Prikaži potpunu verziju : RV775XT and PRO have 840 SPs
ukimafija
12.12.2008, 21:16
http://translate.google.com/translate?hl=en&u=http%3A%2F%2Fnews.ati-forum.de%2Findex.php%2Fnews%2F34-amdati-grafikkarten%2F163-rv775-spekulationen-zweifelhaft&sl=de&tl=en
La.Prestige
12.12.2008, 21:19
Nema nigde cena?
ukimafija
12.12.2008, 21:21
Cekaj bre nisu se jos ni pojavile kako da odrede cenu, cipovi nisu jos ni u finalnoj serijskoj proizvodnji ili su tek poceli da stancuju jaci model...
Ovo će da zada završni udarac jadnoj nVidiji koja pokušava nešto sa GTX280 , hahahahahaa
Ovo će da zada završni udarac jadnoj nVidiji koja pokušava nešto sa GTX280 , hahahahahaa
Agreed! :dzavo:
La.Prestige
12.12.2008, 21:47
Pa vidis da ispod pise jun 2008,a to je koliko ja znam proslo:confused:
ukimafija
12.12.2008, 21:48
Samo se ti nadaj, Nvidia 55nm cipovi se vec isporucuju proizvodjacima a negde u januaru ce biti spremna i "dvoglava azdaja" koja ce cini mi se biti dva spojena GTX260 cipa ali u 55nm...Odi dedi...:dedica::D
Pa vidis da ispod pise jun 2008,a to je koliko ja znam proslo:confused:
Covece sta si se zbunio, to u junu su bili sada aktuelni Rv 770 PRO i XT cipovi , ili prevedeno na srpski ATI 4850 i 4870 karte...
A RV775 derivati bi tek trebalo da dodju ali videcemo...
Samo se ti nadaj, Nvidia 55nm cipovi se vec isporucuju proizvodjacima a negde u januraru ce biti spremna i "dvoglava azdaja" koja ce cini mi se biti dva spojena GTX260 cipa ali u 55nm...Odi dedi...:dedica::D
Al' zato kad 10% sporiji ATi bude 30% jevtiniji...:aplauz:
Sa ovim frekvencijama (900/4000!) i pojačanjem čipa će biti brži i od GTX260 216, možda i od GTX280. A čipovi su manji i jeftiniji za proizvodnju od onih koji se sada ugrađuju u HD4850 i HD4870.
^
Mislio sam eventualno 10% sporiji od 55nm nVidia cipova, a jevtiniji sigurno.
Cek cek, to je i dalje radeon 4000 ?
Ako je tako onda moze da prodje, ali za novu generaciju im treba puno vise da bi opet impresionirali :D
AMDu sa novom strategijom i nije cilj (makar ne primarni) da ima ubjedljivo najbrzu kartu, nego ubjedljivo najisplativiju :)
Da, to su samo "frizirani" HD4870 i 4850. Za sledeću generaciju idu R800 čipovi. Kartica sa R870 čipom (Radeon HD5870 ili tako nešto) bi trebala da dođe tamo negde u maju-junu.
I opet ce biti izmedju 200-230 evra i za taj novac je igranje na 22" u fullu fullova zagarantovano, i nvidia ce opet napraviti brze karte koje ce biti skuplje za 30 - 40 posto, i pruzati 10% bolje performanse, ako ih uopste budu pruzile. Cisto sumnjam da ce nvidia u skorije vreme nadmasiti uspeh famozne 8800gt u odnosu cena/performanse, posle potpune promene strategije amd/atija, ali nam kao i uvek ostaje da cekamo :) Let the revolution continue.
pa nije nvidia za dzabe bolja,exkluziva se uvek skuplje placa ;)
pa nije nvidia za dzabe bolja,exkluziva se uvek skuplje placa ;)
Ali vecina hoce vece performanse za bolju cijenu gdje ATi prednjaci :D
To prodavanje 'ekskluzive' radi samo u drzavama poput BiH, ili cak Italiji (cuo sam negdje da je tamo hit 8800GTS 640MB :rofl:) koji samo u brend gledaju (ili kolicinu memorije) :D
uvek je skuplje bolje :) bez obzira dal je ati ili nv
uvek je skuplje bolje :) bez obzira dal je ati ili nv
Cek bre prijatelju kakva ekskluziva? Ti si izgleda izaslanik Boga na zemlji pa odredjujes sta je ekskluziva a sta ne? Ili imas neki vanserijski vid pa primecujes razliku u 1-2 fps-a? Vidim da imas GEJming konfiguraciju, a ako je jedina stvar koje se igras na njoj 3dmark i superPI, onda je to vec tvoj problem ;) Sto se mene tice mozes i da uzmes 4x280, ali na monitoru od 22" ili 24" neces osetiti razliku. Nije lepo da zbunjujes ljude koji su novi na forumu ;) Sto je skuplje to se vise placa, ali ipak imas razloga da se hvalis da si glavni u selu ;)
Znaci izlazi pojacan 4850 i 4870, isto kao sto je Nvdia izdala pojacane GTX280 i GTX260 (ili kako se vec zovu)... to za mene znaci samo jedno jeftiniji stariji modeli.
