Prikaži potpunu verziju : Nov računar i milion problema...
Samo ja mogu da budem ovakve srece...Prvo komp (ovaj iz profila) sam dobio sa instaliranom Vistom ,koju nikad nisam planirao ni sam da instaliram,al ajde...Odmah sam krenuo da formatiram ,al sam primetio da mi XP nije kuci , a i nekako su uspeli da mi daju racunar bez diska sa drajverima za maticnu plocu :confused: Onda reko da probam malo pod vistom neku igru ,i prva mi na pamet pade crysis(gle cuda :)).. Tek sto sam skocio iz aviona ,komp zakovo ,i morao je da padne restart...dobro,mozda je do igre,ili Viste, pa instaliram A.Creed ...Igrao dobrih 15 minuta ,onda i ona prestade da radi ,samo sto ovaj put nisam morao da restatujem komp. Onda sam krenuo da se posavetujem sa vama ,i naravno ,komp opet zakova u sred pisanja poruke i opet morade da padne restart!
Nemam pojma sta da radim, dal da sam instaliram XP sutra kad ga uzmem od druga,ili da im vracam racunar da ga malo jos testiraju :n-cc2:
Ne izgleda mi da se pregreva uopste,cak sta vise siguran sam da nije to... Temperatura graficke je bila negde oko 54 stepena odmah nakon sto je ass. creed pukao!
Memorija mozda?? Ili jednostavno glupa VISTA...
E da i povrh svega toga uspeli su da mi obrisu ceo disk od 500GB pun filmova! Mislim, ne znam sta je problem samo da povezu dva kabla i gotovo...
Cooler master 550W ,jos sam ih i pitao da li je dovoljno ,rekli su da je dovoljno...
Kreni u torturu komputera sa programima mem test i prime95. Ovi programi testiraju memoriju.
Mem test. Pokreni ga dva puta da se vide dva istovremeno. Napisi u svakom da testira po 1023 mehabajta. Odaberi starting test i kada ti ponudi da kliknes ok ti klikni. Ako dodje do 200% bez ijedne greske onda je memorija verovatno ispravna.
http://hcidesign.com/memtest/MemTest.zip
Prime95. Pusti ga da masira komp barem 6 sati.
http://files3.majorgeeks.com/files/58238e9ae2dd305d79c2ebc8c1883422/diagnostics/p95v257.zip
Koju verziju biosa imas na ploci ? :dedica: Ko zna, mozda flesh biosa pomogne mada prvo uradi torturu sa mem test i prime95.
Operativni sistem tacnije vista nema nikakve veze sa tvojim problemom, ustvari ja bih ti i toplo preporucio da ostanes na visti pogotovo zbog konfiguracije koju posedujes jer vista je mnoogo stabilnija a i instaliranjem servis pak1 prepoznace ti svih 4gb rama za razliku od xp-a, mislim da je pre hardverski problem, iako su ti rekli da ti je qm550w dovoljan, mislim da nije, ja sam imao slican problem i promena napajanja je resila stvar, pogotovo ako imas oscilacije u naponu struje. Ako je pod garancijom, i nenadjes problem sa testom koji ti je ispisan iznad pokusaj da trazis napajanje od 650w jer ipak je to 4870 i dva zahtevna hdd ;)
Zapravo 1 hard disk ,ovaj drugi sam im rekao da izvade ,i da povrate podatke!
I koliko sam ja primetio ,da , vista samo ispise tamo 4GB ali u stvari prepozna negde oko 3,3GB...Nije mi jasno kako su oni testirali ,kad ovolike probleme pravi!
Znaci ne vredi nista da instaliram XP...ok,onda u ponedeljak saljem u servis...ne mogu da verujem da opet treba pare da se daju ,posle ovoliko ulozene love. Mada kad pogledam, nisam trebao da se stekam na napajanju
Pogledaj na kutiji od grafe ti pise kolika je zahtevnost napajanja samo za nju, pa na to dodaj jos cpu, ram, hdd optiku i jos ostale multimedije pa ces videti da ti je malo, cim dodje do jaceg naprezanja kao na krizi npr. tada trazi vise struje, npr za moju grafu treba samo min 400w pa ti vidi onda za tvoju 4870, ja sam taman na granici:a_whistli
Ok, onda bi od 700w trebalo da bude dovoljno (samo cooler master napajanja imaju,i neka chieftec od 450w)? To je jos 4000 doplate :(
Ipak ti prvo testiraj torturom, nije na odmet ni da stavis xp pa probas opet krizu da vidis sta ce da se desi, to bar nekosta nista, jedino neznam da li ce ti tako priznati garanciju, i ako se problem i dalje javlja onda 700w ce sigurno biti dovoljno 95% sam siguran da je to u pitanju.:)
Ipak ti prvo testiraj torturom, nije na odmet ni da stavis xp pa probas opet krizu da vidis sta ce da se desi, to bar nekosta nista, jedino neznam da li ce ti tako priznati garanciju, i ako se problem i dalje javlja onda 700w ce sigurno biti dovoljno 95% sam siguran da je to u pitanju.:)
Ako nisi primetio GordoN-u je tresnuo komp cak i kada je pisao prvu poruku na ovaj forum. To se ne desava bezveze. Grafa tada ne vuce toliko struje jer je u idle. Garantovano je memorija.
Ja sam imao slican problem. Procitaj ovaj post jer me mrzi da sve to ponovo pisem. :D U mom slucaju nije bila neispravnost memorija problem nego jednostavno ploca nije htela neke memorije da smisli. :confused:
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=32582&highlight=Asus+kompatibilne
Od tada je proslo dosta vremena. Problem sam resio tako sto sam ostavio 2 Apacer memorije 1gb ddr2 800 koje su htele da rade a dokupio sam Kingston KVR 2gb dr2 800 i od tada ni jedan BSOD ili kocenje. Memoriju koja me je zezala sam dao za bratov komp + jos jednu koja je htela da radi (...bes komp bez 2 gige RAM-a:D). I one su Apacer 1gb ddr2 800.
Poenta je u tome da ako na primer imas 4 stika memorije a jedna je neispravna komp se koci i sledi restart. Ako su bar 2 neispravna onda ce i BSOD da usledi. U toku resavanja problema sa memorijama sam bio kupio jos 2 Apacer 1gb ddr2 memorije (jedno vreme imao ukupno 6) i te nove nisu htele. Posle sam ih vratio i refundirali su mi lovu pa sam kod drugog kupio Kingston. Kada sam bio pokusao da stavim 2 Apacer koje su radile i te dve nove koje nisu htele kompjuter je BSOD-ovao.
