PDA

Prikaži potpunu verziju : nVidia sprema novu dvoglavu aždaju

Dusan Despotovic
5.12.2008, 9:45
Kako prenosi sajt Expreview, Nvidia radi na novom dual-GPU rešenju. Kompanija želi da povrati tron pomoću karte sa dva GT200 čipa. U te svrhe bi trebala biti iskorišćena dva 55-nanometarska GT200b čipa. Ovakvo rešenje bi trebalo da nosi kodnu oznaku GT206. Zvanično ime grafičke karte bi trebalo da bude GeForce GTX 295, sa dva PCB-a koji bi bili povezani u sinhron sistem. Ono što je interesantno jeste da bi ta dva PCB-a trebala biti različita. Dizajn bi trebao da podseća na 9800 GX2. Ovakva karta bi već trebala biti skoro kompletirana, a prvi semplovi se uskoro očekuju.

ukimafija
5.12.2008, 10:16
Pa ja ne vidim sta je tu novo, ja vec nedeljama u nazad znam za to, karte su odlozene otprilike za januar mesec...Hocu da kazem da je vest vec bila u jednoj formi, doticni sajt samo prenosi tehnikalije, mislim bas nekog korisnika koji ce to kupiti tamo boli uvo sto karta ima dva pcb-a, to su samo tehnicki detalji...Umesto da detaljno kazu recimo spajaju dva gtx260 modela u 55nm recimo ili tako nesto, potrosnja je toliko, temperature ...Bla bla a oni to nista ne znaju, nego eto tako samo pisu...

zokocx
7.12.2008, 18:36
I karta ce opet biti tolko mocna da jedini testovi koji ce pokazivatu tu njenu moc ce bti 3dmark i 1 mozda 2 igre, seznori za temperature i naravno racun za struju.

Neznam kako je 9800 GX2 prosao ali ako nije nista bolje od slavnog 7950GX2 nece ni ovo.
Moraju da rade na podrsci od pocetak.

LoneWolf
7.12.2008, 19:12
U kolika kucista ce sve to da stane...velicina je predvidiva...jos malo pa cemo svi morati da kupujemo ona kucista iz praistorije koja zauzimaju pola sobe da bi sve komponente hladjene sobnim klima uredjajem stale unutra...:boodala:

Nergal
7.12.2008, 20:51
A koliko nas uopšte kupuje kartice kao što su taj dualni GTX280 ili HD4870X2, 9800GX2, HD3870X2... ? Koliko ljudi znate lično da su ih kupili, ili sa Foruma? Ja ne znam ni jednog jedinog. Ni na svetskom tržištu njihov udeo nije veliki.

Dakle, ne treba ni da nas brine što su ogromne i što puno troše. Ko ima novca za njih, neka da i za kućište i napajanje. A vala, trebaće mu i za procesor. :a_whistli

LoneWolf
7.12.2008, 21:30
Kol'ko para tol'ko muzike,ali realno gledano sav graficki hardver je dosta evoluirao da bismo danas morali da igramo zaista fotorealisticne igre tipa CRISIS ili mozda F.E.A.R. ali cak i na polju gaming industrije malo je igara koje su vrijedne da se pazari takav GPU.

Mozda uskoro dodju novije i bolje igre,ali ne vjerujem da ce se isplatiti kupovina takvog GPU hardvera u skorije vrijeme.

Predrag Stankovic
8.12.2008, 17:24
A koliko nas uopšte kupuje kartice kao što su taj dualni GTX280 ili HD4870X2, 9800GX2, HD3870X2... ? Koliko ljudi znate lično da su ih kupili, ili sa Foruma? Ja ne znam ni jednog jedinog. Ni na svetskom tržištu njihov udeo nije veliki.

Dakle, ne treba ni da nas brine što su ogromne i što puno troše. Ko ima novca za njih, neka da i za kućište i napajanje. A vala, trebaće mu i za procesor. :a_whistli
Zasto uopste da kupujes tako nesto i da bacis toliko repa, kad ce za godinu dana to ionako biti zastarelo, ili bice 3x jeftinije, uzmimo za primer performanse HD4850

zokocx
8.12.2008, 23:27
Ajde ljudi svi smo svestni da ma koju graficku da kupis vremenom ces morati samo da smanjujes detalje u igrama i zato gledajmo na ovu karticu kao veliki entuzijasti a ne na fazom ko ce to da kupi bezveze je ... a svi bi smo voleli da grejemo sobu s njom :to_care: (my first).

Evo ja sa ovom mojom prosle zime jos sam mogao neke igre na max ,ali evo sada sve pada na medium bez AA.

A bacio sam 250€ oni koji su par meseci kasnije kupili 8800GTX 768mb i sada mogu jos komotno da se igra ,ali bacili us duplo vise para. A sada za 200€ ili cak 150€ da kupis 48x0 i da prestignes 8800GTX.

Ako neko ima visoke zahteve tj. oce FULL HD res onda ako hoce/moze bacice pare na GX2.
Ali sa ekonomeske strane i za manje rezolucije srednja ili bolje reci visa srednja klasa je dovoljna s obzirom da im najmanje padne cena.