PDA

Prikaži potpunu verziju : BSOD - plavi ekran smrti

Geronimo4u
21.11.2008, 17:44
Znam da ima mnogo tema u vezi BSOD-a ali su sve vecinom zastarele tako da cu ja da pocnem novu.Znam koji su razlozi do cega moze doci do ucestale pojave BSOD-a ali ne znam kako da ga ''fixujem''.Ako je neko uspeo u tome neka to postuje ovde...Hvala :cool: Btw dajem primer svog problema:Udjem u Fallout 3 sve normalno igram lepo nekad 10 nekad 15,20,20,45 misnuta i samo odjednom cap..Yo what's up this program has been closed to prevend damage...blah blah blah...eto to je moj prob.:n-cc2::n-cc2::n-cc2::n-cc2:

daniloBG
21.11.2008, 18:14
hm...i ja sam muku mucio sa BSOD i resio sam ga tako sto sam izvadio modul od 512mb a ostavio dva od po 1gb...problem je u tome sto su bili nekompatibilni...e sad,uzrok moze biti puno toga(virusi,rovit windows,losi drajveri,nekompatibilne ram memorije,polucrklo napajanje,neispravna graficka,overklokovana masina i jos puno toga...za sada nam napisi errorcode jer ovako mozemo samo da nagadjamo(primer:0x000000EA(0x0043...))...i iskljuci "automatic restart" da bi uspeo da procitas...

Geronimo4u
21.11.2008, 20:19
Idem malo da igram Fallout pa cu napisati sta pise u gresci...jedna cudna stvar je sto mi se PC ne restartuje ni sa ni bez automatic restarta...moram sam da ga restartujem...ko zna zasto je to dobro.....

Geronimo4u
21.11.2008, 21:07
Evo ovako:

The problem has been detected............

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

If this is the first time you see this screen........

Check.......

If problem continues..........

Tehnical Support:

***STOP:0x000000D1 (0X00000004,0X00000002,0X00000001,0X8826C39C)

I dole jos nesto sto sam zaboravio da prepisem ali to se svima pojavljuje...

Eto toliko....Btw nisam nista clockovao,nedavno sam kupio graficku i promenio napajanje...procesor je malo stariji...Imam dve kartice RAMa po 1 gb...mozda je do toga......:icon_scra

daniloBG
21.11.2008, 22:24
ova poruka je najcesca u slucajevima ako je u pitanju neki konflikt drajvera,ali i ne mora to biti slucaj kod tebe...pogotovu ako kazes da si menjao napajanje i graficku vrlo je moguce da je s tim problem...za sada,probaj sa novim drajverima pogotovu sa drajverom graficke karte...izbrisi drajver i skini novi sa sajta proizvodjaca i instaliraj ga...ako su ti memorije na istom taktu,a trebalo bi,onda je manja verovatnoca da je nekompatibilnost u pitanju...a moguce je i da su same memorije poluispravne a to mozes proveriti programima memtest ili gold memory koje mozes skinuti sa interneta...takodje,skeniraj komp nekim antivirus programom,recimo avastom...moguce je i da ti se graficka pregreva...temperature mozes proveriti programom everest...prvo probaj sa novim drajverima...ako to ne upali,testiraj memoriju i temperature...ako je sve kako treba onda ces morati da krenes sistemom eliminacije ili jednostavno da odnes komp u servis...pozz

DMC freak
21.11.2008, 22:40
Mozda nema veze sa ovim problemom ali meni je reinstaliranje OS-a pomoglo kada sam ja imao slican problem.

GoranSTX
21.11.2008, 22:47
Možda bi pre reinstalacije sistema trebalo probati sa brisanjem i ponovnim instaliranjem drajvera za grafiku kao što je daniloBG predložio? Pogotovo ako je ATI grafika zamenjena nVidiom i obrnuto.

