PDA

Prikaži potpunu verziju : Pomoć za izbor srednje škole


GrofSuboticki
31.10.2008, 13:45
Zdravo.Imam veliku dilemu.Uskoro će mi prijemni,a ja bi se trebao odlučiti za srednju školu.Pošto želim da budem ili pravnik ili novinar,razmišljam u koju da idem srednju školu.Sad ili da idem na Gimnaziju društveno jezički smer,ili Mešc na informatički smer.Vrlo dobar sam učenik.Imam ili 5 ili 4 zaključnu ocenu iz srpkog,ili između 2 i 3 iz matematike.

toxic
31.10.2008, 14:04
Pa ako želiš da studiraš novinarstvo ili prava, logičniji je izbor društveno-jezička gimnazija od informatike... pogotovo što ti matematika nije jača strana:)

La.Prestige
31.10.2008, 16:47
sa 2-3 iz matematike,ne bih ti preporucio Informaticki...a jesi razmisljao o Opshtom smeru?

genius
31.10.2008, 17:03
Gimnazija ili pravno birotehnicka ako to ima tamo gde ti zivis...

donator99
31.10.2008, 17:05
Pravno birotehnicka u BG-u je, koliko ja znam, vrlo, vrlo teska skola. :)
Kako stojis sa ostalim ocenama?
Ne znam koliko bi te maltretirali u gimnaziji, ali cak i da odes na drustveni smer i dalje imas matematiku.
Nisam siguran za hemiju i fiziku, though...

Ulmawen
31.10.2008, 17:26
/\
Gimnazije svih smerova imaju iste predmete, samo što društveni smer potencira društvene, a prirodni- prirodne nauke. To se ogleda samo u fondu časova, sadržaj je manje-više isti. Istorija i latinski jezik se na prirodnom smeru uče jednu godinu manje (nisam sigurna za informatiku, u moje vreme je to bilo onako eksperimentalno, u trajanju od godinu dana na oba smera), a sve ostalo je isto.

@GrofSuboticki: danas možeš da upišeš bilo koji fakultet sa završenom bilo kojom četvorogodišnjom školom (neke i sa manje, uz polaganje diferencijalnih ispita); zato bi najbolje bilo da se raspitaš o planovima rada u školama između kojih se dvoumiš pa da izvagaš šta ti najviše "leži".

Dimo
31.10.2008, 18:32
/\Gimnazije svih smerova imaju iste predmete, samo što društveni smer potencira društvene, a prirodni- prirodne nauke. To se ogleda samo u fondu časova, sadržaj je manje-više isti. Istorija i latinski jezik se na prirodnom smeru uče jednu godinu manje (nisam sigurna za informatiku, u moje vreme je to bilo onako eksperimentalno, u trajanju od godinu dana na oba smera), a sve ostalo je isto.
Tako je, prirodni i društveni smjer imaju iste predmete, jedina razlika je u tome što se forsiraju različiti. Prve godine u gimnaziji gradivo svih predmeta je skoro pa potpuno isto. Kasnije se diferencira, prirodnjaci se krpe od matematike i fizike, dok se mi obučavamo jezicima, istorijom i knjiženošću :)

Ja bih ti preporučio da upišeš društveno-jezički smjer u gimnaziji, ako uzmeš u obzir tvoje afinitete. Međutim, naglasio bih dvije stvari. Ti tek završavaš osnovnu školu, zar nije malo rano da razmišljaš koji fakultet da upišeš? Za 4-5 godina može sve da se promjeni, i tvoje želje, afiniteti i planovi kompletno da se obrnu. Ni ja nisam bio siguran šta ću da studiram posle srednje, tako da sam upisao gimnaziju da bih diferencirao šta mi ide šta ne ide, šta volim i šta ne (kao i zbog opšte kulture, jer je gimnazija škola gdje se ne učiš samo nauci, već i vaspitanju i karakteru). Zaključio sam da ludački mrzim matematiku, fiziku i hemiju, i ako sam ikada i razmišljao da odem na ekonomiju, odustao sam trajno. Drugo, gimnazija ti pruža najviše znanja, i sjutra nećeš biti stručnjak za jednu oblast, a da o svemu ostalom nemaš pojma, već ćeš imati opšte i obrazovanje na vrlo visokom nivou, a opet će jedno polje, za koje se odlučiš, biti tvoj premet rada.

