Prikaži potpunu verziju : 4200+ oc Am2
Koliko može da se overklokuje AMD Athlon 64 X2 4200+ na 2.2GHz Windsor jezgro sa BOX hladnjakom?
Sada je na 2.5GHz, da li može više?
Čuo sam da ovaj model može da ide do 3.0GHz
Overklokovan na 2.5GHz -Temperatura u leru 33-36, opterećenje 40-45.
nikola87
27.11.2008, 23:08
2.8 bi trebalo lagano da dostigne (sem ako nije moj model koji nece preko 2.4)
Otherside
28.11.2008, 13:59
Da ne otvaram novi topic šta mislite kako bi se clockovao AMD Athlon 64 X2 Dual Core 6000+ 3.02 GHz po defaultu, sa Toledo jezgorm ?Ploča je Asus nForce 500 SLI M2N-E i 2 * 1 GB DDR2 800 MHz?
nikola87
28.11.2008, 16:13
tesko....on je vec dosta nategnut, a ploca i nije neka za klokovanje
Ako hoću 2.8GHz, da li treba da povećavam napon?
Sada je na 1.25V.
nikola87
28.11.2008, 19:35
sve zavisi od procesora, nekad mu treba vise napona, nekad ne
Probaću da podignem magistralu, sada je na 227, a množilac je najviši, 11x.
Za koliko da podignem napon? Neću da spržim procesor.
nikola87
28.11.2008, 21:50
ja sam ga przio i na 1.45
E, konačno sam uspeo da izvučem 2701 MHz na 1.3750V.
Sad bi hteo i RAM da kloknem, ali ne znam kako, našao sam u BIOS-u gde se menja napon, ali ne znam gde treba da menjam frekvenciju.
Pomoć!
Kod gigabayt ploca stisni u bios (ctrl+F1) i izace ti dodatni podesavanja memorije i jos po nesto:alealeee:
Ma znam, Ctrl+F1.
Probaću da nađem de se menja freq. za RAM.
Nego, probao sam prvo da smanjim latencije, sa 5,5,5,15 na 4,4,4,15, al neće. Jel moram da povećam napon za latencije?!
Samo menjaj frekvenciju a to stavi na Auto i nace ti sam najbolju kombinaciju.Tako sa ja smanjio takt sa 800 na 667 i stavio na auto DDRII Timing i ploca ti po frekvenciji nadje odgovarajucu kombinaciju.Ovako bi trebalo po pravilu
Ja imam 667, znači ako stavim na 533 ili 400, automatski se smanjuju latencije?
Zar to neće da natera memoriju da radi na manjoj frekvenciji?
e ovako, danas sam uspeo da klokujem ovaj moj (vec super poznati) x2 3800 na neverovatnih 2.5Ghz :opanachke, na 2.6 sam morao da radim 100x ccmos.
E sad ima nekih fora sto nikako ne kapiram.
Kad je vcore na automatic u speedfan-u i cpuz pokazuje 1,152v
Kad ja stavim u biosu na 1.35v (toliko je valjda def , mada je mozda i 1.25 ako je onaj model koji manje trosi, znao sam koji je ali sam zaboravio) u ova dva programa pokazuje 1,248
Kad stavim na 1,4v pokazuje 1.296
Kad stavim na 1.45 pokazuje 1.376
WTF :confused:
U svakom slucaju sve zive varijnate sam pokusavao i nece preko 2.5. Inace onda verovatno i napon memorije nije onaj koji ja postavim 1.8-1.95 vec je neki mnogo manji. Na 2.5 necxe da digne ako memoriju ne stavim na 533mhz.
Dodje m i da nabavim drugi procesor da vidim da li je do ploce, mislim ne mogu da verujem da nece preko 2.5 i to sa ubistvom od mucenja.
Inace grafa mi sa def podesavanjima sad drzi 59c sto je katastrofa mnogo, ranije je bilo 49, a kad klkujem na 2.5 onda je na def 69....wtf
Inace temepereture procesora na def su 30/22 a kad je klokovan na 2.5 40/34
Partybreaker
23.3.2009, 0:18
e ovako, danas sam uspeo da klokujem ovaj moj (vec super poznati) x2 3800 na neverovatnih 2.5Ghz :opanachke
@ last. :D
E sad ima nekih fora sto nikako ne kapiram.
Kad je vcore na automatic u speedfan-u i cpuz pokazuje 1,152v
Kad ja stavim u biosu na 1.35v (toliko je valjda def , mada je mozda i 1.25 ako je onaj model koji manje trosi, znao sam koji je ali sam zaboravio) u ova dva programa pokazuje 1,248
Kad stavim na 1,4v pokazuje 1.296
Kad stavim na 1.45 pokazuje 1.376
WTF :confused:
To se zove Voltage drop (poznatiji kao Vdroop ili Vdrop). Ovde (http://www.anandtech.com/cpuchipsets/intel/showdoc.aspx?i=3184&p=5) imaš detaljno objašnjenje kako-zašto. Doduše, pisano je u testu Intelovog procesora, ali je stvar unikatna bez obzira na proizvođača. Izdvojio bih neke ključne rečenice:
If you've ever overclocked a system, chances are that at some point or another you've had opportunity to become upset with your Vdroop "problem." Some users, confused as to why their system refuses to exactly match actual processor supply voltage to the value specified in BIOS, are quick to blame the quality their motherboard; still others find fault with the difference noted between their board's idle and full-load processor supply voltages. Actually, load line droop (Vdroop) is an inherent part of any Intel power delivery design specification and serves an important role in maintaining system stability. In most cases, comments regarding unacceptable power delivery performance are completely unfounded. To make matters worse, unjustified negative consumer perception surrounding this often misunderstood design feature eventually forced a few motherboard manufacturers to respond to enthusiasts' demands for action by adding an option in their BIOS that effectively disables this important function.
