Prikaži potpunu verziju : Gainward 9800GTX+ i napajanje
AstraLogos
5.12.2008, 23:52
Evo fotke pristigle grafe. E sad u uputstvu nigde ne pise za prikljucenje drugog 6 pinskog konektora. Jedan imam na napajanju a ovaj drugi da li treba sa moleksa 2x u 6 pinski ili je dovoljno ovo sa napajanja?
Odgovor mi je hitan jer sam dobio iz inostranstva pa moram da vidim da je isprobam do sutra popodne.
Hvala unapred na brzom odgovoru.
:ciao:
. Jedan imam na napajanju a ovaj drugi da li treba sa moleksa 2x u 6 pinski ili je dovoljno ovo sa napajanja?
Koliko se secam samo ELSA ima model 9800GTX+ koji trazi 1 konektor svi ostali modeli traze 2. Ako pise da grafa trazi dva konetora(ili vidis da ima dve rupe za to) a treba da je tako, DA od ta dva molexa kad prikljucis dobijes jedan 6pinski konektor i njega bocni takodje u grafu zajedno sa tim kojim vec imas na napajanju...
AstraLogos
6.12.2008, 0:31
Koliko se secam samo ELSA ima model 9800GTX+ koji trazi 1 konektor svi ostali modeli traze 2. Ako pise da grafa trazi dva konetora(ili vidis da ima dve rupe za to) a treba da je tako, DA od ta dva molexa kad prikljucis dobijes jedan 6pinski konektor i njega bocni takodje u grafu zajedno sa tim kojim vec imas na napajanju...
Ma jasno je da nije za dzabe 2 sestopinska konektora. Samo koji u koju rupu. Kad je uputstvo shit. :(
Zato sam i okacio fotku za one koji imaju takvu grafu ( nije bitan proizvodjac sve je to isto ) pa valjda znaju gde se u koji prikljucuje.
Hvala ti sto si se brzo javio. Bar jedna dilema je resena.
Ostaje gde se sta kaci ili je sve jedno
pozzz
Mislim da je to svejedno nigde to nije specificirano da ti moras jedan da ubodes ovde a drugi tamo, to ima veze jedino sa samim napajanjem odakle ono vuce struju tj. sa koje grane, niko tebi ne postavlja pitanje dal ces ti da obezbedis napajanje koje ima svoja dva konektora za grafe ili stavljas 2x2 molexa pa pravis 2 6pinca, samo da se pobrines da obezbedis dva 6 pinska konektora i da napajanje moze da izdrzi potrosnju grafe...
Slobodno kaci kako ti zgodnije...
paulvandyk68
6.12.2008, 0:56
Treba ce ti oba, nije to tek tako postavljeno, sve ima svoje. Verovatno ce pri punoj akceleraciji povuci malo vise djerdapa.
AstraLogos
6.12.2008, 1:01
Mislim da je to svejedno nigde to nije specificirano da ti moras jedan da ubodes ovde a drugi tamo, to ima veze jedino sa samim napajanjem odakle ono vuce struju tj. sa koje grane, niko tebi ne postavlja pitanje dal ces ti da obezbedis napajanje koje ima svoja dva konektora za grafe ili stavljas 2x2 molexa pa pravis 2 6pinca, samo da se pobrines da obezbedis dva 6 pinska konektora i da napajanje moze da izdrzi potrosnju grafe...
Slobodno kaci kako ti zgodnije...
Pa OK. Vidim da uz te molekse sto sam dobijo za jedan 6 pinski konektor ( mogli su da stave jos jedan ) nema 4 - tog kontakta. Verovatno masa br2.
Probacu cu to i ono sa napajanja i javljam sta sam uradio
Hvala ti u svakom slucaju!!!
AstraLogos
6.12.2008, 1:09
Treba ce ti oba, nije to tek tako postavljeno, sve ima svoje. Verovatno ce pri punoj akceleraciji povuci malo vise djerdapa.
Pa sve ove novije traze Djerdap. Koja to jaca ne trazi??? :D
Bar za ovu kazu da se ne greje jer je sitnije radjena. Za utehu. :o
paulvandyk68
6.12.2008, 1:10
Lepo je to uradjeno na kartici mislim da tu vrucina nece biti problem.
AstraLogos
6.12.2008, 20:41
Lepo je to uradjeno na kartici mislim da tu vrucina nece biti problem.
I nije problem. Do max 50 C ide mada nisam testirao kroz neku jacu igru vec 3D Mark 03 i dala je na defaultu 745/2200 37.000 markova ali na 1024x768. Ali ni proca nije klokovan tj. Athlon 5200XP na default 2.71 Ghz.
Mislim da ovo nije los rezultat za pocetak.
Hvala svima na brzom odgovoru. Kad se malo nastelujem, postavicu rezultat za 3DMark Vantage jers sam dobio i neki kupon sa kljucem za registraciju.
Ne brini oko rasporeda konektora, jer tvoje napajanje ima samo jednu granu, tako da zaista nije preterano bitno koje ćeš konektore iskoristiti za priključivanje. Ako imaš prostora da se igraš, iskoristi taj 6-to pinski i 2 molexa sa različitih kablova. Tako je kao najpravilnije, mada, ponavljam, nije preterano bitno, jer su svi kablovi zakačeni na jedan jedini izlaz koje napajanje poseduje. :)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.