PDA

Prikaži potpunu verziju : Aspnet....

sladjanm
20.11.2008, 0:20
E,sad, ne znam da li je ovo pravo mesto za postovanje teme, ali...
Imam, sledeci problem:
kod drugara, a posle par piva, ponudim se da mu iskljucim onaj dosadni logon screen pri dizanju Xp-a...
I uradim sve po protokolu: Run> Control userpasswords2...
E, sad, posto mu je bilo kreirano par usera, ja umesto da ostavim njega kao administratora,slucajno ostavim ovog usera ASPNET, koji je verovatno kreiran pri instalaciji Netframework-a, ili nekog drugog programa...
Restart i onda mi ladno prikazuje logon screeen, user: ASPNET, password: ????
Probam da udjem preko Safe moda, isto...
Neka ideja?

Pozdrav!

LoneWolf
20.11.2008, 0:44
Imam, sledeci problem:
kod drugara, a posle par piva, ponudim se da mu iskljucim onaj dosadni logon screen pri dizanju Xp-a...
E, sad, posto mu je bilo kreirano par usera, ja umesto da ostavim njega kao administratora,slucajno ostavim ovog usera ASPNET, koji je verovatno kreiran pri instalaciji Netframework-a, ili nekog drugog programa...
Neka ideja?

Prvo,da batalis pivo prilikom "servisiranja".
Drugo,mozes preko Hiren's Boot CD-a ili neke Live windows distribucije da u BIOS-u podesis boot sa CD-a nakon cega ces imati pristup prethodno instaliranom win-u na sistemu,ili mozes instalirati novi.

OVDJE (http://pcsupport.about.com/od/toolsofthetrade/tp/passrecovery.htm) imas neke od programa za password recovery (svi su legalni ali pazi sta radis s njima,ako radis alkoholisan sje**ces jos nesto) :ciao:

sladjanm
20.11.2008, 0:53
@LoneWolf, hvala...
Ma, nisam bas toliko pijan...
Pre bih rekao, trenutak nepaznje, ili one rutine, kad jednu stvar radispo 1001 put...
Mislis da Hiren's Boot moze da mi pomogne, jer, koliko sam shvatio ovo go.no mi svaki put generise novi password?

LoneWolf
20.11.2008, 0:55
Moze pomoci Hirens boot,ako ni u cemu drugom onda u reinstalaciji win-a ali na samom Hirens cd-u imas TONU ali zaista TONU korisnih alata upravo te namjene (imas posebnu rubriku sa password recovery tools) i ostale setove alata.

Pregledaj to (trijezan:D) pa javi dokle si dogurao :ciao:

sladjanm
20.11.2008, 10:59
Nije mi bas jasan ovaj Hirens boot.
Neka druga mogucnost?

VojaM
20.11.2008, 12:43
Kod drugara, a posle par piva, ponudim se da mu iskljucim onaj dosadni logon screen pri dizanju Xp-a...
Neka ideja?
Prvo, korisnik ASPNET može 'ladno da se obriše i ništa se neće desiti.

Drugo, kad imaš logon ekran (sa ikonicama) na kome nema korisnika koji ti je potreban (administrator se, recimo, najčešće ne prikazuje), onda je dovoljno da pritisneš Ctrl-Alt-Del dva puta (obrati pažnju, dvaput!) i dobićeš klasičan logon prozor sa poljima za username i password. Ukucaj username Administrator i odgovarajući password i vozi dalje.

Nema nikakve potrebe za Hirensom, sem ako baš nisi zaboravio Administratorov password ili se nalog zeznuo pa ne možeš nikako da uđeš u njega, ili je pak neko nešto majstorisao na računaru pa ti promenio pass.

Beagle
20.11.2008, 13:06
Moze pomoci Hirens boot,ako ni u cemu drugom onda u reinstalaciji win-a ali na samom Hirens cd-u imas TONU ali zaista TONU korisnih alata

Ja bih izbegavao pominjanje Hirensa. To je piratski softver, i kada sam ga nekom preporuchio bio sam kaznjen :D

LoneWolf
20.11.2008, 17:48
Ja bih izbegavao pominjanje Hirensa. To je piratski softver, i kada sam ga nekom preporuchio bio sam kaznjen :D

Vise nije,jer je postao sastavni dio svih,ali bas svih PC servisa i servisa opreme u kojima sam radio/dizao lovu/ulazio/izlazio/boravio,a cim ga svaki javni PC servis drzi kao jedno od glavnih pomagala,logicno je da se smatra "opstim dobrom".

P.S. LoneWolf ne podrzava pirateriju,samo zeli pomoci :ciao:

sladjanm
21.11.2008, 17:33
Reseno, jos juce...
Nisam imao vremena da javim...
Hvala svima!