Prikaži potpunu verziju : Grafička karta za dva monitora
treba mi AGp kartica za dva monitora znaci kartica sa dva standardna izlaza da se prikace dva monitora.
treba mi AGp kartica za dva monitora znaci kartica sa dva standardna izlaza da se prikace dva monitora.
Ako su to jedini zahtevi treba da ispuni samo dva uslova... da ima dva izlaza (kombinacije dvi i/ili vga, zavisno od toga koje prikljucke imaju monitori) i pozeljno je da ima sto vise memorije...
e sad kad si to pomenuo da li kartice koje imaju vga i dvi izlaz mogu istovremeno da daju siglnal na dva monitora jer ako mogu onda moze da se nadje cak i FX 5200 posto je bitno da bude agp slot.
<Rio_da>
19.11.2008, 11:12
Ako je pitanje da li FX5200 moze da posluzi... odgovor je: moze...
e sad kad si to pomenuo da li kartice koje imaju vga i dvi izlaz mogu istovremeno da daju siglnal na dva monitora jer ako mogu onda moze da se nadje cak i FX 5200 posto je bitno da bude agp slot.
Moze. Iole novija grafika (a pod tim mislim mladja od prvog GeForce-a) moze da daje dve slike, jedini je uslov da ima vga i dvi ili dva dvi konektora na sebi :)
Imam jedno pitanje. Kada spojis dva monitora, mozes li na jednom da igras igrice a na drugom da otvoris MS word ili cak da ides na vindows?
Posto mom bratu je crko deo na kompu a ide u skolu pa dok ga zameni proce mesec dana, pa sam mislo da ga pozajmim da odigram Draculu 3. Na jednom monitoru da igram drakulu a na drugom walkthrough. U pitanju je LCD monitor jedan 22" wide, a drugi 19".
Konf u profilu.
dzonihsv
19.11.2008, 13:32
Moze naravno. Samo podesis opciju "Extended View" i to ti je u princupu kao 2 ekrana. Ali ako imas slabu masinu (citaj: sa malo ram-a) onda moze doci do zastajkivanja.
Edit: Sad vidoh, tvoja graficka ima 2 dvi ulaza, sto bi znacilo da ce ti trebati dvi to vga konvertor. Mada mislim da to vec imas. Ali ako oba monitora koja kacis imaju VGA a ti imas samo jedan dvi to vga konvertor onda ce biti cupavo.
Moze naravno. Samo podesis opciju "Extended View" i to ti je u princupu kao 2 ekrena. Ali ako slabu masinu (citaj: sa malo ram-a) onda moze doci do zastajkivanja.
Edit: Sad vidoh, tvoja graficka ima 2 dvi ulaza, sto bi znacilo da ce ti trebati dvi to vga konvertor. Mada mislim da to vec imas. Ali ako oba monitora koja kacis imaju VGA a ti imas samo jedan dvi to vga konvertor onda ce biti cupavo.
Nista onda cu kupiti jos jedan DVI to VGA i neka sljaka tih mesec dana, pola meseci i onda opet ostavim jedan monitor. Je li neka pristojna cena tog prikljucka za VGA, sta li je vec?
dzonihsv
19.11.2008, 14:56
Nesto jeftino, oko 200-300 dinara. Ne znam tacno jer ga nisam kupovao. Nije bilo potrebe.
Ovako nesto - http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=2100234 - ne mora bas ovaj. Ali tako izgleda.
miregrobar
19.11.2008, 16:08
ja sam do nedavno imao dva monitora na jednoj grafi.Mnogo dobar trip,al zafalilo para za novu grafu pa sam jedan utopio. :D
rubiroza
16.12.2008, 19:45
Da li je moguce da graficka izbacuje jednu sliku sa razlicitim rezolucijama? U pitanju je Asus N6600GT grfika. Na VGA ulazu imam prikljucen monitor kojem odgovara rezolucija 1024x768 (4:3). Na DVI ulaz sam preko adaptera prikljucio 37" LCD TV Samsung i tu zelim da imam FullHD rezoluciju. Ceo dan se mucim da na razlicitim izlazima graficke karte u istom trenutku imam razlicite rezolucije. Ali nikako mi to ne polazi za rukom. Ili dobijam sliku iste rezolucije na oba ekrana ili u Display properties-ima koristim opciju "Use this device as a primary monitor" kako bi na TV-u dobio 1920x1080 rezoluciju, pri cemu se monitor gasi.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.