Prikaži potpunu verziju : 8800GTS, temperatura
Iceman_37
18.11.2008, 1:44
Kada sam kupio kartu idle temperature su bilo ok 55-56. A u loudu nije prelazilo 80. Sada dostize i 95 stepeni. Nije overklokovana. Idle temperature su mi 75. Sobna temp je ok. Shta bi to značilo?
Partybreaker
18.11.2008, 2:00
Ocisti kuler od graficke, pa ponovo proveri temperature.
imam istu graficku samo treba da ocistis kuler i eventualno produvaj hladnjak,to bi trebalo da sredi stvar.
Iceman_37
18.11.2008, 13:48
Uradio sam to, skinuo dosta dosta prašine. Ali i dalje je GPU 75-76 stepeni idle a RAM 58-59 stepeni.Mada primetio sam da sad u loudu ne ide baš do 95 ali su to i dalje dosta visoke temp. Imam tačnije Asus 8800GTS 320MB, kartica je mnogo glomazna ima veliki deo napred i uz nju mi tik dolazi tv karta. Mada opet kažem sve je radilo kako treba a onda su se temperature povećavale. Moram još da pomenem i da imam Vistu Ultimate x64 i da koristim video desktop tj. dream scin ali pogledao sam to otprilike poveća temp. za 1C. Šta bi sledeće trebao da uradim?. I da li bi bilo dobro da stavim vodeno hladjenje na grafičku. Nemam opciju uopšte da stavim 12-ticu neku da duva u grafu.
Uradio sam to, skinuo dosta dosta prašine. Ali i dalje je GPU 75-76 stepeni idle a RAM 58-59 stepeni. Imam tačnije Asus 8800GTS 320MB, kartica je mnogo glomazna ima veliki deo napred i uz nju mi tik dolazi tv karta.
Imam isto asusuov 8800gts ali meni ni na najvecem opterecenju neprelazi 75C.Doduse ja nemam nijednu kartu ispod nje i otvorena mi je bocna stranica pa vazduha ima na pretek.
Probaj da iz smart docotra podesis fan na manual i stavi na nekih 65%,i iskljuci hyper drive ako ti je kojim slucajem ukljucen.
White Ripper
23.11.2008, 22:08
8800GTS ne bi trebalo da se grije vise od 80 stepeni.Vidi malo hladnjak da procistis ako nije graficka pod garancijom:kreza:
koje drajvere koristis,ako koristis 180.48 to je problem ne radi ti smart doctor presao sam na rivu i sada mi je temp.od 48 - 63 stepeni
Iceman_37
24.4.2009, 23:08
HEEEEELLLP!
Znači sad mi je temperatura u IDLE 87 stepeni. Kad igram FSX na skoro max bude 97. A kad upalim Blazing Angles 2 za manje od 5 minuta bude 105 stepeni.
Pod garancijom je ali izgleda da je Eurolink (firma u kojoj sam je kupio) prsla.
Jel postoji nešto što ja mogu još da učinim. Prašine kod ventilatora nema. Duva na 100 posto, ali ove temperature su mega ogromne, jer su mi nekad bile 50 stepeni u idle i oko 80+ u loudu. Šta da radim? Nije mi jasno što je karta tako glomazna ima pored ploče ono ogromno debelo...znači ima je kilo.
Ventilacija je ok u kućištu. Sve ostale komponente su "hladne". Jest da malo TV karta stoji blizu grafe ali to nije bilo problem.
Koliko bi me ispao servis negde drugde, gde da odem ako već moram?
I koji ventilator ako može bolji da kupim?, ili vodeno da uzmem, mada sad ga slabo nešto ima...
jedino da skines kuler i da stavis neku bolju pastu
Ma kakvo bre vodeno hladjenje za 8800 GTS pa nije to Ati 4870X2,
vodeno hladjenje je skuplje od te graficke,nego ako sam nisi nasao resenje
nosi to u servis ne moj da rizikujes.
pharaon.92.bc
24.4.2009, 23:35
Prvo izvadi kartu i ocisti joj,ne samo vent vec ceo kuler.Ocisti ona aluminijumska rebra izmedju kojih se nalazi dosta prasine.Najbolje bi bilo da je odneses kod nekog vulkanizera da ti izduva kartu kompresorom ili da kupis onu malu bocu kompresovanog vazduha i da to sam uradis(Boca kosta 450 din).Posle toga mozes da zamenis pastu na GPU i memoriji.Ako temp. ostanu iste mozes da pazaris Thermaltake DuOrb kuler za 25 eura.Ja ga licno posedujem i odlican je.Jedina mana je to sto je nesto bucniji.Moju 8800GT hladi sem tako.Idle-42,load 52.Vodeno hladjenje ti nije bas najbolje resenje,a evo i razloga zasto:
1.Dosta je skupo.