Because it's impossible for the VRM circuit to respond instantaneously, the larger the load change the greater the maximum potential peak overshoot voltage. Controlling the magnitude of these peak values is critical for maintaining system stability. By positioning the processor's no-load (idle) voltage level higher during periods of light loading, it's possible to sustain a larger negative voltage dip without crossing the processor's lower specified voltage limit.The CPU VID setting establishes the absolute maximum allowable processor supply voltage experienced during transient conditions and is not the target idle voltage.Together, Vdroop and Voffset ensure that the peak CPU supply voltage seen during heavy to light loading changes remains well below the established maximum.... ali pročitaj ceo tekst jer sadrži i grafikone.
Inace grafa mi sa def podesavanjima sad drzi 59c sto je katastrofa mnogo, ranije je bilo 49, a kad klkujem na 2.5 onda je na def 69....wtf
Ne greje se svaka komponenta za sebe, ipak sve stoje u istom kućištu, tako da ako si OC-ovao procesor, njegov kuler se trudi da ga što više ohladi i izbacujući topao vazduh greje i okolne komponente... Doduše ne bi smelo da bude +10°C... U svakom slučaju, očisti (izduvaj nečim najbolje) grafičku.
Inace temepereture procesora na def su 30/22 a kad je klokovan na 2.5 40/34
Ovo su verovatno temperature jezgra u mirovanju? To gotovo ničemu ne služi, te ti preporučujem da se baciš na neki stress program kojim ćeš utvrditi temperature u full load-u koje su mnogo bitnije za potencijalna crash-ovanja sistema, odnosno njegovu stabilnost. Tad ćeš tek pomisliti "WTF" kad vidiš variranje napona.
xexe :)
Parti jbt pa nisam bas toliki debil :):boodala:
Sve sto si napisao u postu ja vec znam nego mi nije jasno kako je vdrop tako veliki i zasto se temp grafe poveca za 10c kad klokujem procesor.
A sto se tice temperatura one su u idle, hteo sam samo da pokazem njihovo kretanje u skladu sa klokovima a u load idu od 50-65c
znam da nije vezano za OC amd-a ali samo da se nadovezem na moj gornji post.
Izvadio sam grafu i produvao je sa slamcicom(home made kompresor..xexe)(sto inace stalno radim) i sad je teperetura posle paljenja kompa 49c a bila je 69c.....wtf :eek:
2.8 bi trebalo lagano da dostigne (sem ako nije moj model koji nece preko 2.4)
:alealeee:nisam neki poznavalac ovih stvari ali bi uradio overklok ako bi neko imao volje i strpljenja da mi napise sta treba da pojedinacno uradim
procecor mi je AMD(tm)64x2 Dual Core 4200+ 2.2MH a to je na ploci gigabite m55s-s3 rev2
unapred hvala nekom ko ce verujem imati prilicno strpljenja
a da koji je njegov maksimum ? da se nezezamo ako je mala razlika HVALA:icon_stud
NIDZA bOj
26.4.2009, 16:50
Koliko može da se overklokuje AMD Athlon 64 X2 4200+ na 2.2GHz Windsor jezgro sa BOX hladnjakom?
Sada je na 2.5GHz, da li može više?
Čuo sam da ovaj model može da ide do 3.0GHz
Overklokovan na 2.5GHz -Temperatura u leru 33-36, opterećenje 40-45.
ja sam svoj bivsi 4800+ jedva klokovao do 2.9,moras da vodis racuna na HT da ne predje hiljadu moze koji megaherz ali preko 1030 ne sme da predje,i ogranicen sam bio sa memorijom 3 gb na 667 neka smrda marka sad sam kupio geil bl. dragon od 8 gb vidi mi 7 gb na 64 bitnoj visti,a sad imam 6000+ na 3ghz x2,cim kupim neko bolje napajanje imam sad 450 kme(bas je jadno) overclockovacu proc.na 3.5 ako ga nasfiram sa box kulerom na 3.6 svaka mi cast,dali treba da menjam kuler da uzmem cooler master sphere?
samo da javim da sam odradio OC na 2.6GHz i mogu da dodam da nije neka mudrost posle par dana citanja foruma, gotovo da sve znas a i maticna ploca obavi pola posla
samo da javim da sam odradio OC na 2.6GHz i mogu da dodam da nije neka mudrost posle par dana citanja foruma, gotovo da sve znas a i maticna ploca obavi pola posla
I ja imam istu maticnu i procesor ali da ne pogrijeshim nesto mozesh li mi tacno objasnit sto treba da povecam...
U Biosu imam ove opcije::
CPU Frequency (MHz): Auto, 200, 202, 204, 206, 208 ....
PCIE Clock (MHz): Auto, 100, 101, 102, 103 ...
CPU Clock Ratio: Auto, x5, x5.5, x6, x6.5 ... x9
DDR2 Voltage Control: Normal, +0.025V +0.050V...
Chipset/PCIE Voltage: Normal, +0.025V +0.050V...
HT-Link Voltage: Normal, +0.025V +0.050V...
CPU HT-Link Voltage: Normal, +0.025V +0.050V...
CPU Voltage Control: Normal, 1.5500V, 1.5250V, 1.5000V
Master Neo
28.6.2009, 16:10
Ehh u moje najbolje dane, ovog mog x2 4000+ sam drzao na 3.1ghz za svaki dan... Ram kingston 2gb 667 radio na 1050 :) Sve to na plochi msi k9n-neov2 pri naponu 1.375 za cpu i 2.3 za ram... Brzi kompovi za sirotinju :) Sto se tice temperatura, u principu cpu nije prelazio 50 u full load-u, grafa isto tu negde...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.