Mozda bi trebao da pokusas da vadis jednu po jednu memoriju i da probas kako komp radi sa ostalim 3. Samo tako mozes da provalis koja te zeza. Siguran sam da te zeza samo jedna od te 4. :icon_stud
Rado bi ja cacko unutra ,ali ne mogu zbog garancije :(... Ma nista, nosim im u ponedeljak ,neg ga drze i mesec dana samo da dobijem ispravan racunar.
Rado bi ja cacko unutra ,ali ne mogu zbog garancije :(... Ma nista, nosim im u ponedeljak ,neg ga drze i mesec dana samo da dobijem ispravan racunar.
Odradi mu makar torturu sa ona dva programa koje sam ti predlozio. :n_klanja:Barem to uradi da znas na cemu si i sta da ocekujes. :n_klanja:
paulvandyk68
8.11.2008, 15:29
Operativni sistem tacnije vista nema nikakve veze sa tvojim problemom, ustvari ja bih ti i toplo preporucio da ostanes na visti pogotovo zbog konfiguracije koju posedujes jer vista je mnoogo stabilnija a i instaliranjem servis pak1 prepoznace ti svih 4gb rama za razliku od xp-a, mislim da je pre hardverski problem, iako su ti rekli da ti je qm550w dovoljan, mislim da nije, ja sam imao slican problem i promena napajanja je resila stvar, pogotovo ako imas oscilacije u naponu struje. Ako je pod garancijom, i nenadjes problem sa testom koji ti je ispisan iznad pokusaj da trazis napajanje od 650w jer ipak je to 4870 i dva zahtevna hdd ;)
Ma najbolje da uzme napajanje od 700w. Neverujem da je do napajanja 4870 gura i cm od 500w provereno u praksi. Nesto je tu drugo u problemu. Zbog cega se toliko patis? Racunar ti je sigurno pod garancijom, odes kod likova koji su ti prodali i tresnes im na sto kantu sa uslovom da imaju 48 sati da ti je oprave. Kada su znali da uzmu novce sada neka nameste da njihova kanta radi kako treba. Jednostavno receno posteno si platio trazi da komp posteno i radi, bez tvog nerviranja i nagadjanja.
To za napajanje je krajnja opcija.:dedica: Ja ne bih toliko zurio. Mozda nema potrebe. Neka ide sistemom eliminacije. :icon_stud
Ali hajde neka makar odgovori na ovo pitanje. Postoji nekoliko modela napajanja Cooler Master 550W :
1. Cooler Mastet eXtreme Power 550W (RP-550-PCAR)
http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=en&act=detail&tbcate=22&id=54
2. Cooler Master eXtreme Power 550W (RP-550-PCAP)
http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=en&act=detail&tbcate=22&id=54
3. Cooler Master Real Power Pro 550W (RS-550-ACAA-A1)
http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=en&act=detail&tbcate=22&id=2550
Koje od ova tri je tvoje ?
water wizard
8.11.2008, 16:04
Ma nosi u servis pa nek daju dijagnozu, a mogli su malo dA puste i neki test pre prodaje, to se zove burn-in test i traje jedno 24h, tako se proverava dal je sve na svom mestu.
Ili bar sat veremena... :o
A, da instaliuraj i najnovije drajvere dok čekaš ponedeljak, verovatno su ti instaliri sve sa diska... :rolleyes:
To za napajanje je krajnja opcija.:dedica: Ja ne bih toliko zurio. Mozda nema potrebe. Neka ide sistemom eliminacije. :icon_stud
Ali hajde neka makar odgovori na ovo pitanje. Postoji nekoliko modela napajanja Cooler Master 550W :
1. Cooler Mastet eXtreme Power 550W (RP-550-PCAR)
2. Cooler Master eXtreme Power 550W (RP-550-PCAP)
3. Cooler Master Real Power Pro 550W (RS-550-ACAA-A1)
http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=en&act=detail&tbcate=22&id=2550
Koje od ova tri je tvoje ?
eXtreme Power 550W Plus RP-550-PCAA-E2
http://www.hardware.info/productdb/bGNkZZiSmJTKY8g/viewproduct/Cooler_Master_Extreme_Power_550W/
Sto je zanimljivo na coolermaster sajtu ne mogu da nadjem ovo napajanje
Sad cu da uradim memtest ,znaci da ga pokrenem dvaput i u svakom po 1024mb?
E da i ako moze neko da mi ostavi link za najnovije drajvere za graficku... meni su 8.10 instalirani, a negde sam citao ovde na forumu da postoje 8.8 ,ali nisam mogao da ih nadjem
eXtreme Power 550W Plus RP-550-PCAA-E2
http://www.hardware.info/productdb/bGNkZZiSmJTKY8g/viewproduct/Cooler_Master_Extreme_Power_550W/
Sto je zanimljivo na coolermaster sajtu ne mogu da nadjem ovo napajanje
Sad cu da uradim memtest ,znaci da ga pokrenem dvaput i u svakom po 1024mb?
E da i ako moze neko da mi ostavi link za najnovije drajvere za graficku... meni su 8.10 instalirani, a negde sam citao ovde na forumu da postoje 8.8 ,ali nisam mogao da ih nadjem
Po 1023 mb. :confused: Sto je tako neznam. :confused: Kada predlje 200% nesme da ima ni jednu gresku.
Ati 8.10 su zadnji drajveri, iz oktobra su. :opanachke Ati 8.1 su stari drajveri iz januara.
Eto testiranje memorije gotovo,nijedna greska , skoro 300%... Sta sad? I samo da napomenem ,ono kad je zakucao dok sam pisao poruku je bilo odmah nakon sto je zakucala igra, i nije se nijednom vise ponovilo...mislim nije nijednom zakucao u normalnom radu
Eto testiranje memorije gotovo,nijedna greska , skoro 300%... Sta sad? I samo da napomenem ,ono kad je zakucao dok sam pisao poruku je bilo odmah nakon sto je zakucala igra, i nije se nijednom vise ponovilo...mislim nije nijednom zakucao u normalnom radu
Pravo da ti kazem, to je sasvim druga prica. :dedica: To nisi rekao. :dedica: Memtest je dokazao da je memorija ispravna. :dedica: Sada je napajanje sumnjivo. :icon_stud
Ni ja nisam mogao da pronadjem specifikacije za tvoje napajanje. :( Jedino sto sam mogao da iscackam je da to napajanje ima 12cm kuler, tako da je moja predpostavka da je to neki model koji se vise ne proizvodi. Sva Cooler Master napajanja imaju 14cm kuler. Postoje dve opcije : ili se to napajanje kiselilo neko vreme pre nego sto su ga tebi dali ili nije novo.
