Prikaži potpunu verziju : HDD problem - ima podataka, a nema ih
Black-Angel
10.11.2008, 14:12
pitah na svim forumima osim na ovom i niko nije uspeo da mi pomogne.
naime imam jednu particiju na hardu (E:) na kojoj su neki b itni podaci vezani za firmu. medjutim ne znam sta su radili na kompu, skoro ja da ovorim tu particiju a ona prazna. ja poludeo. medjutim pogledam na properties i vidim da jhe particija zauzeta sa 6GB. mislio sam da je neki problem sa particijom. probao sam sa nekim backup programom da beckapujem i ono je odradilo posao. lepo se vidi koje fajlove beckapuje. pise dole. onda formatiram particiju i pokusam da povratim iz beckap fajla . ono ga raspakuje sve ponovo ali kad otvorim particiju nema nicega.
i nije na hidden. ukljuceno mi je ono show hidden files. sta moze da bude. pomozite bar vi ako drugi ne znaju
Mozda imas virus...
Proveri da li ti radi ta opcija, show hidden files. Ovako. Start->Run
Kucas Regedit.
Pronadji - HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\
CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHO WALL
pa tu nadjes CheckedValue, to sa desne strane, duplo kliknes i stavis value 1...
probaj tako
i obavezno proveri na viruse ceo kompjuter
Black-Angel
10.11.2008, 14:33
ma reinstalirao sam ceo win i ponovo nece. pogledacu danas i ovo sto si mi napisao ali verujem da kad se odradi reinstalacija windowsa registri se vrate na default ako su ih virusi promenili.
da, ali sta ako imas virus u backupu, neki inf ili bat fajl....koji odmah po startovanju promene kljuc u registru... jesi li siguran da nisi bekapovao i virus sa podatcima ?
<Rio_da>
10.11.2008, 15:04
Probaj da ocitas particiju uz pomoc programa ExplorerXP...
Black-Angel
10.11.2008, 15:13
da, ali sta ako imas virus u backupu, neki inf ili bat fajl....koji odmah po startovanju promene kljuc u registru... jesi li siguran da nisi bekapovao i virus sa podatcima ?
pa moguce i da ga ima. ali skenirao sam ceo racunar 5 puta sa najnovijim updateom za antivirus i nije nista naslo
Black-Angel
10.11.2008, 15:14
Probaj da ocitas particiju uz pomoc programa ExplorerXP...
jel to ovaj obican explorer ili neki poseban program?
<Rio_da>
10.11.2008, 15:25
Poseban program... i to besplatan...
ukucaj u google i naci ces ga bez problema...
mozda bi najbolja opcija bila da uzmes HD i da ga odneses nekom drugu, da ga ubacis kao eksterni HD i widis ima li sta. ako nece, pokwaren je brate:dedica:!!!
Black-Angel
10.11.2008, 19:10
evo rezultata. pokusao sam sa onim exploreromXP i evo kakvi su rezultati
<Rio_da>
10.11.2008, 19:19
Da li si probao:
1. system restore - da se vratis u vreme kada su ti podaci jos uvek bili na hdd-u
2. da udjes u neki od ovih foldera
3. da udjes u neki od ovih recycler-a i vidis sta ima u njima i eventualno ako vidis nesto pametno da to iskopiras na drugu particiju...
Hm, imao sam slican problem, (doduse sa USB flash memorijom) probaj da podatke vratis sa nekim programom za vracanje podataka, preporucio bih ti Get Data Back... Inace greska jeste u registrima kao sto neko rece, mozes i da pokusas sa nekim registry cleaner-om, ali sumnjam da ce pomoci
Black-Angel
11.11.2008, 9:06
ja cini mi se napisah da sam resio problem ali mozda su modovi izbrisali zbog offa. hvala svima koji su doprineli resavanju problema
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.