Geronimo4u
21.11.2008, 22:50
Ok probacu sve to...samo iskreno se nadam da su svi ti programi skroz besplatni jer mi pola njih probi glavu resgistracijama i raznim sra**ma :mad::mad:

daniloBG
22.11.2008, 10:27
da besplatni su...reinstalacija sistema bi MOZDA pomogla ali u 80% slucajeva ona ne resava problem pogotovu ako si OS skoro instalirao...kad si instalirao drajver za nvidiu moguce je i da nisi odstranio ati drajver i da tu dolazi do konflikta...

Packy
22.11.2008, 11:56
Ja sam imao isti problem sa startovanjem Mass Effecta,pa mi se pojavio isto plavi ekran sa prevent damage i reshio sam ga tako shto sam osvezio drivere,nishta drugo mi nije trebalo.:)

Geronimo4u
22.11.2008, 18:02
Ne bih da se baktjem oko sistema...btw i meni se isto deshavalo sa Mass Effectom.Reshio sam problem tako sto sam ga izbrisao :dzavo::dzavo::dzavo:.Malopre sam updateovo drajver za grafichku...treba li tu nesto da brisem i kako?

Packy
22.11.2008, 20:07
Shta da brishesh,crni Geronimo4u?
Nema shta da se brishe

Geronimo4u
22.11.2008, 21:57
Mislio sam da treba da se obrishe stara werzija drajvera......

Geronimo4u
22.11.2008, 22:00
Izgleda da sam samo trebao da updatujem drajver za grafichku i to je to.Problem je nestao i ja sam preshao Fallout 3 :tapsh::):tapsh:.Videcu kako stoji stanje sa drugim igrama pa cu javiti.Svejedno hwala vam momci :)

Geronimo4u
22.11.2008, 22:59
Ako neko ima problem sa BSOD-om neka slobodno postuje owde pokusacemo zajednicki da iskorenimo fu**ing BSOD.

Marko 0401
23.11.2008, 15:57
I ja sam imao problema sa BSOD-ima dugo, i meni se riješilo sve nakon instalacije komplet novih drajvera koji su izašli za moj lap top!
Znači nije bilo pravila kad bi se pojavili, ali su baš često smarali...

Ja mislim da se od 20 slučajeva pojave BSOD-a, 15 dešava zbog loših drajvera!
Čini mi se da je rijedak slučaj da je u pitanju hardware, nije možda rijedak ali je mnogo češće da su u pitanju drajveri!

daniloBG
23.11.2008, 16:07
I ja sam imao problema sa BSOD-ima dugo, i meni se riješilo sve nakon instalacije komplet novih drajvera koji su izašli za moj lap top!
Znači nije bilo pravila kad bi se pojavili, ali su baš često smarali...

Ja mislim da se od 20 slučajeva pojave BSOD-a, 15 dešava zbog loših drajvera!
Čini mi se da je rijedak slučaj da je u pitanju hardware, nije možda rijedak ali je mnogo češće da su u pitanju drajveri!
ne slazem se...pitaj bilo kog servisera i videces sta ce ti reci

Banko
25.11.2008, 2:44
da li postoji mogucnost da BSOD iskace kada se RAM mnogo greje?

daniloBG
25.11.2008, 11:47
da li postoji mogucnost da BSOD iskace kada se RAM mnogo greje?

da naravno

Banko
25.11.2008, 13:27
da naravno

ok, kako da "hladim" ram?

daniloBG
25.11.2008, 13:40

to bi trebalo neko strucnije lice da ti odgovori posto se ja ne razumem preterano u manevrisanje hardware-a...sta da ti kazem,ako ne dobijas BSOD onda i nije potrebno da ga hladis,ali ukoliko ga dobijas ili ukoliko ga vec dobijas tesko da ce pregrevanje RAM-a biti uzrok toga jer to nije bas tipicno,mada moze biti:dedica:...za BSOD moze biti uzrok sve zivo pa cak i greske u regisrty-u...