Da li mozes da vidis na tvom napajanju koliko ampera (A) isporucuje na +12V granu ? Ako ima 2 +12V grane (+12V1 i +12V2) koliko A isporucuje kroz svaku ?
Koje je marke to napajanje od 700W sto imaju u toj prodavnici gde si kupio komp ?
Rekao sam ,sva napajanja su im CoolerMaster (pa i ovo od 700W) i imaju jedno chieftec od 450W... Sad sam probao i COD4, i igrao jedno 40 min,s' tim sto mi je jednom ukocio(crn ekran) ,ko da ce da izbaci iz igre ,i ponovo nastavio da igram bez problema! I sad kad sam normalno izasao ,iskocilo je dole na tasbaru : "The display driver has stopped working and has recovered"... Sta je sad ovo???
A sto se ovog drugog tice ,ima pise tamo na papiru:
+12V1 -- 16A
+12V2 -- 16A
Rekao sam ,sva napajanja su im CoolerMaster (pa i ovo od 700W) i imaju jedno chieftec od 450W... Sad sam probao i COD4, i igrao jedno 40 min,s' tim sto mi je jednom ukocio(crn ekran) ,ko da ce da izbaci iz igre ,i ponovo nastavio da igram bez problema! I sad kad sam normalno izasao ,iskocilo je dole na tasbaru : "The display driver has stopped working and has recovered"... Sta je sad ovo???
A sto se ovog drugog tice ,ima pise tamo na papiru:
+12V1 -- 16A
+12V2 -- 16A
WTF !? :confused: Samo toliko ampera za 550W napajanje !? :confused: Ovi iz CM stvarno nisu pri sebi. Da je u pitanju PSU od 450W pa da razumem ali ovo je nesvatljivo.
Samo pogledaj koliku amperazu preko +12V grane daje Chieftec 550W. Ima 3 +12V grane od kojih svaka daje po 18A. Na Ati-jevom sajtu se pojavljuje kao jedno od preporucljivih napajanja za Ati 4870.
http://www.chieftec.com/smart-power.html
Taj CM 700W je odlican po specifikacijama plus je modularno napajanje. Uzmi ga.
Sto se tice onog The display driver...bla bla bla desava se to. Nesto se drajver zbrcka.
Kada odneses komp da ga provere, samo pomeni sta se desava i pravi se blesav kao da neznas sta je uzrok problema. :a_whistli
Neka oni dodju do zakljucka da je napajanje problem. :icon_stud
Zapravo ,sad toliko i ne koci racunar ,ali igre pucaju nonstop i pise to display drajver ATIKMDAG stop responding...blablabla! Znaci ovo je napajanje 100% ,sad sam i stavio vent na grafickoj na 80% jeste da zuji i niska temperatura bude, ali igre opet pucaju!
Koji drajver je ubacen za grafu ?
Pa 8.10 ,on se nalazi na cd-u ,a koliko sam skontao to je i poslednja verzija za vistu
Pogledaj tvoj PM. :dedica: Poslao sam ti poruku. Ne moras to da radis sto pise u PM ali je korisno. Nije zort.
Odradio sam to ...Ispalo je da su na cd-u 08.7 drajveri ,ali nisu oni bili instalirani nego 08.10 (pa sam skinuo 8.10 sa neta)! Taman sam se bio ponadao ,odigrao sam krizu jedno 10-15 minuta ,kad opet puce ,uz poruku "Display driver atikmdag stopped responding and has successfully recovered" blablabla
ok, provalio sam sto me izbacuje iz igara i sto prikazuje onu gresku...Treba da prekinem proces CCC.exe (catalyst control centre) ...Samo ne znam koliko to valja sto sam uradio i da li sve nastavlja da funkcionise kako treba? Ovo je nesto u vezi overklokovanja,zato sto ova grafa ima dva biosa ,i cini mi se da je ukljucen ovaj klokovan (775/1000)...A ja ne smem da vratim na regularan jer mi ode garancija
Procitao sam po forumima raznim da mnogi imaju taj problem kao ti, cak i sa drugim atijevim karticama.
Problem su resili tako sto su se vratili na XP i videli da prokleta Glista (Vista) zeza.
Ako te ne mrzi ubaci XP na drugi hdd posto vidim da imas 2.
Za Asus P5Q sve sto ti od drajvera treba je :
Za chipset ploce :
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/misc/utils/IntelP45ICH10R_Chipset_V9001009_XPVista.zip
Integrisana mrezna kartica
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/lan/Atheros/AR81FamilyWinSetup_V10038_WHQL.RAR
Integrisana Realtek muzicka kartica (zesce kompresovan, sadrzi drajver i za XP i za Glistu) :
http://194.71.11.69/pub/games/PC/guru3d/generic/Realtek_R207-[Guru3D.com].exe
ok, provalio sam sto me izbacuje iz igara i sto prikazuje onu gresku...Treba da prekinem proces CCC.exe (catalyst control centre) ...Samo ne znam koliko to valja sto sam uradio i da li sve nastavlja da funkcionise kako treba? Ovo je nesto u vezi overklokovanja,zato sto ova grafa ima dva biosa ,i cini mi se da je ukljucen ovaj klokovan (775/1000)...A ja ne smem da vratim na regularan jer mi ode garancija
Dao si mi ideju. Zanemari za sada ono sto sam prehodno napisao. :D Probaj da klokove kartice spustis na realne vrednosti ne tako sto ces da vratis karticu na regularan bios nego jednostavno peske. :icon_stud Mislim na prosti downclock kartice.
Ako ti to nudi u ati ccc uradi to i ostavi ga upaljenim.
Eve sad cu...Samo da vidim koje su regularne vrednosti! A i ovo za CCC.exe je bila mosa ,nekima je uspelo ,al meni opet pucaju igre
edt: smanjio sam core na 750 ,ali memoriju ne mogu ispod 1000 (koja inace treba da bude 950
...bem mu lebac mora da sidje. :Freddy:
Probaj Riva tuner 2.11
http://194.71.11.69/pub/games/PC/guru3d/rivatuner/RivaTuner211-[Guru3D.com].exe
Kada udjes u program tamo gde su ti detalji o kartici trazi opciju System settings (vidi se mala slika graficke). Pali ti se novi prozor System tweaks i odmah se vide opcije za OC kartice. Stikliraj Enable driver-level hardware overclocking. Na sledecem malom prozoru koji iskoci odaberi detect now. Postoji tu jedan padajuci meni u kome se nalaze profili za standard 2D, low power 3D i performance 3D. Ako su u sva tri profila klokovi isti namesti da budu manji i isti za sva tri. Postoji opcija malo nize da novi taktovi budu upamceni i posle restarta.
Probaj ovaj nacin ako ti downclock gpu kartice nije pomogao.
Znas kako , igra je sad radila duze ,ali je opet na kraju pukla ,tako da mislim da nema leba od downclockovanja (a i glupo je realno to raditi ,mislim ko jos kupi karticu pa je unazadjuje) ! Ovde nesto debelo nije u redu, i posto vidim da dosta ljudi ima ovaj problem,takodje ima i onih koji nemaju (sto znaci da je moguce preci iz jednog stanja u drugo :))! Tako da je najbolje da ja ovo odnesem u servis u ponedeljak ,kazem sta je i kako je ,i cekam...:kreza: Stvarno ne mogu vise da se bakcem sa ovim ,dacu njima pa nek oni lupaju glavu ,ovo je placeno,i ima da radi kako treba.
Tebi ivane hvala puno za sve...
Znao sam da cu se za*ebati ako uzmem ATi ,ali ova kartica je stvarno delovala dobro (pretpostavljam da i dalje jeste ,samo sto sam ja verovatno dobio los primerak)
A i PSU cu im reci da zamene za svaki slucaj, da to odma' eliminisem :) ...
Procitao sam po forumima raznim da mnogi imaju taj problem kao ti, cak i sa drugim atijevim karticama.
Problem su resili tako sto su se vratili na XP i videli da prokleta Glista (Vista) zeza.
Ako te ne mrzi ubaci XP na drugi hdd posto vidim da imas 2.
Za Asus P5Q sve sto ti od drajvera treba je :
Za chipset ploce :
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/misc/utils/IntelP45ICH10R_Chipset_V9001009_XPVista.zip
Integrisana mrezna kartica
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/lan/Atheros/AR81FamilyWinSetup_V10038_WHQL.RAR
Integrisana Realtek muzicka kartica (zesce kompresovan, sadrzi drajver i za XP i za Glistu) :
http://194.71.11.69/pub/games/PC/guru3d/generic/Realtek_R207-[Guru3D.com].exe
Jednog lika na stranom forumu isto zeza ati kartica kao ova tvoja tebe ali on ima napajanje vrlo snazno od cak 800W.
Onda je ovo final solution. Predji na XP.
Mada nije na odmet da za svaki slucaj predjes na taj CM 700W kao sto kazes ali nisam siguran da ce ti on resiti problem. Realno gledano taj CM ce te odlicno sluziti i neko vreme se neces pitati da li imam dovoljno jako napajanje za ovo. :boxing:
Ja sam pri takvom razmisljanju kupio napajanje koje je jace od tvog ali nesmem da spomenem koje je jer me neki prozivaju da se mnogo hvalim sa njim i ako ne osporavaju njegov kvalitet. :D Ako si znatizeljan pise u javnom profilu. :D
Pocinjem da verujem da je glupa Glista ta koja pravi problem.:Freddy:
Ma moze da bude milion razloga,zato je najbolje da probam sutra XP da instaliram ,samo drajvere za maticnu i graficku...Pa onda kriza, i ako se onda pojavi VPU recovery, onda ja stvarno ne znam sta da radim...problem mora biti neka nekompatibilnost izmedju komponenti ili neispravna komponenta...to je na servisu da isprave... :ciao::odoK:
Ma moze da bude milion razloga,zato je najbolje da probam sutra XP da instaliram ,samo drajvere za maticnu i graficku...Pa onda kriza, i ako se onda pojavi VPU recovery, onda ja stvarno ne znam sta da radim...problem mora biti neka nekompatibilnost izmedju komponenti ili neispravna komponenta...to je na servisu da isprave... :ciao::odoK:
I za integrisanu zvucnu karticu. :D Valjda zelis da se cuje zvuk, zar ne. :kreza: Koristi linkove koje sam ti dao.
Nista te ne kosta da instaliras inegrisanu mreznu karticu, drajver je vrlo mali. :dedica:
Christan Troy
9.11.2008, 1:55
mozda da zamenis tu 4870 za jednu dobru nvidia 260? nesto mi se javlja da bi tada svi tvoji problemi nestali ko rukom odneseni :D
Pa da na to sam i mislio ,pod drajveri za maticnu mislim - drajveri za cipset ,zvucnu i mreznu. Ma bukvalno drajvere za sve na maticnoj ploci :kreza: . E da ,sad sam vec povadio kablove sa tog kompa i prikljucio stari, pa cu sutra da probam ,mozda bi trebao da probam sa starijim drajverima koji su dosli uz nju tj 08.7 ??
Neka ipak prvo proba XP. Ako u XP ne bude imao problema onda je grafa ispravna.
Ne sporim sto Christan Troy kaze. Jednom davno neko rece da Intel + Nvidia se mnogo lepo slazu i skidam mu kapu za tu misao. :n_klanja::n_klanja:
Pa da na to sam i mislio ,pod drajveri za maticnu mislim - drajveri za cipset ,zvucnu i mreznu. Ma bukvalno drajvere za sve na maticnoj ploci :kreza: . E da ,sad sam vec povadio kablove sa tog kompa i prikljucio stari, pa cu sutra da probam ,mozda bi trebao da probam sa starijim drajverima koji su dosli uz nju tj 08.7 ??
Ipak probaj najnovije 8.10. Ti nemas 8.10 za XP. Moras da skines.
http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=xp/radeonx-xp
Nezvanicno zadnji 8.10 drajver je Hotfix driver za Far Cry 2.
http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&questionID=38664
White Ripper
9.11.2008, 14:48
Jednostavno moze biti da neka stavka u Catalyst control centru ne odgovara aplikacijama(igrama).Posto cesto zna da bude to u pitanju stavi sve stavke u katalistu na "use aplication settings".;)
Inace, neznam gde skidas driver-e ali najpouzdaniji driver-i su ti na sajtu proizvodjaca graficke kartice, ja sam tako skidao npr. driver na ati-jevom sajtu i ocajno mi je radila grafa sa kocenjima i sl. pa sam otisao na msi (msi kartica) i odatle skinuo i od onda nema problema.:D A jos jedna stvar, "glista" je naprimer meni odlicna, s`obzirom da ja koristim taj os vec poduze vreme, a naprimer XP fanovi koji nevole da se privikavaju na novine nego ce radije da rolaju stari xp koji je uzasno nestabilan jer je njima to "bolje" nije sigurno da se nece pojaviti neki problem i na XP-u. Mislim, nekome je super i 98-ca... Price oko XP-a kako je ovakav-onakav su se pojavljivale i kad je isti izasao tako da netreba ubedjivati nekog da je taj os los samo zato sto je to njegovo misljenje:rolleyes: Uostalom ako je i bilo problema u pocetku sa Vistom sada se prave komponenete kompatibilne za Vistu i XP a ne samo za XP i zato nema razloga za tim "glista-vista" pricama;)
Nema gainward neke tweakovane drajvere, nego samo usmerava na ATi sajt,pa sam odatle i skinuo 8.10. Cak sam malopre instalirao i 8.7 drajvere sa njihovog cd-a, i racunar se zakucao i morao je restart na dugme...Kad sam deinstalirao te drajvere posle restarta sam dobio BSOD :confused: Ne morate vise da nagadjate ,hvala puno svima,ali ja sam odustao, uostalom nek sutra u servisu lupaju glavu :ciao:
Nadam se samo da uopste moze da se popravi
Nema gainward neke tweakovane drajvere, nego samo usmerava na ATi sajt,pa sam odatle i skinuo 8.10. Cak sam malopre instalirao i 8.7 drajvere sa njihovog cd-a, i racunar se zakucao i morao je restart na dugme...Kad sam deinstalirao te drajvere posle restarta sam dobio BSOD :confused: Ne morate vise da nagadjate ,hvala puno svima,ali ja sam odustao, uostalom nek sutra u servisu lupaju glavu :ciao:
Nadam se samo da uopste moze da se popravi
Nema potrbe da se nadas, platio si i ako pocnu da vrdaju ovo-ono malo digni prasinu i galamu i neka resavaju!:n-cc2:
Pozdrav drugari,
Stigao racunar posle pet dana iz servisa...Kaze, nisu ga gasili 3 dana ,radili silne napredne testove za grafiku itd ,sta ja znam oni su "strucnaci"... Kaze nisu imali problema ,cak su igrali i crysis :)... To kad sam cuo ,odma sam znao da nisu nista uradili (ebiga ne moze kod njih dobro da radi, a kod mene da kuje u svakoj igri),ali sam opet probao crysis ,igrao jedno 15 minuta i naravno ukoci, i morade da padne restart na dugmence... Ali ,na moje iznenadjenje posle toga ni Vista nije vise htela da se pokrene, pise nesto kao ne prepoznaje disk (iako prepoznaje oba u biosu, i ne pomaze ni safe mode ,ni repair sa dvd-om...)... Sto znaci da oni NEMAJU POJMA, a ja moram da im nacrtam da treba da promene napajanje... I Ako i sa 750W bude pravio njesra ,sta cu ja necu da placam 94.000 sa KAMATOM na 12 mes. rata ,za gamer komputer koji ne moze da potera nijednu igru vise od 15 min :n-cc2: :n-cc2:
A sad mi recite, ako je i nekako kod njih sve radilo bez problema, kako do djavola kod mene radi isto kao i pre? Da nije klima, polozaj stana prema zvezdama ili nesto trece...
Pa ako uzmemo za gotovo da ne lazu onda jedino ostaje da probas da komp ukljucis na drugo mesto jel ti mozda ne valja napon u sobi(ili celoj kuci)
N_i_k_o_l_a
15.11.2008, 1:12
Pozdrav drugari,
Stigao racunar posle pet dana iz servisa...Kaze, nisu ga gasili 3 dana ,radili silne napredne testove za grafiku itd ,sta ja znam oni su "strucnaci"... Kaze nisu imali problema ,cak su igrali i crysis :)... To kad sam cuo ,odma sam znao da nisu nista uradili (ebiga ne moze kod njih dobro da radi, a kod mene da kuje u svakoj igri),ali sam opet probao crysis ,igrao jedno 15 minuta i naravno ukoci, i morade da padne restart na dugmence... Ali ,na moje iznenadjenje posle toga ni Vista nije vise htela da se pokrene, pise nesto kao ne prepoznaje disk (iako prepoznaje oba u biosu, i ne pomaze ni safe mode ,ni repair sa dvd-om...)... Sto znaci da oni NEMAJU POJMA, a ja moram da im nacrtam da treba da promene napajanje... I Ako i sa 750W bude pravio njesra ,sta cu ja necu da placam 94.000 sa KAMATOM na 12 mes. rata ,za gamer komputer koji ne moze da potera nijednu igru vise od 15 min :n-cc2: :n-cc2:
A sad mi recite, ako je i nekako kod njih sve radilo bez problema, kako do djavola kod mene radi isto kao i pre? Da nije klima, polozaj stana prema zvezdama ili nesto trece...
mislim da su te jajare slagale......ne mogu da verujem kakvi su bednici prosto je sramota koliko su domaci prodavci neprofesionalni, mozda bi ti bilo najbolje da ako nece da ti radi komp sa novim napajanjem, raskines ugovor sa njima a na to imas sva prava, vratis im komp i pazaris na drugom mestu....
u svakom slucaju javi sta si uradio i da li ti komp radi.....
p.s.
nadam se da se komp nije ostetio tokom transporta.....pa da je to uzrok problema.....
UPS je najbolja stvar, mnogi to nemaju pa cak ni ja licno ali to mi je sledece na listi zelja jer i kod mene varira napon, to vidim po sijalicama, non-stop treperi slabije-jace, ako se i tebi to desava moguce je da ti je slab napon a i plus slapo napajanje i svasta je moguce:icon_scra Ako poznajes nekog elektricara pozovi ga da ti izmeri napon u kuci-tvojoj sobi, meni je pre desetak godina bio napon struje 180v:eek: pa su napravili novu trafo stanicu (zivimo u 21. veku:a_whistli) i sad je 220v ali ima variranja tako da UPS kupujem uskoro obavezno mada nekoliko godina mi vec danonocno radi komp bez problema:kreza:
Inace mozda je oftopic ali bas danas je jedan moj drugar imao problema sa transcend 1 gb ram i jos je pod garancijom, kad je stavi i upali racunar pocne da bipce i nece da pokrene boot i ja mu dam moju mem istu takvu i sa mojom radi normalno i ode on u prodavnicu gde je kupio 14. januara i zamislite kazu mu kao mora da im odnese racunar i treba da bude tamo oko nedelju-dve da oni to posalju za BG pa ako im oni odobre onda ce mu dati novu mem:boodala: Znaci za 1 GB RAM-a:eek: A to stavis i vidis odma da nevalja:dedica: I da, rekli mu da se to desilo posle mesec-dva zamenili bi mu odma a ovako mora da nosi ceo komp:rolleyes:
Pozdrav drugari,
Poslusaj sta kaze igne. :dedica: Odnesi ceo komp kod nekog tvog orkata i tamo ga masiraj. Ako kod njega radi onda imas problem sa strujom u tvojoj kuci ili stanu. :dedica:
Nije se nista ostetilo tokom trasporta, radnja je na 200 metara od mene nosio sam u rukama...Stari racunar P4 3GHZ, GF 7600GT, 2GB rama,2 sata diska , rezac i napajanje na njemu cooler master 380W ,bez problema radi...Desi se veoma retko da se ugasi televizor ili da strecne sijalica ,ali ponavljam VEOMA retko...Sto znaci da je napon stabilan. Znaci nesto ne valja u masini,a mislim da je to ili napajanje preslabo ili graficka nije nesto u redu...sad kad budem nosio u ponedeljak reci cu im da instaliraju XP ,stave napajanje 750w i iskljuce hebeni turbo mod na grafickoj ...posto nesto sad i na to sumnjam,ko zna kakav je taj klokovani bios...a i negde sam citao da se tim turbo modom dobija neznatno ubrzanje,tako da je svejedno
Nego ,sto sad nece da se podigne sistem,da nisam nesto u biosu cacno sto ne treba! Kad je zakovo komp i kad sam ga restartovao on mi je nesto trazio da loadujem default podesavanja u biosu i to sam uradio...Posle toga nije vise hteo da se pokrene. Pojavi se onaj deo gde treba da idu one zelene linije ,samo sto ne ide nista ,i posle par sekundi se restartuje i sve tako
Nije se nista ostetilo tokom trasporta, radnja je na 200 metara od mene nosio sam u rukama...Stari racunar P4 3GHZ, GF 7600GT, 2GB rama,2 sata diska , rezac i napajanje na njemu cooler master 380W ,bez problema radi...Desi se veoma retko da se ugasi televizor ili da strecne sijalica ,ali ponavljam VEOMA retko...Sto znaci da je napon stabilan. Znaci nesto ne valja u masini,a mislim da je to ili napajanje preslabo ili graficka nije nesto u redu...sad kad budem nosio u ponedeljak reci cu im da instaliraju XP ,stave napajanje 750w i iskljuce hebeni turbo mod na grafickoj ...posto nesto sad i na to sumnjam,ko zna kakav je taj klokovani bios...a i negde sam citao da se tim turbo modom dobija neznatno ubrzanje,tako da je svejedno
Nego ,sto sad nece da se podigne sistem,da nisam nesto u biosu cacno sto ne treba! Kad je zakovo komp i kad sam ga restartovao on mi je nesto trazio da loadujem default podesavanja u biosu i to sam uradio...Posle toga nije vise hteo da se pokrene. Pojavi se onaj deo gde treba da idu one zelene linije ,samo sto ne ide nista ,i posle par sekundi se restartuje i sve tako
Pokusaj da koristis komandu F8 pri butovanju kao kada hoces da ides u safe mode ali umesto safe mode odaberi Last Known Good Configuration (advanced). Ako ne upali reci cu ti sta jos da probas ali za to cu morati da se privremeno odlogujem da udjem u bios da se podsetim malo. :dedica:
http://security-hacks.com/wp-content/uploads/2007/05/vista-advanced-boot-options.png
Edit :
Ako ovo prvo ne upali udji u bios i na Main imas opciju Storage Configuration. Udji u to i vidi da li je SATA Configuration namesten na Enchanched. Ako nije odredi da jeste. Tu ima i opcija Configure SATA as (moze da bude IDE ili RAID ili AHCI). Ako je IDE pokusaj da promenis u AHCI a ako je vec AHCI pokusaj da promenis u IDE i onda Save & Exit iz biosa.
Ako ni ovo ne uspe vrati sve kako je bilo osim ono Enchanced, u slucaju da je bilo poremeceno, jer to mora tako da bude.
Ne moze ni u safe mod , ni last known good configuration... a ni preko vistinog dvd-a nisam uspeo da popravim instalaciju...Moguce da kad sam loadovao originalna podesavanja u biosu da sam nesto poremetio... I namesten mi je disk u biosu na prvo mesto pri bootovanju...Bios na ovoj ploci je mnogo opsirniji nego na staroj ploci ,uopste ne mogu da se snadjem sad,ima milion nekih opcija :)
Ako ovo prvo ne upali udji u bios i na Main imas opciju Storage Configuration. Udji u to i vidi da li je SATA Configuration namesten na Enchanched. Ako nije odredi da jeste. Tu ima i opcija Configure SATA as (moze da bude IDE ili RAID ili AHCI). Ako je IDE pokusaj da promenis u AHCI a ako je vec AHCI pokusaj da promenis u IDE i onda Save & Exit iz biosa.
Ako ni ovo ne uspe vrati sve kako je bilo osim ono Enchanced, u slucaju da je bilo poremeceno, jer to mora tako da bude.
Bravo kralju :alealeee: Radi sad kad sam prebacio na AHCI ,ali kad sam to prebacio ona opcija za enhanced se izgubila, ali bitno je da se ukljucila sad vista. Samo me jos zivo zanima sto nijedna igra ne moze da se igra duze od 15 min ! Ja ne znam sta drugo moze da bude no napajanje
udji u bios i na Main imas opciju Storage Configuration. Udji u to i vidi da li je SATA Configuration namesten na Enchanched. Ako nije odredi da jeste. Tu ima i opcija Configure SATA as (moze da bude IDE ili RAID ili AHCI). Ako je IDE pokusaj da promenis u AHCI a ako je vec AHCI pokusaj da promenis u IDE i onda Save & Exit iz biosa.