PeTkO
31.10.2008, 21:28
Drugo, gimnazija ti pruža najviše znanja, i sjutra nećeš biti stručnjak za jednu oblast, a da o svemu ostalom nemaš pojma, već ćeš imati opšte i obrazovanje na vrlo visokom nivou, a opet će jedno polje, za koje se odlučiš, biti tvoj premet rada.

Moram da se nadovezem na ovaj post...Ucices kao ludak, pojesces od sve po malo, i na kraju ukapiraces da u sustini nista nisi dojeo do kraja.Ukratko receno, ucices sve, a nista neces da naucis.

Realno, gimnazije su napravljene za ljude koji ne znaju cime ce da se bave u buducnosti, i ukoliko posle gimnazije ne zavrsis neki fax, mozes samo da prodajes cigare na trafici.

Tako da ti je moj savet, bezi od gimnazije, idi u neku strucnu skolu, posle ces i sa tom nekom srednjom moci da radis nesto u svojoj struci, a opet i da upises ekonomiju (na primer) mocices posle da odes i na elektronski fax (naravno uz polaganje diferencijalnog ispita).Tako da srednja skola ne predstavlja nikakav uslov cime ces ti u zivotu da se bavis

Dimo
31.10.2008, 22:15
Da, ali ako uzmeš u obzir da recimo, Arhitektonski fakultet kao diferencijalni ispit ima fiziku po programu gimnazije, onda to uopšte nije jednostavno. Ja skidam kapu ko uspije da za jedan dan položi četiri godine nenormalnog besmislenog terora, krcatog glupostima, nebitnih detalja i formula koje se kose sa Ženevskom deklaracijom. Ja ne bih bio kadar. Stoga, ne treba ni diferencijalni ispit smatrami limunadom, jer je daleko od toga. Sa gimnazijom makar upadaš svuda bez problema, sem ako nema prijemnog, normalno.

Kažeš da su gimnazije napravljene za ljude koji ne znaju čime će da se bave. Zna li ijedan četrnaestogodišnjak čime će da se bavi deset godina kasnije, i ima li uopšte bilo kakvu predstavu o tome? Gimnazija je tu da đaku pruži najveći stepen znanja iz svih oblasti, da ga usmjeri na pravi put, pokaže mu šta je ono što mu najbolje leži i upravo to isforsira kod svakog učenika (makar bi tako trebalo da bude, mada uzevši u obzir naš obrazovni sistem, više ništa ne mogu da tvrdim), i stvori od njega pravog čovjeka i budućeg intelektualca. Uz svo dužno poštovanje, to jedna Ekonomsko-ugostiteljska ili Mašinska škola ne mogu ni približno da postignu.

donator99
31.10.2008, 22:21
Ja sam tacno znao sta hocu da radim kada sam pisao onu listu zelja, pa sam i iz tog razloga kao prvu zelju naveo ekonomsku skolu. ;)

Shadowfax
1.11.2008, 18:04
Pa dobro, lepo je to, ali ne istraje svako (ne mislim na tebe, ofc) .

Bas sam sa nekim drustvom sedeo sinoc, i jedna drugarica, isla je u srednju medicinsku, a sad upisuje knjizevnost. Kaze, nije ona za to, bla, bla.. Jedan od primera. :)

Doolio
1.11.2008, 18:10
sto se tice prirodni/drustveni smer tripa, obavezno drustveni, ja, kao i mnogi sam otisao na prirodni i zezno se:) nekako ispada da drustvenjaci uce prirodne predmete manje od prirodnjaka, a prirodnjaci uce drustvene isto ko drustvenjaci:)))
doduse, ne znam kako je sada...

Ulmawen
1.11.2008, 19:23
/\
Isto kao i onda... I ja sam isti slučaj kao ti, a vidim da i današnji srednjoškolci imaju tendenciju da se "pređu" isto kao ti i ja.:D
Pretpostavljam da je razlog što "prirodnjaci" uče društvene nauke jednako kao i "društvenjaci" zato što većina društvenih nauka spada u opštu kulturu.:)

Equilibrium
3.11.2008, 21:26
Ja sam tacno znao sta hocu da radim kada sam pisao onu listu zelja, pa sam i iz tog razloga kao prvu zelju naveo ekonomsku skolu. ;)

Bleja vrhunska imas puno riba ako hoces da smuvas neku
Svako moze da je zavrsi s pola mozga
Posle upises Megatrend ili tako nesto i budes bankar ili menadzer

GrofSuboticki
10.11.2008, 13:09
Pa sto se tice ostalih ocena,imam 5 iz:Srpskog
Istorije
Geografije
Biologije
Muzickog
Likovnog
Fizickog
dok u ostalim predmetima imam 4

GrofSuboticki
10.11.2008, 13:27
E da.Interesuje me koji predmeti su u gimnaziji(drustveno-jezickom smeru) a koji su u informatickoj skoli?

Dimo
10.11.2008, 21:13
Na društveno jezičkom smjeru imaš uglavnom sve predmete kao i u osnovnoj školi. Konkretno, što se tiče prve godine, gubiš tehničko, a dobijaš latinski jezik i informatiku. Tako je makar meni bilo, doduše ja sam po išao po starom sistemu. Po novom, reformisanom u Crnoj Gori, latinski dobijaš u trećoj godini, a svake godine imaš dva izborna predmeta (građansko vaspitanje, teorija književnosti, sportske igre, njemački/španski/ruski/italijanski jezik, geografija države, ekologija, geometrija...). Ja bih uvijek uzeo nešto vezano za jezike ili opštu kulturu.

Gradimir
1.3.2009, 12:08
POZZ.
KOJI SVE INFORMATICKI SMEROVI SE MOGU UPISATI I KOJI JE PO VAMA NALJBOLJI:icon_stud

stepanov
18.3.2009, 21:49
Neki ovde kazu da posle gimnazije ne znamo u stvari nista jer ucimo po malo od svega. e nije tako. gimnazije daju opsirno i kvalitetno znanje tako da ce ti biti lako da uradis prijemni na fakultetu. Najbolje ti je da upises drustveni smer jer u opstem se sve radi. Ja sam u osnovnoj imo ladno 5 iz mate a sad u opstoj gimnaziji jedva 4. trenutne ocene: 2,3,4... Tako da ako si imao 2,3 u osnovnoj kloni se prirodnog i informaticarskog... :dedica:

Alek92
19.3.2009, 22:10
Gimnazija nije nista vise od nastavka na osnovnu skolu, i zbog toga je smatram beskoristnom. Ako znas sta zelis da budes, za sta si sposoban, idi u skolu koja ce te usmeriti u tom pravcu.

donator99
19.3.2009, 22:15
Gimnazija nije nista vise od nastavka na osnovnu skolu, i zbog toga je smatram beskoristnom. Ako znas sta zelis da budes, za sta si sposoban, idi u skolu koja ce te usmeriti u tom pravcu.

Ovo je tacno.
Svi moji drugovi/drugarice iz osnovne skole su upisali gimnaziju jer nemaju predstavu sta zele da rade u zivotu.
Jedino je jedan drugar upisao prirodni smer, jer hoce na PMF.

stepanov
22.3.2009, 22:17
srednje strucne su u srbiji u zadnjih 15 godina nazalost spustene na nizak nivo kvaliteta, znanja... u NS odakle sam ja jedino je medicinska kvalitetna i vredna i neki smerovi u ekonomskoj... u ostalim skolama (masinska, elektrotehnicka,gradjevinska i mnoge druge) pohadjaju dobrim delom losiji djaci, a dobri djaci (u jednom ili dva smera) su retki i jos trpe "teror" od ovih ostalih(starijih obicno)... nekada je kod nas masinska bila najkvalitetnija strucna a danas mozda jedan smer je vredan postovanja a u drugim su veoma losi i djaci i profesori koji ne daju nikakvo znanje potrebno nekom ko hoce na fakultet... necu nikog da uvredim ako je u masinskoj, naravno ne govorim ovo za sve vec samo za neke djake i smerove... mislim da su za to krivi profesori i nas zastareo sistem skolstva...:dedica:

daniloBG
17.6.2009, 22:47
pozdrav svima na forumu:ciao:

jedno vreme sam bio zagrejan sto se tice kompova i tih *****a pa sam se nameracio da upisem "teslu" smer za racunare...uvideo sam neke lose strane toga kao sto su slaba upotreba prakse, nepostojanje osoba zenskog pola, dosadni predmeti itd...mrzim te fizicke zakone i te stvari, a mogu reci da sam cak poceo da se gadim na PC hardver...dosao sam na ideju da upisem gimnaziju...naravno, gimnazija mi donosi opste obrazovanje i sve to ali kad zavrsim nju moze se reci da sam niko i nista...naravno da imam dalje planove za skolovanje, samo postoji jedan problem, a to je NOVAC...a pitam ja vas, kako to funkcionise na fakultetima, kolike su godisnje cene, i to...cuo sam da je 1000 i nesto juroa godisnje sto mi se ne dopada...bre za vreme tita se studiralo za dzabe, a ovo sad svi nas kradu de stignu...cuo sam da postoji mogucnost studiranja na "budzet" ali nemam predstavu kakva je sansa da se dodje do toga...da li ima limitiran broj ucenika koji idu na budzet ili mogu na budzet ako zadovoljim zahteve za to ne racunajuci brojno stanje?...da li uopste vredi rizikovati i pucati na zavrsen faks i pored prosecne finanskijske situacije?...ako predjem na budzet da li ja opet moram da placam neke ispite i te neke dodatne stvari?...mada ako predjem na budzet na konju sam, bar ja tako mislim...ovo je mozda i previse pitanja pa ako nekoga mrzi da mi odgovori bar na nesto od toga, moze da mi da neki koristan link bio bih mu zahvalan...

ps-naravno da nije rano razmisljati o faksu...

Wolverine
17.6.2009, 22:51
Gimnazija nije nista vise od nastavka na osnovnu skolu, i zbog toga je smatram beskoristnom...

Vidi se...

sharlo_03
17.6.2009, 23:02
pozdrav svima na forumu:ciao:

jedno vreme sam bio zagrejan sto se tice kompova i tih *****a pa sam se nameracio da upisem "teslu" smer za racunare...uvideo sam neke lose strane toga kao sto su slaba upotreba prakse, nepostojanje osoba zenskog pola, dosadni predmeti itd...mrzim te fizicke zakone i te stvari, a mogu reci da sam cak poceo da se gadim na PC hardver...dosao sam na ideju da upisem gimnaziju...naravno, gimnazija mi donosi opste obrazovanje i sve to ali kad zavrsim nju moze se reci da sam niko i nista...naravno da imam dalje planove za skolovanje, samo postoji jedan problem, a to je NOVAC...a pitam ja vas, kako to funkcionise na fakultetima, kolike su godisnje cene, i to...cuo sam da je 1000 i nesto juroa godisnje sto mi se ne dopada...bre za vreme tita se studiralo za dzabe, a ovo sad svi nas kradu de stignu...cuo sam da postoji mogucnost studiranja na "budzet" ali nemam predstavu kakva je sansa da se dodje do toga...da li ima limitiran broj ucenika koji idu na budzet ili mogu na budzet ako zadovoljim zahteve za to ne racunajuci brojno stanje?...da li uopste vredi rizikovati i pucati na zavrsen faks i pored prosecne finanskijske situacije?...ako predjem na budzet da li ja opet moram da placam neke ispite i te neke dodatne stvari?...mada ako predjem na budzet na konju sam, bar ja tako mislim...ovo je mozda i previse pitanja pa ako nekoga mrzi da mi odgovori bar na nesto od toga, moze da mi da neki koristan link bio bih mu zahvalan...

ps-naravno da nije rano razmisljati o faksu...

