Prikaži potpunu verziju : Problem sa instaliranim DX 9
Imam graficku NVIDIA GeForce4 Ti 4800 SE i instalirao sam DX9 C (mislim) i kada odem u njenje informacije pise da je drajver instaliran 10/22/2006 i da je verzija 6.14.10.9371. Ali kada odem na nvidia web strainici, na njoj mi pokazuje da mi je drajver verzije 93.71 (mislim da je to DX9). Kako da rijesim ovaj problem?
Ja ovde nevidim baš nikakav problem , instalirao si drajvere 93.71 u NV kontrol panelu ti piše 6.14.10.9371 , zadnje četri brojke u nizu ustvari označavaju verziju drajvera samo bez zareza između . I šta je tu problem ? , imaš li ti neki konkretan problem sa kompom ili si se samo malo zbunio oko oznaka ?!
Ja ovde nevidim baš nikakav problem , instalirao si drajvere 93.71 u NV kontrol panelu ti piše 6.14.10.9371 , zadnje četri brojke u nizu ustvari označavaju verziju drajvera samo bez zareza između . I šta je tu problem ? , imaš li ti neki konkretan problem sa kompom ili si se samo malo zbunio oko oznaka ?!
Kada ukljucim igru pojavljuje se DX Error, i kaze da nemam instalirani DX9. Pa mislim da je negde problem u PC-u.
Skineš sa Microsoftovog sajta najnoviju verziju DX9 i ona bi trebala da "pokrpi" probleme koje trenutno imaš ako je za njih odgovorna loša instalacija drajvera ili DX-a ....
Skineš sa Microsoftovog sajta najnoviju verziju DX9 i ona bi trebala da "pokrpi" probleme koje trenutno imaš ako je za njih odgovorna loša instalacija drajvera ili DX-a ....
Evo skidam "directx nov2008 redlist" oko 80mb, pa dako bude sta bolje.
Ako uključuješ igru koja traži da grafička kartica ima DirectX 9 funkcije implementirane u hardveru, džabe se trudiš. GeForce 4800 je DirectX 8.1 kartica, ne vredi što imaš DX9 instaliran.
Ako uključuješ igru koja traži da grafička kartica ima DirectX 9 funkcije implementirane u hardveru, džabe se trudiš. GeForce 4800 je DirectX 8.1 kartica, ne vredi što imaš DX9 instaliran.
OK. Znaci moja stara graficka ne podrzava DX9. Hvala
Ko izbaci gresku igra ili windows............,je si li utvrdio,koja je igra u pitanju.
OK. Znaci moja stara graficka ne podrzava DX9. Hvala
Naravno da ne podržava, ja sam pre nekoliko godina imao ti4200, to je bila dobra grafička za ondašnje uslove, čak su i novije igre radile dobro. Činjenica je da ona može raditi na nekim dx9 igrama , ali treba razlikovati igre koje zahtevaju da grafička karta ima hardversku podršku i one koje dozvoljavaju samo softversku emulaciju. Igre koje zahtevaju hardversku podršku nećeš moći da igraš npr. HL2, Doom3 i Far cry dozvoljavaju softversku emulaciju, što se odražava na kvalitet prikaza. Ova grafička će imati dobar frame rate u tim igrama sa mogućim korupcijama u Fc. Sve u svemu, može da radi, ali samo sa starijim naslovima. Ja se uvek prijatno setim cele serije nvidia ti4xxx :n_klanja:. Ali svemu kraj dođe....
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.