Main ti je tamo gde ti se pokazuje u biosu koje je tacno vreme, listing hdd-ova i optickih uredjaja. Na samom donjem delu pise Storage Configuration. Opcija Save & Exit se nalazi u sekciji Exit.
Ne moze ni u safe mod , ni last known good configuration... a ni preko vistinog dvd-a nisam uspeo da popravim instalaciju...Moguce da kad sam loadovao originalna podesavanja u biosu da sam nesto poremetio... I namesten mi je disk u biosu na prvo mesto pri bootovanju...Bios na ovoj ploci je mnogo opsirniji nego na staroj ploci ,uopste ne mogu da se snadjem sad,ima milion nekih opcija :)
Proveri i ovo. Idi na sekciju Boot. U gornjem delu ekrana se vidi u kojoj si sekciji (da li je Main, Boot ili nesto trece). U Boot ima da pise Boot device Priority. Kada udjes u to ako je Hard Drive na jednom od tri Boot Devise onda nista ne moras da diras i na Esc izadji iz biosa. Ako zelis za svaki slucaj mozes na 1st Boot Device da namestis da bude Hard Drive i onda Save & Exit bios na sekciju Exit.
Na slici dole je otvorena sekcija AI Tweaker. Ne cackaj tu nista da jos vise ne zabrljas. Kroz sekcije se setas koriscenjem strelica levo - desno. Vidis da se u gornjem delu slike vide sekcije Main, AI Tweaker, Advanced, Power, Boot, Tools, Exit.
http://www.overclock3d.net/gfx/articles/2008/05/22135613223l.jpg
Ma ok buraz, znam ja da se krecem po biosu ,nego kazem ima jos milion dodatnih opcija ,pogotovu ovo ai tweak, koje stara ploca nije imala ,pa ne znam sta znace ... i ako sam ih ja promenio ne bih znao da su to te zbog kojih vista ne moze da se pokrene!
A sto se tice boot sekvence ,rekao sam vec gore da sam postavio na prvo mesto,mada nije ni bitno jer su se flopi i dvd nalazili na prvom i drugom :ciao:
Hvala jos jednom...
Nego da mi mozda ne pomogne ako frekvenciju memorije promenim sa AUTO na 800... Posto imam HyperX na 1066. Desavalo se na nekom mom starom racunaru da se komp restartovao kad je memorija bila na 400mhz a kad sam je spustio na 333 nisam imao problema! Mada,davno je to bilo
Bravo kralju :alealeee: Radi sad kad sam prebacio na AHCI ,ali kad sam to prebacio ona opcija za enhanced se izgubila, ali bitno je da se ukljucila sad vista. Samo me jos zivo zanima sto nijedna igra ne moze da se igra duze od 15 min ! Ja ne znam sta drugo moze da bude no napajanje
Mislim ono necu da se hvalim ali jesam kralj. :D
Ovako. Uzmi to jace napajanje za svaki slucaj jer mi se taj tvoj CM od 550W uopste ne svidja kakve karateristike ima. Od njega mi se vise svidja Chieftec 550W.
Malo zbunjujes !? :confused: Ranije si napisao da je to Cooler Master 700W a sada pominjes 750W. Da li je to stiglo novo napajanje i koje je ili mislis na ono sto si vec spominjao ?
Malo protrci kroz ovu stranu. To je listing certifikovanih napajanja za ati 3850, 3870, 4850, 4870 i 4870 X2. Nemoj da se strecas sto nema Cooler Master, siguran sam da je to od 700W ili 750W dovoljno jako.
http://ati.amd.com/products/certified/powersupplies.html
Offtopic : Moje napajanje je na listi i za ati 4870 X2. :D
MOJE LICNO MISLJENJE JE DA CE TVOJ PROBLEM DA RESE NOVO NAPAJANJE I INSTALACIJA WINDOWS XP-a. :icon_stud
Ma ok buraz, znam ja da se krecem po biosu ,nego kazem ima jos milion dodatnih opcija ,pogotovu ovo ai tweak, koje stara ploca nije imala ,pa ne znam sta znace ... i ako sam ih ja promenio ne bih znao da su to te zbog kojih vista ne moze da se pokrene!
A sto se tice boot sekvence ,rekao sam vec gore da sam postavio na prvo mesto,mada nije ni bitno jer su se flopi i dvd nalazili na prvom i drugom :ciao:
Hvala jos jednom...
Nego da mi mozda ne pomogne ako frekvenciju memorije promenim sa AUTO na 800... Posto imam HyperX na 1066. Desavalo se na nekom mom starom racunaru da se komp restartovao kad je memorija bila na 400mhz a kad sam je spustio na 333 nisam imao problema! Mada,davno je to bilo
Mozes da probas i to. :icon_stud Ako upali onda ploca vise voli ddr2 800 brzinu memorije. U svakom slucaju razlika u brzini izmedju ddr2 800 i 1066 je toliko mala da je neces osetiti. :icon_stud
Mozes da probas i to. :icon_stud Ako upali onda ploca vise voli ddr2 800 brzinu memorije. U svakom slucaju razlika u brzini izmedju ddr2 800 i 1066 je toliko mala da je neces osetiti. :icon_stud
Ma promenicu ja odmah ,nego plasim se sad da se zezam po biosu kad je pod garancijom! Pa ne moze nista da se pokvari ako to promenim
I da, jeste napajanje od 700W ,ne znam sto sam mislio da ima 750 :confused:
Sad sam provalio da se prekidac za turbo i normal mod na grafickoj nalazi odmah pored konektora za monitor,sto znaci da ne moram da otvaram kuciste...Sad cu i to da probam, konacno dobih malo volje :kreza:
Ma promenicu ja odmah ,nego plasim se sad da se zezam po biosu kad je pod garancijom! Pa ne moze nista da se pokvari ako to promenim
To ne mogu nikada da saznaju osim ako im ti ne kazes. :dzavo: Tamo gde sam ja kupio plocu rekli su mi da garancija ne prestaje da traje cak i kada fleshujes bios ploce sto sam ja i uradio cisto onako iz dosade. :D
Da li su ti na zadnjem delu kucista na vratancima zalepili neku nalepnicu sa kojom mogu da te provale da si otvarao kuciste ?