Videcemo kako ce se pokazati tih +40 stremova i +8 Texture Filtera, naravno tu je takt ale to moze da se digne blizu i na starijem modelu.
http://bp1.blogger.com/_qodNkNFra3o/R60NFZ3NJJI/AAAAAAAAAmE/2nlbnBDOSeo/s320/mr+burns.jpg
excelent !
Shone_King
13.12.2008, 2:44
ahaahaa skuplje bolje,e to nema veze sa zivotom,znaci u jednoj radnji lupam 9600gt kosta 120eur a u drugoj ta ista 200eur,po tebi je ova od 200 sigurno bolja lol,vazi to pravilo al ne govori se tako....uzgred kako ce se zvati novi model/i AMDa ?
ahaahaa skuplje bolje,e to nema veze sa zivotom,znaci u jednoj radnji lupam 9600gt kosta 120eur a u drugoj ta ista 200eur,po tebi je ova od 200 sigurno bolja lol,vazi to pravilo al ne govori se tako....uzgred kako ce se zvati novi model/i AMDa ?
i od te 9600gt ima skuplja graficka i naravno bolja je :D, najjeftini gtx280 ima da se nadje izmedji 360-400e a 4870x2 400-450 i naravno 4870x2 je za nijansu bolja
A nene sinko tu nije kraj nVidija izbacuje gtx260+++ sa 232sp :dzavo:,to je nameran potez atija da nVidiji ne bi padalo tako nesto napamet,kad moze i nVidia moze i ati sto da ne, ali sumnjam da ce nVidia uraditi gore pomenuto povecanje (sp) inace imali bi smo deset vrsti gtx260 :rofl:
Ma nek oni rade sta hoce i izbacuju bilo sta dok na trzistu imaju best buy modele poput HD4850 :D
Meni nije samo bitno koliko ce biti brzi, nego i koliko ce biti skuplji od sadasnjih modela.
Nije bitno nVidia/ATi, bitno je da se dobije dosta za ulozene pare :dedica: (u bre ja samo o parama :kreza:)
nVidia se nasla u problemu (to se dobije kad se spava na poslu, pozdrav i 'procesorskom' dijelu AMDa) i sad moraju da izmisljaju toplu vodu :D
Dusan Despotovic
13.12.2008, 16:33
http://www.hardware-infos.com/news.php?news=2581
http://www.theinquirer.net/inquirer/news/020/1050020/ati-s-hd-49x0-coming-soon-ish
^ nisam mislio da ce biti bolje kupiti ovu poboljshanu verziju , nego stariju.
A to sto ce negde stara biti skuplja od nove to prodavci oce da oderu ovce.
Dusan Despotovic
15.12.2008, 17:23
http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=8588&Itemid=1
Nema novog RV770 na 55nm
Moramo razočarati ljubitelje ATI-ja. Kanađani trenutno ne planiraju predstaviti karticu kodnog imena RV775, o kojoj je pisao Expreview, ovdje. Riječ je o najobičnijoj glasini, takva kartica nikada nije postojala, niti će postojati.Proizvodnja blago unaprijeđene 55nm kartice sa neznatno boljim specifikacijama nema finansijskog smisla. Kao što smo već rekli, sljedeći čip iz ATI-ja stiže u 40nm, u drugom kvartalu sljedeće godine. GT200 55nm i novi GTX260 sa 216 stream procesora sa 180 driverom su dovoljni da ponovo zaprijete Radeon HD48x0 seriji, ali ATI sada može obarati cijene i izdržati do pojave novog čipa.
AMD će možda predstaviti još jedan mainstream čip u prvom kvartalu sljedeće godine, ali to još uvijek ne možemo potvrditi. Međutim, sigurni smo da nema RV775 kartica, ili bilo kakvih bržih verzija RV770 kartica na vidiku. Sljedeća generacija ATI-ja stiže u 40nm i to je to.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.