PDA

Prikaži potpunu verziju : Bad DirectSound driver. Error code: 88780078

masteri
30.11.2008, 12:41
Znaci ovako.
Juce sam probao da upalim Win Amp ali mi izbacuje sledecu poruku:
"Bad DirectSound driver. Please install proper drivers or select another device i configuration Error code: 88780078"

Instalirao sma drajvere za zvuk ali i dalje nista.

Hvala

Greko Darstiva
30.11.2008, 12:44
Probaj ponovo da instaliras Winamp.

Sale013
30.11.2008, 13:02
Prvo idi u opcije Winampa pa u tab Output i pogledaj dal je selektovan DirectSound output..

masteri
30.11.2008, 13:06
Probaj ponovo da instaliras Winamp.
Probao sam i to ali ne radi
Prvo idi u opcije Winampa pa u tab Output i pogledaj dal je selektovan DirectSound output..
Selektovan je i da ne radi mi zvuk u Windowsmedia playeru ali npr. kada gledam video na YouTube imam zvuk.

Sale013
30.11.2008, 13:27
Pa ako si isao tamo na configuration, pritisnuo reset all i postarao se da u devace stoji tvoja zvucna karta... Onda ti ne preostaje nista drugo sem da reinstaliras drajvere za zvuk i eventualno direct x.. Nesto tu ne stima kako treba..

dacajak
30.11.2008, 13:31
Skini nove drajvere za zvuk za tvoju maticnu plocu ili jednostavno reinstaliraj svoje.

Probaj:
Start here:
1.) Control Panel
2.) Sounds & Audio Devices icon (or MultiMedia Icon)
3.) Audio tab
4.) U 'Sound playback' pogledaj da li je 'Default device:' drop-down box
odgovara tvojoj zvucnoj karti.

ili
Funkcije zvucne karte su ti mozda iskljucene i prousrokuju error code ....
DA aktiviras ove "funkcije":
1)control panel
2)sounds and audio devices
3)Hardware tab
4)zvucna kartica treba da bude listovana... obelezi je... Properties
5)Properties tab
6)Audio Devices
7)obelezi zvucnu karticu i klikni Properties
8)ako su audio funkcije onemogucene... selektuj "Use audio features on this device"
9)restartuj kompjuter

masteri
30.11.2008, 13:56
Probao sv od navedenog ali nista ne pali.
Da li bi mozda repair sistema riesio problem?

Sale013
30.11.2008, 14:04
Pa bolje onda system restore da probas..

dacajak
30.11.2008, 14:06
Sta si zadnje radio (uradio) na svom operativnom sistemu, mozda nesto sto si ti uradio je prouzrokovalo problem? Ovako mozemo samo da nagadjamo, a reinstalacija sistema treba da ti bude zadnje resenje!

masteri
30.11.2008, 14:17
Pokusavoa sam da pokrenem CoD WaW i tada sam cackao sledece:

Udjete preko opcije "run" u "regedit". Zatim pritiskom na "ctrl + f " otvorite "find" prozor.
U njega upisite "Device Presence". Tada ce vam se sa desne strane tog explorera pojaviti sledece:

(Default)
Emulated
Vxd
WDM

Bitne su vam samo ove tri opcije: Emulated, Vxd i WDM. Kada desnim klikom otvorite redom, recimo prvo "emulated", kliknite na "modifie" i pojavice se prozor u kom ce stajati neka vrednost, ili "1" ili "0". Emulated obavezno stavite da bude "0". Isto to uradite sa VXD i WDM ali njihove vrednosti moraju da budu i ostanu na "1".
Nakon toga, kada odradite ovu izmenu klikni ponovo (ctrl+f) i opet upisi "device presence" i onda opet sve isto, kao i malopre. Ovo zbog toga sto ove emulacije ima na nekoliko mesta i potrebno ih je sve iskljuciti. Dakle ponavjlajte (ctrl+f) (i sve vec opisane radnje sa podesavanjem 0 i 1) i tako sve dok vam ne izadje prozor (posle pritiska na (ctrl+f) da vise nema trazenih "device presence". Meni je to trebalo da podesi otprilike na jedno tri mesta. U svakom slucaju sama operacija je gotova za otprilike pola minuta. Nakon toga svega naravno id restartovanje racunara. Nakon restarta kao proveru mozete otici ponovo u "run" pa "dxdiag", gde cete sad videti da vise nema onog sounda-2 nego je ostao samo "music" i sound -1 na kome je naravno i samo zvucna karta. Posle ovoga igrica mora proraditi bez ikakvih problema.

dacajak
30.11.2008, 14:28
Cekaj pa sto se mi ubijamo od muke da pomognemo kada i sam znas sta je uzrok tome? Vrati default vrednosti za te registre i trebalo bi da radi.

masteri
30.11.2008, 14:29
Ma i to sam uradio ali ne pomaze.

masteri
30.11.2008, 14:37
Resio sam problem uradio sam System Restore i proradilo je.

Hvala Sale i Dacajak..:ciao:

dacajak
30.11.2008, 14:40
Znaci vratio si vrednosti za emulated 1, VxD na 0 i WDM na 0? i tako za svaku (koliko ih vec ima). Proveri jos jednom i obavezno restaruj kompjuter.

Ako nista od toga ne pomaze idi na system restore.

OK, drago mi je, zanemari ovaj moj post nisam video tvoj odgovor.