Prikaži potpunu verziju : Temperatura grafe
kalikali
18.11.2008, 11:57
poz
uzeh i ja 4850 i to gigabajtovu na 1GHz
e sad nije mi jasna temperatura catalylst control center mi pokazuje GPU temperature: 63C ono sto mene buni je sledece
GPU activity je 0 C
znaci ne igram trenutno nista jedinu aktivnost koju imam je skidanje igrice preko torenta
i da kako to da resim ako mi ovo gore nije uredu:)
dzonihsv
18.11.2008, 12:08
Preko cega meris temparature? Ako je graficka nova i ako sve radi ok (kako igre tako i sve ostalo) onda ne bi trebao da se opterecujes previse.
kalikali
18.11.2008, 12:10
Preko cega meris temparature? Ako je graficka nova i ako sve radi ok (kako igre tako i sve ostalo) onda ne bi trebao da se opterecujes previse.
posto se bas nesto i ne razumem temperature sam gledao preko everesta i katalist kontrol centa jel to uredu?
Uzgred zaboravih da kazem da se u ovakom stanju komp NE CUJE kao da ne radi
posto se bas nesto i ne razumem temperature sam gledao preko everesta i katalist kontrol centa jel to uredu?
Uzgred zaboravih da kazem da se u ovakom stanju komp NE CUJE kao da ne radi
evo sad sam igrao Laru i temp mi je bila 103C jel to normalno
frenkyshka
24.11.2008, 2:25
evo sad sam igrao Laru i temp mi je bila 103C jel to normalno
Nije! Skini poslednju verziju GPU-Z i pogledaj u njemu koja je temperatura. R770 je vruc GPU ali je 103c previse.
paulvandyk68
24.11.2008, 9:21
Nije! Skini poslednju verziju GPU-Z i pogledaj u njemu koja je temperatura. R770 je vruc GPU ali je 103c previse.
103 c je prekovise, kao da nepostoje ni hladnjak ni ventilator na grafickoj. Pogledaj da mozda ventilator nije stao, ako nije nosi je na reklamaciju pod obavezno.
Game fever
24.11.2008, 10:46
Ili si mozda namestio ventilator na grafickoj na najslabije(najmanji broj obrtaja),mozda zato ne cujes nista. Skini Riva tuner i podesi ventilator na najvecu brzinu i onda proveri temp.
kalikali
24.11.2008, 19:44
ja se ljudi u sve ovo jako slabo razumem kupio sam konfu sa ovom grafom
http://www.grappologroup.com/shop/?no_cache=1&id_att=GR0703A00000&artgrp=950703&id_konf=
i imam navedeni problem vezano za temp
pa ako postoji neka dobra dusa da mi to malo jasnije objasni sta da radim,kako da vidim dali mi je namesten ventilator na grafickoj na najslabije(najmanji broj obrtaja) i kako da podesim ventilator na najvecu brzinu i onda proverim temp.
ili ako ima neki tutorijal pa da me uputite gde da pogledam
Skinuo samExpert Tool ATI i kad odem na Fan Control izadje mi fan speed ispod imam dve mogucnoosti fixed speed i dynamic speed meni je stiklirano ovo drugo i ispod mi je temp trenutna dok ovo pisem 68C
Kod ove druge opcije kazaljka mi je na nuli
To je to ako vas jos nesto zanima vezano za ovaj problem slobodno pitajte pa da ga uspesno i resimo
hvala svima
Mnogo sam tuzan dade tolike pare a nesto nije u redu:(
frenkyshka
24.11.2008, 19:59
Druze ta kartica je sa pasivnim hladjenjem (nema nikakvog ventilatora). Imas li neki vent na kucistu za porovetravanje, ako nemas obavezno stavi bar dva, a ne bi bilo lose da stavis jedan na bocnu stranicu koji ce da duva direktno u nju. Ne postoji nacin da to resis softverski.
kalikali
24.11.2008, 20:08
Druze ta kartica je sa pasivnim hladjenjem (nema nikakvog ventilatora). Imas li neki vent na kucistu za porovetravanje, ako nemas obavezno stavi bar dva, a ne bi bilo lose da stavis jedan na bocnu stranicu koji ce da duva direktno u nju. Ne postoji nacin da to resis softverski.
