Prikaži potpunu verziju : Kompjuter secka
Dj o r dj e
12.12.2008, 22:33
Poz imam problem kad god nesto instaliram ili kad racunar radi neku ,,vecu'' radnju npr. rezem nesto....dok to radi kao da je komp malo usporen pustim muziku ona neobuzdano secka.......nista nemoguda radim ....i cini mi se da je rezanje mnogo sporo......npr. pun dvd mi ucitava prko pola sata.......??????
POMOC
Procitaj ovo jer ce ti mozda koristiti. :dedica: Smrdi da imas takav tip problema. :icon_stud
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=3322
Vidi kolika ti je zauzetost procesora kad rezes,ako ti slabo cita diskove moze biti da je u pitanju rezac.
Dj o r dj e
12.12.2008, 23:01
Procitaj ovo jer ce ti mozda koristiti. :dedica: Smrdi da imas takav tip problema. :icon_stud
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=3322
pa da situacija skoro ista samo ne vidim resenje kako da ga resim.....???????
Dj o r dj e
12.12.2008, 23:03
Vidi kolika ti je zauzetost procesora kad rezes,ako ti slabo cita diskove moze biti da je u pitanju rezac.
Pa oko 50%...???
Na 50% ne bi trebalo da imas problema.Da li od skoro imas takav problem?
Dj o r dj e
12.12.2008, 23:11
Na 50% ne bi trebalo da imas problema.Da li od skoro imas takav problem?
pa moze da se kaze......bas sece.....cak i mis.....:mad::mad::mad:
pls pomoc
Mogao bi da probas sa reinstalacijom programa za rezanje a ako i to ne upali reinstal windows.
Dj o r dj e
12.12.2008, 23:18
Mogao bi da probas sa reinstalacijom programa za rezanje a ako i to ne upali reinstal windows.
ali nije problem samo u rezanju.....vec i kad prebacujem sa dvd-a na HDD.......mnogo sporo!!!!
Idi u device manager i u ide ata/atapi controllers proveri properties svakog primary i secondary ide channel i vidi koji je transfer mode odabran i koji je current transfer mode. :icon_stud
Ne valja da u transfer mode pise PIO only (treba da pise DMA if available) i u current transfer mode nevalja da pise PIO mode ili Multiword DMA mode (treba da pise Ultra Dma Mode 2 ili 4 - to je za rezac odnosno 5 ili 6 - to je za HDD).:icon_stud
Ako negde u current transfer mode pise not applicable to znaci da nema uredjaja na toj ide grani. :icon_stud
Dj o r dj e
12.12.2008, 23:38
Idi u device manager i u ide ata/atapi controllers proveri properties svakog primary i secondary ide channel i vidi koji je transfer mode odabran i koji je current transfer mode. :icon_stud
Ne valja da u transfer mode pise PIO only (treba da pise DMA if available) i u current transfer mode nevalja da pise PIO mode ili Multiword DMA mode (treba da pise Ultra Dma Mode 2 ili 4 - to je za rezac odnosno 5 ili 6 - to je za HDD).:icon_stud
Ako negde u current transfer mode pise not applicable to znaci da nema uredjaja na toj ide grani. :icon_stud
ja neznam gde mi je device manager nem,ogu da ga nadjem....?
Desni klik na My computer\properties\hardware.
I naicices na ovako nesto na slici pod 1.
Slika 2 je ono krajnje sto treba da gledas onako kako sam opisao.Isto izgleda i kada udjes u to za secondary ide channel.
Ili pokreni nero info tool, iz njega takodje mozes da vidis da li ti je rezac prebacio iz DMA u PIO mod
Dj o r dj e
13.12.2008, 0:43
ovako uradio sam to i nista......????i dalje je sporo i secka....????promenio sam u DMA ali ovo ispod nemogu pise PIO mode:mad::mad::mad::mad:
ovako uradio sam to i nista......????i dalje je sporo i secka....????promenio sam u DMA ali ovo ispod nemogu pise PIO mode:mad::mad::mad::mad:
Da li si restartovao komp nakon toga ?
Evo ovako, pio mozes iskljuciti na dva nacina. Prvi je brisanjem ide grane, drugi je gasenjem u reigistry bazi. IDe granu mozes obrisati u device manager-u, ona se nalazi pod IDe ATA/ATAPi controllers, odaberi granu na kojoj ti je rezac, desni klik, i uninstall, zatim restartujes komp.
Ako to ne upali onda u start meniju, pokrenes run, i kucas regedit, zatim u prozoru koji ti se otvori pratis putanju HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}. Ovaj poslednji folder {4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} ima podfoldere 0000, 0001, 0002... Otvoris svaki i izbrises sve MasterIdDataChecksum i SlaveIdDataChecksum. Zatim restartujes komp, i to je to :)
Dj o r dj e
13.12.2008, 1:25
Mislim Da Sam Uspeo!!!!!!!!!!!!!
Hvala!!!!!:d:d:d:d:d:d
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.