Banko
26.11.2008, 2:06
to bi trebalo neko strucnije lice da ti odgovori posto se ja ne razumem preterano u manevrisanje hardware-a...sta da ti kazem,ako ne dobijas BSOD onda i nije potrebno da ga hladis,ali ukoliko ga dobijas ili ukoliko ga vec dobijas tesko da ce pregrevanje RAM-a biti uzrok toga jer to nije bas tipicno,mada moze biti:dedica:...za BSOD moze biti uzrok sve zivo pa cak i greske u regisrty-u...

pa ne desava se cesto, ali iskace.
nekad iz cista mira... tipa ovako gledam po forumima, pici winamp i skidaju torenti i sam PUF! eto ga bsod.
jednom mi se cak desilo kad sam ukljucio komp. ono, pojavio se desktop na sekund i PUF!
mada se uglavnom desavalo kad igram igre, tj kad izlazim iz istih (cod4, farcry2, nfs undercover) ovaj komp (ima u profilu) imam nepuna 3 meseca a bsod se javio nekih 6 ili 7 puta za to vreme.
i kontao sam, sve drivere sam vec izmenio/updateovao, tako da mi je palo na pamet da moze biti jedino ako se RAM greje. otvorio sam kuciste par puta odmah po izlasku iz igara i pipnuo ram, bio je prilicno vruc.
inace je u pitanju 2x1 ddr2 Geil black dragon 800mhz. (maticna Gigabyte p31 s3g)
sve ukupna temperatura kompa nije nesto velika, procesor ide najvise do 44C, grafika oko 57C, hdd ne preko 33C (mereno po izlasku iz zahtevnijih igara)
jedino me RAM brine... video sam da imaju neki cooleri ,ili bolje receno hladnjaci, izgledaju kao plocice koje se stave na ram, bar sam ja tako skontao, e sad me interesuje kolko to stvarno pomaze.

btw na kucistu imam 3 kulera (8cm), jedan je sa prednje strane, za hard, druga dva su sa bocne strane kucista, jedan usmeren ka grafickoj, drugi ka maricnoj, ali ne ka ram memoriji... morao bih da busim kuciste da bih mogao da usmerim kad ramu...
planiram jos jedan da stavim na zadnju stranu kucista da "izvlaci" toplotu.

Geronimo4u
26.11.2008, 17:36
nekad iz cista mira... tipa ovako gledam po forumima, pici winamp i skidaju torenti i sam PUF! eto ga bsod.
jednom mi se cak desilo kad sam ukljucio komp. ono, pojavio se desktop na sekund i PUF!
mada se uglavnom desavalo kad igram igre, tj kad izlazim iz istih (cod4, farcry2, nfs undercover) ovaj komp (ima u profilu) imam nepuna 3 meseca a bsod se javio nekih 6 ili 7 puta za to vreme.
i kontao sam, sve drivere sam vec izmenio/updateovao, tako da mi je palo na pamet da moze biti jedino ako se RAM greje. otvorio sam kuciste par puta odmah po izlasku iz igara i pipnuo ram, bio je prilicno vruc.
inace je u pitanju 2x1 ddr2 Geil black dragon 800mhz. (maticna Gigabyte p31 s3g)
sve ukupna temperatura kompa nije nesto velika, procesor ide najvise do 44C, grafika oko 57C, hdd ne preko 33C (mereno po izlasku iz zahtevnijih igara)
jedino me RAM brine... video sam da imaju neki cooleri ,ili bolje receno hladnjaci, izgledaju kao plocice koje se stave na ram, bar sam ja tako skontao, e sad me interesuje kolko to stvarno pomaze.

btw na kucistu imam 3 kulera (8cm), jedan je sa prednje strane, za hard, druga dva su sa bocne strane kucista, jedan usmeren ka grafickoj, drugi ka maricnoj, ali ne ka ram memoriji... morao bih da busim kuciste da bih mogao da usmerim kad ramu...
Skini SpeedFan sa interneta i proveri temperaturu...ili jednostavno kupi mali ventilator, otvori kuciste i usmeri ventilator ka ram karticama/kartici....mozda cak i te kartice nisu dobro ukljucene...

daniloBG
26.11.2008, 19:01

ma moguce je jednostavno da ti je neka komponenta neispravna...da sam na tvom mestu,ja bih komp odneo u servis pa neka se oni bakcu s tim...

