Prikaži potpunu verziju : Gtx 280 -
Posedujem Intel Core2Duo E6750, ASUS Striker Extreme (nForce 680i), 2x2GB Geil Black Dragon 800 MHz (PC-6400), XFX 8800 GTS 320 XXX, Sound Blaster Music Extreme, HDD 250 Gb Sata II 7200, Antec Nine Hundred, napajanje Antec 430W. Razmišljao sam da kupim GTX 280, tačnije XFX GTX 280, pa me interesuje koliko realno gubim (ne teorije - duplo manji bandwidth - 50%
snage, već ako je neko probao u praksi) jer ploča nema Pci-e 2.0 slot, i koje napajanje bih trebao da kupim. Hvala unapred.
water wizard
5.12.2008, 16:13
trebao bi da uzmeš neku najnoviju ploču sa ddr3 memorijom ako hoćeš 95%
brža memorija = veći protok
a slot za grafičku je tu mala stavka - 5%
I overclock za veću brzinu :D
ukimafija
5.12.2008, 16:31
Slot za graficku je 1% razlike u praksi u performansama mozda max 2% i to je sve, i naravno treba ti jace napajanje.Ja bih pazario 600w ili vise brendirano naravno kazi koliki je budzet vec... Ali nemoj sad kupovati GTX280 to ti je bezveze, Nvidia uskoro pocinje prodaju Gt200B odnosno 55nm modela istih tih karti tako da ces imati brzu kartu koja ce malo manje da se greje...Tako da sacekaj malo da se pojave...
White Ripper
5.12.2008, 17:48
Hiljadu puta smo pomenuli da PCI-e 2.0 od PCI-e 1.0 daje najvise 5% poboljsanja sto je mizerno!
Sto se tice napajanja uzmi Thermaltake-ovo od 550W
Hiljadu puta smo pomenuli da PCI-e 2.0 od PCI-e 1.0 daje najvise 5% poboljsanja sto je mizerno!
Sto se tice napajanja uzmi Thermaltake-ovo od 550W
A sto bas to napajanje? :)
ukimafija
5.12.2008, 19:00
Za takve karte koji su veliki potrosaci nikad se ne uzima napajanje koje je knap sa potrosnjom ili samo malo iznad, zato sam i napomenuo 600w pa navise,jel neko od vas uopste video kolika je zivotinja GTX 280... Mada su sad najbolje kupovine napajanja od 100e i 750w, TT Tough power, Chieftec CFT 14C turbo, Pc power & Cooling Silencer 750w~115e,...
I batalite tih 5%, stvarno nije veca razlika od max 2% gledao sam X testova...
Na sajtu Nvidie imaš sertifikovana napajanja, a ja ti predlažem neko napajanje iz CM serije Real power, preko 600w, pcix 2.0 je čista fora, nemoj na to da se obazireš. Zanima me koliko si uspeo da overiš procesor, pošto ja imam na starijem računaru n650i ultra čipset(što je u principu isti) i nisam baš oduševeljen Nvidinim mogućnostima. Kad sam uzeo P35 kao da sam progledao. Ako imaš love promeni čipset. Imamo isto kućište, kako se boriš sa prašinom?
Hvala na odgovorima. Što se napajanja tiče - uzeću 750W, samo ne znam kog proizvođača (Thermaltake, Cooler Master, Chieftec, OCZ??? - može predlog), a što se grafičke tiče, sačekaću Gt200b da izađe.
Vlajo - kućište je super, brisao sam ga par puta za godinu i po dana, jedino rešetke spreda često moram da brišem. Što se procesora tiče, nisam ni pokušavao.
ukimafija
5.12.2008, 20:01
I ja imam isto kuciste glancam ga svaki dan magicnom krpom, sutra ide generalka uz dodavaje harda i ciscenje skroz...
Ja sam ti gore napisao koja napajanja da kupis, Cooler master izbegavaj on po kvalitetu u toj klasi nema sta da trazi pored ovih gore...U izbor moze da dodje i LC Power 8750 Prophecy, 750W, ATX 2.2, 14cm fan~100e takodje, ova tri napajanja LC , TT TP i Chieftec Turbo modeli su isto napajanje samo s drugim brendom, sva su CWT(jako dobra) i modularna-skidaju se kablovi pa koristis samo koji ti trebaju.
PC Power & Cooling nije modlularan, ali je on klasa za Sebe OEM je Seasonic cini mi se...Tiho je i ultra pouzdano, 5 god garancije...
Ja ne znam odakle tebi podaci za takav komentar, nikad nisam koristio CM, niti sam poseban fan njihovih kućišta što se može videti iz postova o kućištima, ali sam o seriji napajanja Real power dosta pozitivnog pročitao. Evo npr. jedan source
http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=2119&page=4
http://www.benchmark.rs/tests/vga/microstar/n260gtx/wicb.png
kakve su ovo gluposti?:eek:
Ja ne znam odakle tebi podaci za takav komentar, nikad nisam koristio CM, niti sam poseban fan njihovih kućišta što se može videti iz postova o kućištima, ali sam o seriji napajanja Real power dosta pozitivnog pročitao. Evo npr. jedan source
Ja bih ti preporucio da pogledas temu napajanja u osnovnim komponentama, sve ce ti se samo kasti. Ako CM zauzima 10 mesto na listi kvalitetnih napajanja, evo gde sam :)
1.Isti proizvođači imaju proizvode različitih klasa i kategorija.
2.Isti prizvođač u jednoj klasi u zavisnosti od serije i nepredviđenih okolnosti kao i tehničke naprednosti, proverenosti proizvoda može imati proizvod različitog kvaliteta
3.Nepostoji proizvođač koji uvek ima najbolji proizvod , niti dominantan proizvod u klasi, to bi bilo slučaj da postoji monopol, što je na svu sreću onemogućeno (Jedec, Evropska antimonopolska komisija i slično)
4.Mrzim generalizacije, to je odlika neozbiljnih i površnih, rangiranje firmi (uopšte je neozibiljno), čak su giganti kao što su Sony, Intel ili IBM imali ozbiljnih kikseva u proizvodnji , zbog toga su ovi forumi i zanimljivi.
5. To bi bilo to za sad
kakve su ovo gluposti?:eek:
Nisu gluposti. World in Conflict je procesorski izuzetno zahtevna igra, možda najzahtevnija danas po pitanju gole snage CPU-a (tu su negde i Supreme Commander i derivati). Očigledno da je procesor koji koriste ovde usko grlo (a svaki današnji jeste, sem ako nije klokovan na jedno ~4Ghz) i zato su sve ove karte, iz različitih cenovnih klasa, sličnih rezultata, nanizane ko braća blizanci. ;)
A ujedno su i ove dve igre najzahtevnije po pitanju procesora koje je Nergal naveo, a za ostale nije toliko bitno, nekim solidnim klokom se moze izvuci izmedju 2-3 fps-a viska :)
ukimafija
5.12.2008, 23:40
Nije niko rekao da je Real power serija losa cak naprotiv, ali su ova napajanja koja sam gore naveo dosta kvalitetna a + i jeftinija, CM RP 700 i 750w su dosta skuplji a nisu bolji od ovih napajanja...Znaci gledamo kvalitet + "bang for the buck"
Seasonic, PC Power & Cooling, Silverstone, Corsair, Tagan, Antec itd itd itd, pa onda CM :) Ako je ovo suvise veliki off, nek moderatori brisu.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.