PDA

Prikaži potpunu verziju : HDD problem - ima podataka, a nema ih

Black-Angel
10.11.2008, 14:12
pitah na svim forumima osim na ovom i niko nije uspeo da mi pomogne.

naime imam jednu particiju na hardu (E:) na kojoj su neki b itni podaci vezani za firmu. medjutim ne znam sta su radili na kompu, skoro ja da ovorim tu particiju a ona prazna. ja poludeo. medjutim pogledam na properties i vidim da jhe particija zauzeta sa 6GB. mislio sam da je neki problem sa particijom. probao sam sa nekim backup programom da beckapujem i ono je odradilo posao. lepo se vidi koje fajlove beckapuje. pise dole. onda formatiram particiju i pokusam da povratim iz beckap fajla . ono ga raspakuje sve ponovo ali kad otvorim particiju nema nicega.

i nije na hidden. ukljuceno mi je ono show hidden files. sta moze da bude. pomozite bar vi ako drugi ne znaju

Viper
10.11.2008, 14:29
Mozda imas virus...

Proveri da li ti radi ta opcija, show hidden files. Ovako. Start->Run
Kucas Regedit.
Pronadji - HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\
CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHO WALL

pa tu nadjes CheckedValue, to sa desne strane, duplo kliknes i stavis value 1...

probaj tako

i obavezno proveri na viruse ceo kompjuter

Black-Angel
10.11.2008, 14:33
ma reinstalirao sam ceo win i ponovo nece. pogledacu danas i ovo sto si mi napisao ali verujem da kad se odradi reinstalacija windowsa registri se vrate na default ako su ih virusi promenili.

Viper
10.11.2008, 15:01
da, ali sta ako imas virus u backupu, neki inf ili bat fajl....koji odmah po startovanju promene kljuc u registru... jesi li siguran da nisi bekapovao i virus sa podatcima ?

<Rio_da>
10.11.2008, 15:04
Probaj da ocitas particiju uz pomoc programa ExplorerXP...

Black-Angel
10.11.2008, 15:13
da, ali sta ako imas virus u backupu, neki inf ili bat fajl....koji odmah po startovanju promene kljuc u registru... jesi li siguran da nisi bekapovao i virus sa podatcima ?

pa moguce i da ga ima. ali skenirao sam ceo racunar 5 puta sa najnovijim updateom za antivirus i nije nista naslo

Black-Angel
10.11.2008, 15:14
Probaj da ocitas particiju uz pomoc programa ExplorerXP...

jel to ovaj obican explorer ili neki poseban program?

<Rio_da>
10.11.2008, 15:25
Poseban program... i to besplatan...

ukucaj u google i naci ces ga bez problema...

CrayZz
10.11.2008, 17:49
mozda bi najbolja opcija bila da uzmes HD i da ga odneses nekom drugu, da ga ubacis kao eksterni HD i widis ima li sta. ako nece, pokwaren je brate:dedica:!!!

Black-Angel
10.11.2008, 19:10
evo rezultata. pokusao sam sa onim exploreromXP i evo kakvi su rezultati

<Rio_da>
10.11.2008, 19:19
Da li si probao:

1. system restore - da se vratis u vreme kada su ti podaci jos uvek bili na hdd-u
2. da udjes u neki od ovih foldera
3. da udjes u neki od ovih recycler-a i vidis sta ima u njima i eventualno ako vidis nesto pametno da to iskopiras na drugu particiju...

Halker
11.11.2008, 0:23
Hm, imao sam slican problem, (doduse sa USB flash memorijom) probaj da podatke vratis sa nekim programom za vracanje podataka, preporucio bih ti Get Data Back... Inace greska jeste u registrima kao sto neko rece, mozes i da pokusas sa nekim registry cleaner-om, ali sumnjam da ce pomoci

Black-Angel
11.11.2008, 9:06
ja cini mi se napisah da sam resio problem ali mozda su modovi izbrisali zbog offa. hvala svima koji su doprineli resavanju problema