Banko
26.11.2008, 19:46
ma moguce je jednostavno da ti je neka komponenta neispravna...da sam na tvom mestu,ja bih komp odneo u servis pa neka se oni bakcu s tim...

to je svakako dobra ideja, ali sam komp sastavljao iz vise prodavnica, a i da ga odnesem u bilo koji servis, moglo bi da potraje vise od nedelju dana i da ne iskoci BSOD i onda da ovi misle da ja nisam normalan...

za sad cu kupiti one kulere za ram pa cu videti dal ce biti efekta...

daniloBG
26.11.2008, 22:16
to je svakako dobra ideja, ali sam komp sastavljao iz vise prodavnica, a i da ga odnesem u bilo koji servis, moglo bi da potraje vise od nedelju dana i da ne iskoci BSOD i onda da ovi misle da ja nisam normalan...

za sad cu kupiti one kulere za ram pa cu videti dal ce biti efekta...

razumem te potpuno...tako sam i ja razmisljao kada je moj komp dobijao BSOD,al je razmisljanje bilo pogresno...da bi mogli da donesemo pravu dijagnozu morao bi da napises sta ti pise(errorcode) kad ti se pojavi BSOD...a da bi to video moras iskljuciti "automatic restart"...to bi dosta pomoglo...ako sam ne uvidis sta uzrokuje gresku onda bi mogao komp da odneses u neki servis i da im kazes koju gresku dobijas i onda bi samim tim lakse namirisali problem...

Banko
26.11.2008, 22:17
Skini SpeedFan sa interneta i proveri temperaturu...ili jednostavno kupi mali ventilator, otvori kuciste i usmeri ventilator ka ram karticama/kartici....mozda cak i te kartice nisu dobro ukljucene...

imam speedfan, i HWMonitor. na speed fan ne znam koja je od onih stavki temperatura za ram, na HWMonitor nema.

btw u postu sam i stavio temperature koje je pokazao HWMonitor posle igranja...

Banko
26.11.2008, 22:23
razumem te potpuno...tako sam i ja razmisljao kada je moj komp dobijao BSOD,al je razmisljanje bilo pogresno...da bi mogli da donesemo pravu dijagnozu morao bi da napises sta ti pise(errorcode) kad ti se pojavi BSOD...a da bi to video moras iskljuciti "automatic restart"...to bi dosta pomoglo...ako sam ne uvidis sta uzrokuje gresku onda bi mogao komp da odneses u neki servis i da im kazes koju gresku dobijas i onda bi samim tim lakse namirisali problem...

uspeo sam par puta da slikam mobilnim kad je iskocilo... to je od pre mesec dana il malo vise.

http://img370.imageshack.us/img370/5559/33hu7.jpg

http://img146.imageshack.us/img146/2705/11xm0.jpg

http://img212.imageshack.us/img212/6373/22yb2.jpg

daniloBG
27.11.2008, 13:30
hmm...prvi put u zivotu vidim takvu gresku...evo na jednom forumu sa nasao nesto o ovoj greski,pa mozda ti ovo bude od koristi:

Više bi pomogao vrh ekrana gdje ti piše nešto kao

IRQ_LESS_OR_NOT_EQUAL

ili po mojem bi bilo

DRIVER_CORRUPTED_EXPOOL

0x000000C5 greška ti je greška DMA controler-a (direct memory access controler)

To se događa kad sistem pokušava pristupit na krivi način određenoj adresi koja je već namijenjena za nešto drugo... većinom se to događa kod loših drivera...

Moguće je da ti nešto ne štima s RAM-om, diskom, kabelom, napajanjem diska ili FILE SYSTEMOM (FAT32 ili NTFS)...

Moguće je isto tako da su ti puknuli driveri od matične ploče (Intel INF, Via4in1 ili sl.)... to bi zapravo bilo ono što bi prvo zaključio...