Ovo mi je rekao covek od koga sam uzeo komp:
. Radna temperatura te grafike je 80C. Problem postoji u drajveru, tj. postoji opcija "smart fan" koja "govori" ventilatoru da se upali na 96 ili 106C (nisam siguran) , pa zbog toga dolazi do tih stvari. To mozes da resis tako sto ces u samom drajveru iskljuciti tu opciju i tako naterati ventilator da radi stalno
Kako to da resim da podesim ventilatore da se ukjluce ranije tj. na manju temp a sto se tice ventilatora imam dva i ja bas mislim da je jedan okrenut ka grafi
Mene interesuje ovo gore (Problem postoji u drajveru, tj. postoji opcija "smart fan" koja "govori" ventilatoru da se upali na 96 ili 106C)kako da do ovog dodjem i pogledam na koliko je meni podeseno
frenkyshka
24.11.2008, 20:25
Ovo mi je rekao covek od koga sam uzeo komp:
. Radna temperatura te grafike je 80C. Problem postoji u drajveru, tj. postoji opcija "smart fan" koja "govori" ventilatoru da se upali na 96 ili 106C (nisam siguran) , pa zbog toga dolazi do tih stvari. To mozes da resis tako sto ces u samom drajveru iskljuciti tu opciju i tako naterati ventilator da radi stalno
Kako to da resim da podesim ventilatore da se ukjluce ranije tj. na manju temp a sto se tice ventilatora imam dva i ja bas mislim da je jedan okrenut ka grafi
Mene interesuje ovo gore (Problem postoji u drajveru, tj. postoji opcija "smart fan" koja "govori" ventilatoru da se upali na 96 ili 106C)kako da do ovog dodjem i pogledam na koliko je meni podeseno
E mnogo volim te preprodavce sto se prave pametni!:n-cc2: Ako je graficka sa linka koji si postavio, onda budi siguran da nema nikakvog venta na grafici (to mozes i sam da vidis na slici a mozes i da otvoris kuciste) sto znaci da nema ni smart fana jer nema sta da regulise. Zovni ti tog preprodavca pa mu reci neka on podesi ventilator, koji ne postoji. U slucaju da ima venta onda treba samo da cekiras fixed speed i da na satu podesis na 100%.
Filip989
24.11.2008, 21:16
I ja sam imao sličan problem sa HD3870 Silent, grejala se do 80C posle 15 minuta igranja. Onda sam uzeo cm hyper 212 sa dodatnim kulerom i stavio jednu osmicu na zadnji deo kućišta i sada ne prelazi 65C i to posle 2h igranja DMC4...
water wizard
24.11.2008, 23:09
Moj asus 8600gt je išo i preko sto posle 15 minuta igranja
Dok nije dobio jednu dvanaestici da duva u njega sa dna kućišta :)
Znači 4 štafa + superlepak, to postaviti na dno kućišta, ventilator malo da se podigne da može da vuče vazduh
Tako nisam morao da kupujem nov kuler i da izgubim garanciju.
Bez ventilatora pasivni kuler je loš, ali kad se stavi kuler velika površina hladnjaka dolazi do izražaja
Game fever
24.11.2008, 23:32
Ajde probaj da otvoris kuciste i pogledas da li postoji ventilator na grafickoj, da resimo tu dilemu a ne da nagadjamo bez veze.