Sto se tice budzeta, svaki faks ima odredjen broj studenata koje prima. Jedan deo je samofinansirajuci, drugi deo je na budzet. E sad. Ako zelis sam da finansiras fakultet, treba ti manje bodova. Da bi mogao na budzet da upadnes, treba, logicno, vise bodova. E sad, zahtevi zavise od fakulteta do fakulteta. Uglavnom kako sam ja primecivao fakulteti primaju pola na budzet pola samofinansirajuce, mada je ponekad odnos i malo drugaciji, tipa 3 prema 1, tj. manje studenata na budzet. Ako se upises na budzet, mislim da ispite normalno placas, ali si oslobodjen placanja tih 1000 i kusur eura godisnje. To umesto tebe placa tvoja opstina. Valjda sam dobro objasnio. Mozda sam negde i pogresio, zato licno tek sledece godine zavrsavam cetvrti razred gimnazije, ali sam se nesto malo informisao. :)

daniloBG
17.6.2009, 23:11
Sto se tice budzeta, svaki faks ima odredjen broj studenata koje prima. Jedan deo je samofinansirajuci, drugi deo je na budzet. E sad. Ako zelis sam da finansiras fakultet, treba ti manje bodova. Da bi mogao na budzet da upadnes, treba, logicno, vise bodova. E sad, zahtevi zavise od fakulteta do fakulteta. Uglavnom kako sam ja primecivao fakulteti primaju pola na budzet pola samofinansirajuce, mada je ponekad odnos i malo drugaciji, tipa 3 prema 1, tj. manje studenata na budzet. Ako se upises na budzet, mislim da ispite normalno placas, ali si oslobodjen placanja tih 1000 i kusur eura godisnje. To umesto tebe placa tvoja opstina. Valjda sam dobro objasnio. Mozda sam negde i pogresio, zato licno tek sledece godine zavrsavam cetvrti razred gimnazije, ali sam se nesto malo informisao. :)

e hvala ti puno...pa i nije toliko tesko koliko sam ocekivao...doduse stvari mogu da se promene do tad...

icemama
17.6.2009, 23:11
pozdrav svima na forumu:ciao:

jedno vreme sam bio zagrejan sto se tice kompova i tih *****a pa sam se nameracio da upisem "teslu" smer za racunare...uvideo sam neke lose strane toga kao sto su slaba upotreba prakse, nepostojanje osoba zenskog pola, dosadni predmeti itd...mrzim te fizicke zakone i te stvari, a mogu reci da sam cak poceo da se gadim na PC hardver...dosao sam na ideju da upisem gimnaziju...naravno, gimnazija mi donosi opste obrazovanje i sve to ali kad zavrsim nju moze se reci da sam niko i nista...naravno da imam dalje planove za skolovanje, samo postoji jedan problem, a to je NOVAC...a pitam ja vas, kako to funkcionise na fakultetima, kolike su godisnje cene, i to...cuo sam da je 1000 i nesto juroa godisnje sto mi se ne dopada...bre za vreme tita se studiralo za dzabe, a ovo sad svi nas kradu de stignu...cuo sam da postoji mogucnost studiranja na "budzet" ali nemam predstavu kakva je sansa da se dodje do toga...da li ima limitiran broj ucenika koji idu na budzet ili mogu na budzet ako zadovoljim zahteve za to ne racunajuci brojno stanje?...da li uopste vredi rizikovati i pucati na zavrsen faks i pored prosecne finanskijske situacije?...ako predjem na budzet da li ja opet moram da placam neke ispite i te neke dodatne stvari?...mada ako predjem na budzet na konju sam, bar ja tako mislim...ovo je mozda i previse pitanja pa ako nekoga mrzi da mi odgovori bar na nesto od toga, moze da mi da neki koristan link bio bih mu zahvalan...

ps-naravno da nije rano razmisljati o faksu...