Ako si instalirao neki program nanovo ili nove drivere, probaj maknut pa vidjet što se događa

Ja bi na tvom mjestu probao slijedeće...

Prvo prbaj promijenit poziciju memorijskih modula... jednostavno ih premjestit u drugi slot...

Ako to ne pomaže, probaj posudit memoriju od nekog frenda pa vidjet da li to pomaže... ništa nemoj kupovat dok nisi siguran 100%... ako frendova memorija riješi problem, znaš što ti je činit...

Ako to ne pomogne, onda slijedeće:

ALI PAZI!!!! Svi sistemski fileovi se nakon ovoga mijenjaju u svoj ORIGINALNI oblik... svi driveri postaju neupotrebljivi a tako i većina programa

Prvo bi skinuo sve najnovije drivere za matičnu ploču, grafičku karticu i zvučnu karticu...

Onda

1. Napravio bih backup podataka !!!!!!!!!!!!! OBAVEZNO
2. Proskenirao bi komp sa Antivirusnim programom s najnovijim definicijama, AdAware-om, Spybot-om i Hijackthis-om (također sve sa najnovijim update-ovima)
3. Maknuo bi sve programe koji nisu dio Windowsa (office, blblblbla) uglavnom sve što si naknadno instalirao
4. Počistio bi registry nekim programom predviđenim za to (RegCleaner ili sl.)
5. Napravio bi repair Windowsa (ima tutorijal na ovom forumu)
6. nakon što se repair napravi napravio bi slijedeće...

START-RUN ... upisati CMD

nakon što se pojavi command prompt prozor treba upisati

CD\

nakon toga

SFC /SCANNOW (na svaku poruku koju ovaj program izbaci treba potvrdno odgovoriti)

Instalacijski CD od Windowsa mora biti u CDROM-u

Ovaj postupak traje oko 20 minuta i vraća SVE sistemske file-ove u originalno stanje

Nakon toga bi Windows-i trebali biti u istom stanju kao da su FRIŠKO INSTALIRANI...

Onda

1. instalirati drivere za matičnu ploču i najnoviji DirectX
2. driveri za grafičku
3. driveri za zvučnu karticu i sve ostale komponente koje trebaju drivere (modem, mreža, printer blablabla)
- prve dvije točke obavezno moraju biti instalirane ovim redoslijedom

Nokon što su instalirani svi driveri, treba instalirati sve programe koje želiš (Office, Photoshop, MP3 konverter, DivX player, igrice i slično, tj. sve što si prije imao)

To bi trebalo riješiti tvoj problem...

Sve skupa traje oko 1 sat a ako to ne pomogne, reinstalacija Windowsa ti ne gine...

Banko
27.11.2008, 13:40
hmm...prvi put u zivotu vidim takvu gresku...evo na jednom forumu sa nasao nesto o ovoj greski,pa mozda ti ovo bude od koristi:

Više bi pomogao vrh ekrana gdje ti piše nešto kao

IRQ_LESS_OR_NOT_EQUAL

ili po mojem bi bilo

DRIVER_CORRUPTED_EXPOOL

0x000000C5 greška ti je greška DMA controler-a (direct memory access controler)

To se događa kad sistem pokušava pristupit na krivi način određenoj adresi koja je već namijenjena za nešto drugo... većinom se to događa kod loših drivera...

Moguće je da ti nešto ne štima s RAM-om, diskom, kabelom, napajanjem diska ili FILE SYSTEMOM (FAT32 ili NTFS)...

Moguće je isto tako da su ti puknuli driveri od matične ploče (Intel INF, Via4in1 ili sl.)... to bi zapravo bilo ono što bi prvo zaključio...

Ako si instalirao neki program nanovo ili nove drivere, probaj maknut pa vidjet što se događa

Ja bi na tvom mjestu probao slijedeće...

Prvo prbaj promijenit poziciju memorijskih modula... jednostavno ih premjestit u drugi slot...

Ako to ne pomaže, probaj posudit memoriju od nekog frenda pa vidjet da li to pomaže... ništa nemoj kupovat dok nisi siguran 100%... ako frendova memorija riješi problem, znaš što ti je činit...

