PDA

Prikaži potpunu verziju : Mikrofon

poletn
2.12.2008, 22:40
Kupio sam mikrofon i nece da radi. Imam soundMax (audio kartica ili sta vec...) i kas otvorim da testiram zvucnike i mikrofon, za mikrofon pise "Wrong Device Connected".
p.s. Povezan je na pravo mesto, i svuda sam gledao da negde ne stoji mute.

Ako neko zna?

Chivan
3.12.2008, 12:10
pise "Wrong Device Connected".
p.s. Povezan je na pravo mesto, i svuda sam gledao da negde ne stoji mute.
Ako imaš samo tri konektora nazad, a u pitanju je 5.1 kartica, onda moaš da proveriš da li ti je zvučna u stero ili 5.1 režimu rada. Kada je u stereo režimu rada, onda Mic i Line-in konektori imaju svoje originalne funkcije, kada je u 5.1 režimu, onda oni imaju funkciju izlaza za zadnje zvučnike i subwoofer.

Na novijim pločama postoji više konektora, pa su oni svi razdvojeni. Ne znam kako je kod tebe?

poletn
3.12.2008, 12:18
Podeseno mi je na stereo rezim rada. Gledao sam malo na netu, ima jos ljudi koji imaju taj SoundMax i ne radi im mikrofon, i ja mislim da je u tome problem. Jel moze to ikako da se resi?

poletn
3.12.2008, 13:17
Jel mogu da instaliram neki drugi audio drajver?

alkatraz
3.12.2008, 13:25
Proveri da li si ubo kablic od mikrofona u roze ulaz na ploci(zvucnoj), ako jesi, onda proveri da ti nije u soundmax-u mutiran mikrofon!
Ako ni tako nece, onda jednostavno preinstaliraj drivere(skini novije) pa proveri da li radi!

dzonihsv
3.12.2008, 13:57
Ima jedan sistem tj. treba nesto da se cekira. Ne mogu sada tacno da se setim ali cu ti opisati, meni je to pomoglo. Izvadi dzek .od sluski i mikrofona ako se nalaze u kompu.
Kada udjes u SoundMax control panel klikni na opcije (gore se nalaze i ima ih oko 7 ili 8) i pronadji opciju "Detect new devices on..." (tako nesto), stikliraj je i nakon toga klikni na OK (da potvrdis) pa jos jednom na OK. Nakon toga prikljuci prvo zeleni dzek (ali direktno ma maticnu, znaci pozadi) i pojavice ti se na ekranu opcija da biras tipa "You pluged in green jack, what do you want to do" - tu izaberi "Stereo Speakers" posto nema headphones. Nakon toga ubaci mikrofon i imaces opet slicnu situaciju "You pluged...", sada izaberi SAMO "Microphone", nemoj stereo array microphone nego samo Microphone i ok.

I trebalo bi da radi, cim budem blizu kompa na kome imam SoundMax zvucnu onda ti mogu reci tacnije ali je ovo za sada ;).

poletn
3.12.2008, 14:55
Ima jedan sistem tj. treba nesto da se cekira. Ne mogu sada tacno da se setim ali cu ti opisati, meni je to pomoglo. Izvadi dzek .od sluski i mikrofona ako se nalaze u kompu.
Kada udjes u SoundMax control panel klikni na opcije (gore se nalaze i ima ih oko 7 ili 8) i pronadji opciju "Detect new devices on..." (tako nesto), stikliraj je i nakon toga klikni na OK (da potvrdis) pa jos jednom na OK. Nakon toga prikljuci prvo zeleni dzek (ali direktno ma maticnu, znaci pozadi) i pojavice ti se na ekranu opcija da biras tipa "You pluged in green jack, what do you want to do" - tu izaberi "Stereo Speakers" posto nema headphones. Nakon toga ubaci mikrofon i imaces opet slicnu situaciju "You pluged...", sada izaberi SAMO "Microphone", nemoj stereo array microphone nego samo Microphone i ok.

I trebalo bi da radi, cim budem blizu kompa na kome imam SoundMax zvucnu onda ti mogu reci tacnije ali je ovo za sada ;).

Ma kakvi, ne pomaze.
Jel zna neko gde modu da skinem drajvere?