Brate ja idem u Teslu znaci ono je rupcaga od skole, strasno, i smor nevidjeni nikad da radimo nesto zanimljivo a najgore nam je kod razzrednog (predaje primenu racunara u elek.) znaci svaki cas pita neke smrdlj... programe koji zesce smaraju, fizicarka ne daje ocene na kontrolnom u zavisnosti koliko si uradio nego kako joj se cefne, matematicarka nam se nonstop mrsti dok ulazi u ucionicu (smara zesce), iz elektronike kad je raspolozen mozes da imas 4,3,3,1, i da ti da 4 a kad nije za to bi ti dao mozda i 2 a mozda bi te mucio na tabli i davao ti 6 sekundi za odgovor,Srpikinja nam deli keceve ko luda znaci podeli za jedan cas 15 komada i kaze sledeci cas drugi krug keceva, joj strasno, ima jedno 3-4 normalne ribe u smeni a ukupno oko 15-20, poz

jurajp
24.6.2009, 21:55
Shta mi Vi preporucujete, elektrotehnicar racunara ili elektrotehnicar telekomunikacija...???

Hvala na Vashem mishljenju...

Notorious B.I.G
24.6.2009, 22:10
Racunare

dzonihsv
24.6.2009, 22:35
Sto se tice racunara, racunare neces videti uopste (1 do 2 casa nedeljno u vr' glave ako izuzmemo programiranje gde blejis ko tenkre u monitor). Taj smer treba da se nazove "Elektrotehnicar programiranja", ako upises skontaces zasto... Ostalo je klasika, prva godina sve zive prirodne nauke dok u drugoj kreces sa "strucnim predmetima" i u trecoj nastavljas isto tako samo pojacanim intenzitetom itd.
Taj smer upisuj ako volis da programiras i volis da "furas matematiku na kub", ako nisi bas privrzen njima onda se bas i neces snaci najbolje.

NIx Car
24.6.2009, 22:54
a i ovoj temi ovde nije mesto.
off:
Dzoni si ti zavrsio tu skolu kad znas?:D

dzonihsv
25.6.2009, 0:04
Nisam, tek cu da zavrsim. :)

Radiant
25.6.2009, 0:09
Gimnazija PM smer :D

King James
25.6.2009, 0:10
Ma upises gimnaziju, sprdas se 4 godine, onda upises neki fax i tu pocnes da ucis :)

NIx Car
25.6.2009, 0:26
Ma upises gimnaziju, sprdas se 4 godine, onda upises neki fax i tu pocnes da ucis :)

uf puno je to. ja isto ocu racunare al sad kad mi je dzoni pojasnio....:D

Notorious B.I.G
25.6.2009, 11:16
Sto se tice racunara, racunare neces videti uopste (1 do 2 casa nedeljno u vr' glave ako izuzmemo programiranje gde blejis ko tenkre u monitor). Taj smer treba da se nazove "Elektrotehnicar programiranja", ako upises skontaces zasto... Ostalo je klasika, prva godina sve zive prirodne nauke dok u drugoj kreces sa "strucnim predmetima" i u trecoj nastavljas isto tako samo pojacanim intenzitetom itd.
Taj smer upisuj ako volis da programiras i volis da "furas matematiku na kub", ako nisi bas privrzen njima onda se bas i neces snaci najbolje.
To je istina,ali ko zavrsi smer racunare ima tako veliko predzanje za faks da je to straso

VojaM
25.6.2009, 12:59
Ovde svi pominju računare jer i ne znaju šta je ono drugo.

Telekomunikacije mogu biti zanimljive, a to se u današnje vreme svodi uglavnom na mobilne telefone. Ako posle odeš na fakultet, pa ga, zamisli, i završiš, stičeš obrazovanje koje prilično cenjeno, i ovde i u svetu.

Ako se pokaže da se na tom smeru u znatnoj meri uče i "zemaljske telekomunikacije", i to u današnje vreme može biti veoma zanimljiva tema, jer se sve radi digitalno, a u celu stvar upliće se i Internet u xDSL varijantama.

Što se tiče programa i predmeta... to bi trebalo da ti kaže neko ko to uči. Ne verujem da ima manje matematike i prirodnih nauka nego na programiranju, ali tako ti je sa svim sličnim zanimanjima. Međutim, ima dosta elektronike, digitalne elektronike i sličnog.

NIx Car
25.6.2009, 13:25
To je istina,ali ko zavrsi smer racunare ima tako veliko predzanje za faks da je to straso
znaci racunari su za one kojima uglavnom ucenje i mata idu od ruke?

vukoja
25.6.2009, 13:40
Ma nema toliko mate na racunarima barem ne vise nego u nekim gimnazijama. Sto se tice koliko ces predznanja steci iz nekih sturcnih predmeta zavisi od profesora. Imao sam srece (dosad) da su mi elektorniku i OET predavali kvalitetni profesori. Dok mi programiranje predaje covek koji ne zna da objasni najosnovnije stvari. Pa iz programiranja jedino sto znam da uradim je da saberem dva broja.

Sasa90
25.6.2009, 13:44
Na svim elektrotehnickim smerovima imas istu kolicinu matematike cak i isto gradivo. U sustini sve je isto po tom pitanje samo dok kod racunara imas vise programiranja dotle na telekomunikacijama imas predmete nalik Osnove telekomunikacija, predajnici, prijemnici i slicno tome. Nazalost nista od digitalizacije se maltene ne uci jer je sve po starom i u 90 % slucajeva ce ti pricati u zastareloj analognoj tehnici gde te profesori jos teraju na odgovaranju da se racunari medjusobno povezuju preko koaksialnog kabla...

Notorious B.I.G
25.6.2009, 14:20
Kao sto je sasa90 rekao svi cetvorogodisnji smerovu u elektro skoli imaju isto gradivo iz mate.
Bitna stvar je sto smer racunari ima najbolje profesore,kad kazem najbolje ne mislim najlakse,tako da ces puno nauciti.
I u telekomunikacijama imas programiranje,a i penjanje po banderama :D

Ja sam recimo 3. godina ets i imam sve petice sem mate tu imam 2 :D

Mario Pavićević
25.6.2009, 15:01
Na svim elektrotehnickim smerovima imas istu kolicinu matematike cak i isto gradivo. U sustini sve je isto po tom pitanje samo dok kod racunara imas vise programiranja dotle na telekomunikacijama imas predmete nalik Osnove telekomunikacija, predajnici, prijemnici i slicno tome. Nazalost nista od digitalizacije se maltene ne uci jer je sve po starom i u 90 % slucajeva ce ti pricati u zastareloj analognoj tehnici gde te profesori jos teraju na odgovaranju da se racunari medjusobno povezuju preko koaksialnog kabla...
Nisi u pravu. Gledao sam program i pricao sa profesorom multimedije(tesla,koncar i ostale skole) i stvari koje se uce su savremene, znaci osvrt na analogni prenos, digitalni prenos, modulacije koje se koriste u digitalnom prenosu, nacini kompresije(JPEG,MPEG i slicno)... U sustini dosta slicno Digitalnim mulitmedijama sa vise elektrohenicke.

Notorious B.I.G
25.6.2009, 15:48
^To je nov smer

Sasa90
25.6.2009, 16:41
Nisi u pravu. Gledao sam program i pricao sa profesorom multimedije(tesla,koncar i ostale skole) i stvari koje se uce su savremene, znaci osvrt na analogni prenos, digitalni prenos, modulacije koje se koriste u digitalnom prenosu, nacini kompresije(JPEG,MPEG i slicno)... U sustini dosta slicno Digitalnim mulitmedijama sa vise elektrohenicke.

Ne znam sta su za narednu godinu menjali ali ja sam sad zavrsio cetvorogodisnji elekro smer i znam sta smo mi ucili. Uzecu na primer predmet radio predajnike. AM modulacija koja se kod nas maltene vise ni ne koristi (nadje se tu i tamo jos koja radio stanica koja emituje u AM podrucju ali ih ima daleko manje nego na FM frekventnom podrucju). Samo smo tu AM detaljno obradjivali dok smo FM modulacije skoro da i ne zapostavili a o digitalnoj radio emisiji ni da ne pricamo... Imali smo neki predmet kao Digitalne telekomunikacije i tamo jesmo mi obradjivali takve stvari ali se celo gradivo temelji na starim analognim prijemnicima i predajnicima. Ima i tu istine sta si ti rekao ali nazalost ovo je moje licno iskustvo...