2.Morao bi da dokupis vodeni blok za GPU koji kosta najmanje 30 eura.Taj blok ti pokriva samo GPU,a ne i memoriju-sto je lose.
Takodje mozes i da razmislis o sledecim vazdusnim kulerima(ako ne uspe ciscenje grafe)
1.Thermaltake DuOrb AX (ovaj kuler je izradjen od aluminijuma za razliku od obicne verzije DuOrb kulera koji je izradjen od bakra)
2.Thermaltake Sorb
3.Cooler Master CoolViva Pro
Svi ovi kuleri su odlicni i cena im je oko 25 eura.
Iceman_37
24.4.2009, 23:55
Da se nebi ja petljao odneću to u servis (kod vulkanizera :D ) , i kupiću neki nov kuler (tnx to Pharaon.92.bc), hvala na odgovorima.
ma ne kupuj novi kuler dok ne probas sa novom pastom
pharaon.92.bc
25.4.2009, 0:07
Znaci prvo ocisti kuler od prasine,zameni pastu i vidi temperature.Ako su temp. iste onda kupi neki od kulera koje sam ti naveo.Temp ne smeju da ti predju 90 stepeni,a ne 100.:kreza:Ako ne dobijes bas neko poboljsanje slobodno kupi nov kuler.Ako ne mozes da se odlucis izmedju ona cetiri,ti me pitaj pa cu ti reci specifikacije svakog kulera.;)
A gde se kupuje ta pasta koja meni treba i kako se ona nanosi?
pharaon.92.bc
25.4.2009, 0:17
Ima vise pasti.Najpoznatija je Arctic Silver 5,za koju kazu da je i najbolja.Mozes da uzmes i OCZ Freeze pastu koja je isto dobra.Ako ne zelis da bacas pare na skupe i firmirane paste mozes da uzmes neku od 400 Din.Imas dosta veliki izbor.
Pasta se nanosi tako sto prvo skines tvoj stock kuler.Zatim ocistis staru pastu.Bas tesko se skida,pa je najbolje da koristis 96% Alkohol.Zatim naneses novu pastu na GPU i na memoriju i vratis taj stock hladnjak.Evo mozes ovde da vidis kako sam ja montirao Tt DuOrb kuler na moju grafu.Mozda ti pomogne.
http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=731856&postcount=1
cisto da napomenem kad skidas kuler gledaj da se pre toga zagrejao karticu (znaci da je bila ukljucena) da bi se pasta lakse odlepila od kulera.
pharaon.92.bc
25.4.2009, 0:33
Imas ovde listu termalnih pasti sa njihovim cenama i prodavnicama u kojima mozes da ih pazaris.
http://pcberza.rs/komponente/hladjenje-paste/409/
Možeš slobodno da kupiš ovu najjeftiniju , radiće ti sasvim OK ako je pravilno naneseš, danas sam je isprobao (Coolink , košta 150 dinara).
Iceman_37
26.4.2009, 13:07
Jel može ova pasta, samo pričaju za CPU, jel to može za GPU: http://pcberza.rs/detaljnije/atom-computers/94-1509/
Koliko paste da nanesem, i jel to prstom ili nečim drugim?
Ja ne znam da postoji posebna pasta za GPU, ali znam da je samo balansiranje i glatkoća coolera bitnija od marke paste(osim ako nije upitanju ozloglašena "žvaka", naravno postoje bolje paste). Ne diraš prstom pastu, već na sredini GPU napraviš lopticu veličine zrna graška(ovo sad zavisi i od veličine procesora, ako je veći , veća kuglica) i na nju prisloniš hladnjak. Mislim da će ti ta pasta biti OK.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.