Ako to ne pomogne, onda slijedeće:

ALI PAZI!!!! Svi sistemski fileovi se nakon ovoga mijenjaju u svoj ORIGINALNI oblik... svi driveri postaju neupotrebljivi a tako i većina programa

Prvo bi skinuo sve najnovije drivere za matičnu ploču, grafičku karticu i zvučnu karticu...

Onda

1. Napravio bih backup podataka !!!!!!!!!!!!! OBAVEZNO
2. Proskenirao bi komp sa Antivirusnim programom s najnovijim definicijama, AdAware-om, Spybot-om i Hijackthis-om (također sve sa najnovijim update-ovima)
3. Maknuo bi sve programe koji nisu dio Windowsa (office, blblblbla) uglavnom sve što si naknadno instalirao
4. Počistio bi registry nekim programom predviđenim za to (RegCleaner ili sl.)
5. Napravio bi repair Windowsa (ima tutorijal na ovom forumu)
6. nakon što se repair napravi napravio bi slijedeće...

START-RUN ... upisati CMD

nakon što se pojavi command prompt prozor treba upisati

CD\

nakon toga

SFC /SCANNOW (na svaku poruku koju ovaj program izbaci treba potvrdno odgovoriti)

Instalacijski CD od Windowsa mora biti u CDROM-u

Ovaj postupak traje oko 20 minuta i vraća SVE sistemske file-ove u originalno stanje

Nakon toga bi Windows-i trebali biti u istom stanju kao da su FRIŠKO INSTALIRANI...

Onda

1. instalirati drivere za matičnu ploču i najnoviji DirectX
2. driveri za grafičku
3. driveri za zvučnu karticu i sve ostale komponente koje trebaju drivere (modem, mreža, printer blablabla)
- prve dvije točke obavezno moraju biti instalirane ovim redoslijedom

Nokon što su instalirani svi driveri, treba instalirati sve programe koje želiš (Office, Photoshop, MP3 konverter, DivX player, igrice i slično, tj. sve što si prije imao)

To bi trebalo riješiti tvoj problem...

Sve skupa traje oko 1 sat a ako to ne pomogne, reinstalacija Windowsa ti ne gine...

ok, hvala, videcu ovih dana to da probam.

Geronimo4u
27.11.2008, 15:55
Evo ovako:

The problem has been detected............

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

If this is the first time you see this screen........

Check.......

If problem continues..........

Tehnical Support:

***STOP:0x000000D1 (0X00000004,0X00000002,0X00000001,0X8826C39C)

I dole jos nesto sto sam zaboravio da prepisem ali to se svima pojavljuje...

Eto toliko....Btw nisam nista clockovao,nedavno sam kupio graficku i promenio napajanje...procesor je malo stariji...Imam dve kartice RAMa po 1 gb...mozda je do toga......:icon_scra
Sh*t meni se opet pojavljuje BSOD ali je greska drugacija umesto 0X8826C39C sad se pjavljuje 0X87FD0390 sta da radim?Danilo brate pomagaj :)

daniloBG
27.11.2008, 20:10
Sh*t meni se opet pojavljuje BSOD ali je greska drugacija umesto 0X8826C39C sad se pjavljuje 0X87FD0390 sta da radim?Danilo brate pomagaj :)

pre nego sto vidimo sta je u pitanju,odgovori mi na ova pitanja
1.da li ti se to isto toliko cesto pojavljuje?
2.da li ti se isto pojavljuje 0x000000D1 greska?
3.da li si nesto u medjuvremenu od harware-a ili software-a menjao?

to sto sto ti se pojavljivalo "0x8826C39C" a sada "0x87FD0390" slabo moze da pomogne...jesi proverio update svih drajvera?...ako jesi i ako ti se to i dalje desava verovatno onda u hardware-u nesto debelo ne valja...problem moze biti bilo sta...ako si resio da ne odneses komp u servis,sto ti toplo preporucujem,mozes testirati komponente sa nekim programima(napisao sam ti o tome u ranijem postu)...mada najbolje onda da krenes sistemom eliminacije...recimo,ako imas nekog ko moze da ti pozajmi neki ram modul i izvadis svoje i ubacis te,pa proveris kako ce se onda ponasati...to znas i sam na sta mislim...pozz

Geronimo4u
27.11.2008, 20:44
pre nego sto vidimo sta je u pitanju,odgovori mi na ova pitanja
1.da li ti se to isto toliko cesto pojavljuje?
2.da li ti se isto pojavljuje 0x000000D1 greska?
3.da li si nesto u medjuvremenu od harware-a ili software-a menjao?

to sto sto ti se pojavljivalo "0x8826C39C" a sada "0x87FD0390" slabo moze da pomogne...jesi proverio update svih drajvera?...ako jesi i ako ti se to i dalje desava verovatno onda u hardware-u nesto debelo ne valja...problem moze biti bilo sta...ako si resio da ne odneses komp u servis,sto ti toplo preporucujem,mozes testirati komponente sa nekim programima(napisao sam ti o tome u ranijem postu)...mada najbolje onda da krenes sistemom eliminacije...recimo,ako imas nekog ko moze da ti pozajmi neki ram modul i izvadis svoje i ubacis te,pa proveris kako ce se onda ponasati...to znas i sam na sta mislim...pozz
1.Ne bas ali cini mi se da se sve cesce pojavljuje.
2.Da
3.Samo sam updateovo drajver za graficku, posle to ga je problem nestao i sada se opet pojavljuje...uz to sam instalirao nekoliko igrica....

daniloBG
27.11.2008, 20:56
1.Ne bas ali cini mi se da se sve cesce pojavljuje.
2.Da
3.Samo sam updateovo drajver za graficku, posle to ga je problem nestao i sada se opet pojavljuje...uz to sam instalirao nekoliko igrica....
moje sumnje padaju na neispravnost graficke kartice...isto,znam iz iskustva sa drugih foruma...probaj ako imas od nekog da nabavis drugu grafulju i isprobas na svom kompu,ili stavis svuju grafulju na isprvan komp...znas nasta mislim...mozda nisam u pravu ali mislim da je 80% to u pitanju...dobro proveri sve drajvere!...ne znam sta drugo da ti kazem...

Nutsbre@ker
28.11.2008, 1:19
Jedno od resenja bi moglo da bude da kupis ram stick-ove koji na sebi imaju pasivni hladnjak ( ne mogu tacno da se setim koje su marke) uosstalom pogledaj po netu naci ces. A drugo resenje bi bilo da postavis nekoliko kulera ( preporucujem 12 -ice) i ohladices sve a ne samo ram:kreza:.

Banko
28.11.2008, 3:05
Jedno od resenja bi moglo da bude da kupis ram stick-ove koji na sebi imaju pasivni hladnjak ( ne mogu tacno da se setim koje su marke) uosstalom pogledaj po netu naci ces. A drugo resenje bi bilo da postavis nekoliko kulera ( preporucujem 12 -ice) i ohladices sve a ne samo ram:kreza:.

hvala, trazio sam po netu, ima raznih ali mislim da cu uzeti
http://www.itsvet.com/proizvod/titan-ttc-mhr03/comp_comp_cooler/55/491

ili

http://www.itsvet.com/proizvod/cooler-master-copper-memory-heat-spreader-crc-u02/comp_comp_cooler/54/164

Geronimo4u
28.11.2008, 17:33
moje sumnje padaju na neispravnost graficke kartice...isto,znam iz iskustva sa drugih foruma...probaj ako imas od nekog da nabavis drugu grafulju i isprobas na svom kompu,ili stavis svuju grafulju na isprvan komp...znas nasta mislim...mozda nisam u pravu ali mislim da je 80% to u pitanju...dobro proveri sve drajvere!...ne znam sta drugo da ti kazem...
Izgleda da mi servis ne gine...hvala svejedno...