PDA

Prikaži potpunu verziju : asus fx5900se molex konektor

GAME MASTER
14.3.2006, 13:59
Kada je graficka pod opterecenjem izbacuje mi poruku da gk nedobija dovoljno struje i smanji mi performanse radi sigurnosti iste. Stavio sam drugo napajanje od 350w(ne posebnog kvaliteta)ali problem je i dalje ostao. Da li bi kupovina chiftech-ovog napajanja resila stvar ili je mozda do graficke? Gragicka nije oc(400/700).

Mario Pavićević
14.3.2006, 14:11
Cest problem....bilo bi zgodno da probas da pozajmis of nekog neko kvalitetnije napajanje...a mozda je do drajvera.Meni je na Gforce 6600gt na starom dtk300w pokazivao tu poruku pa sam ga zamenio za LCpower 550w i opet je povremeno izbacivao poruku dok na kraju nisam formatirao disk i sve lepo snimio izpcetka i sve radi bez problema:qliranje:

AstraLogos
14.3.2006, 14:12
Kada je graficka pod opterecenjem izbacuje mi poruku da gk nedobija dovoljno struje i smanji mi performanse radi sigurnosti iste. Stavio sam drugo napajanje od 350w(ne posebnog kvaliteta)ali problem je i dalje ostao. Da li bi kupovina chiftech-ovog napajanja resila stvar ili je mozda do graficke? Gragicka nije oc(400/700).
Ja sam imao AsusFX5900GE ( nije bila oc ) i Codegen 400W i izbacivala mi je poruku isuficijence power. Znaci slabo napajanje, pa sam kupio LC Power 550W i vise tih poruka nije bilo. Obavezno zameni napajanje kvalitetnim kao sto je Chiftec 360W bice dovoljno. :)
Pozdrav!

GAME MASTER
14.3.2006, 21:08
e jel neko zna da li napon mreze moze da utice na to koliku ce snagu davati napajanje?

AstraLogos
15.3.2006, 1:39
Imam MSI 5900 i ranije sam imao krsh napajanje od kao 400W u Eurocase kucishtu i nisam imao problema ni pri zestokom overkloku kartice.DTK od 300W i Codegen 400W su sasvim dovoljni.Kartica bi trebala da bude sama na grani.Mozda je bash neko krsh napajanje ali treba probati sa formatiranjem i reinstalacijom.
Ma ko mu brani da reinstalise Win. :) To ga bar nista ne kosta osim malo vremena. :D
Imao Codegen 400W isprvan Win, prodao ga i kupio LC Power i od onda nikakvih problema. Sada vozim NX6600GT i svi naponi zakucani.
Ipak bez obzira da li je Win ispravan ili nije savetovao bih ga da uzme Chifa 360W i da se ne gnjavi sa tim kong fu napajanjem. Ako mu rikne pa u vecna lovista povuce i graficku ili procesor ili samu plocu steta moze da bude veca od tog napjanja od 15e. :D
Pozdrav!

Rocker
16.3.2006, 2:04
Vi ste imali sreće pa vam je sistem izbacivao poruke i upozorenja! Ja kada sam kupio 6600 i bocnuo ga u moju žešće klokovanu makinu (sama grafička nije tada bila klokovana) samo sam osetio smrad. Izdržao je "nindža" par sati igranja GTA a onda u sred vožnje bike-om PUF!!! Shut down "iz keca"! Srećom, ništa sem dotičnog "nindže" nije stradalo. Sad imam Cooler Master Extreme Power od 430W i ne razmišljam uopšte:qliranje:

GAME MASTER
2.4.2006, 5:03
kupio sam chiftec 350w i opet.mislim da je do gk.pomoc?

GAME MASTER
3.4.2006, 21:07
kada skinem jednu stranu kucista radi normalno.izgleda da to upozorenje ima veze i sa temperaturom a ne samo sa napajanjem.jel neko zna nesto vise?

AstraLogos
5.4.2006, 8:50
kada skinem jednu stranu kucista radi normalno.izgleda da to upozorenje ima veze i sa temperaturom a ne samo sa napajanjem.jel neko zna nesto vise?
Skini najnoviju verziju Riva tunera sa www.guru3d.com (http://www.guru3d.com) mozda ti ocita temperaturu GPU-a mada u to nisam bas sasvim siguran.
Pogledaj da li je kuler od graficke prljav od prasine i dobro izduvaj graficku karticu jel dolazi leto pa ces jos vise imati problema sa karticom. Nadam se da si graficku stavio na posebnu granu od napajanja ( molex ) jel Asus 5900 guta struju. ;)
I sad bih ti predlozio ono sto sam i sam uradio. Postavio sam bocno 12-ticu fan na 7v smanjivski broj obrtaja i naravno buku i sad imam odlicno hladjenje kartice i procesora. Obavezno moras na zadnjoj strani imati bar jednu 8-icu kuler da izduvava vazduh.
Inace nisi pogresio sto si kupio novo napajanje. :tapsh:
Pozdrav! :)

Rocker
5.4.2006, 21:10
Sličnu stvar sam i ja uradio, samo što ja imam dva 12" ventilatora, tj. još jedan iznad ovog na slici. BTW, veoma lepo kućište!:tapsh: