:
Mario Pavićević
1.8.2006, 15:33
Evo ja danas pazario 111d procitao je sve sto sam mu servirao do sada,kako dvd-ova tako cd-ova i rezao je bez problema pa sad videcemo kako ce se ponasati;)
u prodavnici mog prijatelja jos uvek niko nije kupio 111d, a ima ga vec nedeljama. kaze da je to posledica slabih 109 i narocito 110 modela (ceste reklamacije), za koje i sam proizvodjac objavljuje ceste firmwarove, jer je svestan da postoje ozbiljni propusti...
legendarni 108d je prokrcio put i stvorio ime medju dvdrw, svi ostali modeli ne opravdavaju renome jednog pioneera!
ja licno imam nec 3500ag vec skoro dve godine i iza sebe narezanih preko 300 dvd i 600cda - do sada je puklo mozda 4-5 diskova - uglavnom dvd! inace koristim skoro iskljucivo verbatim diskove i ponekad princo no name cd.
doduse, retko nec koristim da bih citao diskove - za to mi sluzi lg dvd plejer, koji skoro tri godine radi savrseno...
tool.keenan
28.8.2006, 14:22
kupi nec 4550 i resi problem tih je i pouzdan
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.