poz
uzeh i ja 4850 i to gigabajtovu na 1GHz
e sad nije mi jasna temperatura catalylst control center mi pokazuje GPU temperature: 63C ono sto mene buni je sledece
GPU activity je 0 C
znaci ne igram trenutno nista jedinu aktivnost koju imam je skidanje igrice preko torenta
i da kako to da resim ako mi ovo gore nije uredu:)
eto mene opet
imao sam instalirane drajvere 8.7 (takvi su dosli sa grafom)e sad sam ja skinuo 8.11 i instalirao sam ih
ono sto mene muci je to sto mi sada CCC pokazuje za 10C vece temp nego ranije
a jos me vise iznenadjuje sto i sad preko everesta i EXPERT Toolsa pokazuje isto vece temperature
zar nisu to nezavisni programi u odnosu na CCC
fan speed je podesen na 50%
Imam graficku NVidia GeForce 6200 Silent pa me zanima dal neko zna koj joj je radna temperatura, poso temperatura cesto prelazi 90 stepeni, kad igram igrice. i to samo posle 15-20 minuta!!!
Silent - onda me ni ne cudi sto toliko idu temparature...
Ima 2 opcije, da stavis jedan ventilator sa duva sa strane u graficku a druga opcija je da taj sam ventilator nekako stavis na rebra (onaj aluminujum koji se nalazi na njoj) te graficke.
Dusan Despotovic
13.1.2009, 20:02
GPU-Z 0.3.1
http://www.itbaza.com/id-1551-Nova_verzija_GPU_Z_0.3.1_vijest.aspx
Downloading File
http://www.techpowerup.com/downloads/1304/mirrors.php
Dreamfall
13.1.2009, 21:22
Ja imam radeon HD4870 i temp kad ne radim nista ide do 49C a kad je terorisem sa Crysisom ne preko 65C pa ne verujem da je 80C normalna temp.Elem je sam imao isti problem sa 9550ge/td (temp je posle 1h countera isla preko 70C kako je grafa ostala ziva toliko dugo ne znam)resio sam tako sto sam stavio 2 venta jedan na bocnu(izvlaci vazduh) i jedan na zadnju(izvlaci vazduh) stranicu pa sam posle dokupio jedan i roknuo na prednju stranicu (izvlaci vazduh).U kucistu je vladala arkticka hladnoca i duvalo je sa svih strana sto mozda i nije bilo dobro al' mene je boleo qura* jer sam resio problem.Sad sam kupio termaltake kuciste i odradio istu foru samo sto mi vent na bocnoj stranici uvlaci vazduh u kuciste. :D
EDIT:mozda covek ne sme da otvori kuciste jer neke firme koje prodaju komponente pa ih same sklope lepe nalepnice na njih(na ivice) i kad ga otvoris one se iscepaju i ne vazi garancija)
pharaon.92.bc
13.1.2009, 21:46
Pa uzmes odlepis nalepnicu-otvoris kuciste-vratis nalepnicu.Uzmes fen za kosu i pustis ga da duva u nalepnicu neki minut,tako lepak popusti i lakse se odlepi.(mala je verovatnoca da ce da se pocepa)
P.S.Koristio sam ovu foru kada sam skidao hladnjak sa graficke.
Uh, usrećio si se sa čuvenim modelom od Gigabyte sa pasivnim hlađenjem. Ta grafička je na daleko prokazana, verovatno se nisi zanimao za to, s obzirom da ne znaš da li ima ventilator ili nema. To je normalna temperatura za tu grafičku, majstori iz Gigabyta se kunu da to tako radi bez problema... Ja je lično nikad ne bih kupio.
Negde sam na nekoj drugoj temi ili drugom forumu procitao da se preko 75 C stepeni cipovi deformisu i da moze doci do ostecenja. Ja imam 8600 GT silent (zbog brzopletosti u kupovini) i meni temp nije prelazila 68 C stepeni pri najvecim naporima, ali ipak smatram da je i to mnogo pa cu ugraditi jedan ventilator da duva u nju. Te temperature kada bih video da prelaze preko 100 ja bih se automatski slogirao. Jedan savet za temperaturne probleme: ako dogradjujete ventilatore gledajte da koliko ventilatora izvlaci vazduh toliko i uvlaci u kuciste (broji se i onaj na napajanju), jel moze da se desi da ako uradite pogresno bude gore nego pre dogradnje ventilatora.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.