Prikaži potpunu verziju : Mikrofon
Kupio sam mikrofon i nece da radi. Imam soundMax (audio kartica ili sta vec...) i kas otvorim da testiram zvucnike i mikrofon, za mikrofon pise "Wrong Device Connected".
p.s. Povezan je na pravo mesto, i svuda sam gledao da negde ne stoji mute.
Ako neko zna?
pise "Wrong Device Connected".
p.s. Povezan je na pravo mesto, i svuda sam gledao da negde ne stoji mute.
Ako imaš samo tri konektora nazad, a u pitanju je 5.1 kartica, onda moaš da proveriš da li ti je zvučna u stero ili 5.1 režimu rada. Kada je u stereo režimu rada, onda Mic i Line-in konektori imaju svoje originalne funkcije, kada je u 5.1 režimu, onda oni imaju funkciju izlaza za zadnje zvučnike i subwoofer.
Na novijim pločama postoji više konektora, pa su oni svi razdvojeni. Ne znam kako je kod tebe?
Podeseno mi je na stereo rezim rada. Gledao sam malo na netu, ima jos ljudi koji imaju taj SoundMax i ne radi im mikrofon, i ja mislim da je u tome problem. Jel moze to ikako da se resi?
Jel mogu da instaliram neki drugi audio drajver?
Proveri da li si ubo kablic od mikrofona u roze ulaz na ploci(zvucnoj), ako jesi, onda proveri da ti nije u soundmax-u mutiran mikrofon!
Ako ni tako nece, onda jednostavno preinstaliraj drivere(skini novije) pa proveri da li radi!
Ima jedan sistem tj. treba nesto da se cekira. Ne mogu sada tacno da se setim ali cu ti opisati, meni je to pomoglo. Izvadi dzek .od sluski i mikrofona ako se nalaze u kompu.
Kada udjes u SoundMax control panel klikni na opcije (gore se nalaze i ima ih oko 7 ili 8) i pronadji opciju "Detect new devices on..." (tako nesto), stikliraj je i nakon toga klikni na OK (da potvrdis) pa jos jednom na OK. Nakon toga prikljuci prvo zeleni dzek (ali direktno ma maticnu, znaci pozadi) i pojavice ti se na ekranu opcija da biras tipa "You pluged in green jack, what do you want to do" - tu izaberi "Stereo Speakers" posto nema headphones. Nakon toga ubaci mikrofon i imaces opet slicnu situaciju "You pluged...", sada izaberi SAMO "Microphone", nemoj stereo array microphone nego samo Microphone i ok.
I trebalo bi da radi, cim budem blizu kompa na kome imam SoundMax zvucnu onda ti mogu reci tacnije ali je ovo za sada ;).
Ima jedan sistem tj. treba nesto da se cekira. Ne mogu sada tacno da se setim ali cu ti opisati, meni je to pomoglo. Izvadi dzek .od sluski i mikrofona ako se nalaze u kompu.
Kada udjes u SoundMax control panel klikni na opcije (gore se nalaze i ima ih oko 7 ili 8) i pronadji opciju "Detect new devices on..." (tako nesto), stikliraj je i nakon toga klikni na OK (da potvrdis) pa jos jednom na OK. Nakon toga prikljuci prvo zeleni dzek (ali direktno ma maticnu, znaci pozadi) i pojavice ti se na ekranu opcija da biras tipa "You pluged in green jack, what do you want to do" - tu izaberi "Stereo Speakers" posto nema headphones. Nakon toga ubaci mikrofon i imaces opet slicnu situaciju "You pluged...", sada izaberi SAMO "Microphone", nemoj stereo array microphone nego samo Microphone i ok.
I trebalo bi da radi, cim budem blizu kompa na kome imam SoundMax zvucnu onda ti mogu reci tacnije ali je ovo za sada ;).
Ma kakvi, ne pomaze.
Jel zna neko gde modu da skinem drajvere?
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.