To ne mogu nikada da saznaju osim ako im ti ne kazes. :dzavo: Tamo gde sam ja kupio plocu rekli su mi da garancija ne prestaje da traje cak i kada fleshujes bios ploce sto sam ja i uradio cisto onako iz dosade. :D
Da li su ti na zadnjem delu kucista na vratancima zalepili neku nalepnicu sa kojom mogu da te provale da si otvarao kuciste ?
Hahaha,iz dosade,blago tebi ...ja sledim onu ,"ako radi , ne diraj nista" ili tako nesto...
Izgleda da su prosli put zaboravili da stave, posto sad ima jedna...Mada na proslom racunaru nisu stavili nijednu! Nego imam jos jedno pitanje, u turbo modu temperatura grafe mi je bila oko 53 stepena, a sad kad sam prebacio na normal je 60. Da li je to normalno?
Hahaha,iz dosade,blago tebi ...ja sledim onu ,"ako radi , ne diraj nista" ili tako nesto...
Izgleda da su prosli put zaboravili da stave, posto sad ima jedna...Mada na proslom racunaru nisu stavili nijednu! Nego imam jos jedno pitanje, u turbo modu temperatura grafe mi je bila oko 53 stepena, a sad kad sam prebacio na normal je 60. Da li je to normalno?
Bre, to za temperaturu nisam siguran. :confused: Da li si proverio koliki su sada radni taktovi gpu i memorije grafe ? Da li je ta temperatura kada je opteretis necim ili na idle ?
Stavili su ti nalepnicu !? :confused: Epa stvarno su kr...eni. :n-cc2: Sta naprimer da ti dodje neki ortak sa svojim hdd-om punog sa svim i svacim :dzavo: a ti nesmes da otvoris kuciste da ga prikljucis jer ces da izgubis garanciju. :( Stvarno su @#$@@!&*^&^R%^%R^$%$!!!!!!!!!!! :mad::mad:
Uf, da sam ja u pitanju otisao bih kod njih da se raspravljam!!!!:Freddy: Glavu bi im otkinuo!!!! :Freddy::Freddy: U mome gradu to niko ne radi GODINAMA. :dedica: U racunarskim radnjama razmisljaju savremeno u smislu da predvide mogucnost razmenjivanja podataka sa hardovima. :n_klanja: Mislim da to cak ni Pa..om ne radi.
Ne znam sta se desava ,ali sad sam igrao crysis warhead impresivnih 50 minuta bez ikakvih problema, a kad sam izasao iz nje temperatura je i dalje bila 60-61 stepen. Da ,radni taktovi su se promenili ,750/950
Ne znam sta se desava ,ali sad sam igrao crysis warhead impresivnih 50 minuta bez ikakvih problema, a kad sam izasao iz nje temperatura je i dalje bila 60-61 stepen. Da ,radni taktovi su se promenili ,750/950
Igrao si krizu 50 minuta bez restarta i cudis se sta se desava !? :confused: Verovatno su tvoji problemi kao rukom odneseni. :D Da li si smanjio i brzinu ram memorije sa 1066 na 800 ?
Sto se temperature tice taj program sto koristis za ocitavanje temperature grafe probaj da deinstaliras i ponovo instaliras.
Nisam smanjio brzinu ram memorije... Jedino sto moze da bude je sto sam prebacio grafu sa ultra moda na normal...Sada radi ko' sat...mada treba jos malo da ga cedim da bi bio siguran
E to za temperaturu, ja imam problem sa time, kartica radi na def. vrednostma a greje se u PM:dedica: 50c je kad neigram nista a dodje skoro do 90c kad igram nesto:icon_scra E i da te pitam, ja sam gledao 4870 bile su i od 1024 i od 512 i ona od 512 je bila skupja, jesi li ti to imao priliku da uporedis u ponudi? 512 je bezobrazno skupa, 26k!
Ne znam gde si ti gledao cene, ali Gainward HD4870 512MB je 22.789,08, a Gainward HD4870 1024MB je 24.981,56 (u ovoj radnji u kojoj sam ja narucio). Ovu sa 1024mb sam narucio zato sto je neznatno skuplja od ove sa 512 ,a tek kasnije sam video da ima dva biosa, da je kuler bolji i da moze broj obrtaja da se regulise za oba kulera i tako jos neke sitnice. A i svejedno je posto slabo sta moze da uposli ovih 1024MB...
E da, ja sam sad gledao na sajtu cene...kad sam prvi put narucio ovaj racunar (da, prvi put !!) cena mu je bila 65.000...Posle dva dana zove prodavac kaze cena porasla na 75.000...ja reko jeste vi normalni ,i otkazao kupovinu...tako da je moguce da su cene sad vece ,a oni nisu apdejtovali sajt
E ljudi ,sa novom godinom stigli i novi problemi! Jutros se budim racunar izgasen, ja da upalim ono nece! A ima nalepnica pozadi ,pa ne mogu da otvorim... Znaci nista se ne desava kad pritisnem power dugme.Menjao sam kabal za napajanje, ukljucivao direktno u steker na zidu, posto je ranije bio na produznom kablu i nista...Samo cisto da potvrdim ,to mi je napajanje crklo zar ne? Mislim, sta bi drugo moglo da bude?
Znaci bezveze sto se desilo kada sam spavao, pa ne znam sta je prouzrokovalo kvar...A nije nista radio racunar, samo se skidao jedan torrent...
ako je pod garancijom, nosis lepo u servis i kazes im da ga pred tobom upale 3x za redom, ako hoce da se upali onda je nesto do struje u tvojoj kuci, ako nece, znaci neka se oni sa njim zezaju.
Naravno mozes pre toga da ga odneses kod nekog ortaka da probas to sa ukljucivanjem.
Možeš da probaš da pre paljenja izvučeš na nekoliko minuta strujni kabl iz kompjutera, zatim ga vratiš i probaš da uključiš.
Ako to pomogne, a i u buduće kompjuter bude radio kako treba, onda je to samo neko privremeno "zaglupljivanje" i sve je u redu. Ako se problem i dalje javlja (iako se rešava vađenjem kabla), onda najverovatnije nije ispravno napajanje.
U svakom slučaju, ako je kompjuter pod garancijom, nemoj previše da se gnjaviš (mada ipak treba da proveriš da li ti vađenje kabla rešava problem za stalno), već nosi računar u servis, kao što su ti i savetovali.
Naravno ,nosim sutra u servis nego reko ako je bas nesto glupavo pa da pitam,a kabal je bio izvucen celu noc ,tako da nije takvo zaglupljivanje
Hvala u svakom slucaju :ciao:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.