Mario Pavićević
26.6.2009, 10:41
Ne znam sta su za narednu godinu menjali ali ja sam sad zavrsio cetvorogodisnji elekro smer i znam sta smo mi ucili. Uzecu na primer predmet radio predajnike. AM modulacija koja se kod nas maltene vise ni ne koristi (nadje se tu i tamo jos koja radio stanica koja emituje u AM podrucju ali ih ima daleko manje nego na FM frekventnom podrucju). Samo smo tu AM detaljno obradjivali dok smo FM modulacije skoro da i ne zapostavili a o digitalnoj radio emisiji ni da ne pricamo... Imali smo neki predmet kao Digitalne telekomunikacije i tamo jesmo mi obradjivali takve stvari ali se celo gradivo temelji na starim analognim prijemnicima i predajnicima. Ima i tu istine sta si ti rekao ali nazalost ovo je moje licno iskustvo...
Koji smer?Pricam o smeru mulitimedija koji postoji poslednje 2 godine a konkretno sam gledao plan za ovu godinu koja se zavrsila. Svestan sam sta se ucilo, zavrsio sam za radio tv tehnicara, ali opet ne mogu da kazem da je to svo znanje nepotrebno iako je prevazidjeno. Dobijes osnovno znanje koje lako mozes kasnije nadograditi ako vec u skoli ne ucis sve sto je neophodno.

NIx Car
26.6.2009, 15:07
Kao sto je sasa90 rekao svi cetvorogodisnji smerovu u elektro skoli imaju isto gradivo iz mate.
Bitna stvar je sto smer racunari ima najbolje profesore,kad kazem najbolje ne mislim najlakse,tako da ces puno nauciti.
I u telekomunikacijama imas programiranje,a i penjanje po banderama :D

Ja sam recimo 3. godina ets i imam sve petice sem mate tu imam 2 :D

pa zar nisu mogli da ti poklone 5 :D

Sasa90
26.6.2009, 16:05
Koji smer?Pricam o smeru mulitimedija koji postoji poslednje 2 godine a konkretno sam gledao plan za ovu godinu koja se zavrsila. Svestan sam sta se ucilo, zavrsio sam za radio tv tehnicara, ali opet ne mogu da kazem da je to svo znanje nepotrebno iako je prevazidjeno. Dobijes osnovno znanje koje lako mozes kasnije nadograditi ako vec u skoli ne ucis sve sto je neophodno.

Upravo sam i ja taj smer zavrtsio. Elektrotehnicar radio i video tehnike... Po meni je smer cista glupost... Ali sta cu nisam tako razmisljao pre 4 godine...

GrofSuboticki
10.7.2009, 17:33
elektrotehnicar racunara.a sto se tice toga gde sam upao,malo sam se bio zeznuo na prijemnom,pa sam imao 64 boda :( .Nisam upao ni na informaticki ni na gimnaziju.Zapravo,upao sam u visokogradnju u Politehnickoj skoli u subotici. Kakav je to smer prema vama?

VLAAAD
31.1.2010, 23:04
Ja sam 1. drustvenog smera Gimnazije.Skola je ludnica.Njihov moto:uci,uci,uci...Pola gradiva koje sam do sada naucio mi nece trebati u zivotu.Na prijemnom sam imao 91bod i mogo sam da biram.Do zadnjeg dana ja sam se dvoumio izmedju eko. pravnog i gimn.Odluka je pala na gimn. samo zbog boljeg drustva(u smislu nema dece koja beze i ruse skolu).planiram da upisem kasnije pravo zato sto koliko vidim ovde nema puno vajde od informatike i itd. iako je informatika moja velika ljubav.Moj licni moto je;sto lako kad moze komplikovano.Pored svih mojih kritika protiv gimnazije ja je preporucujem jer ce se taj trud posle isplatiti na faksu i sigurno u zivotu.

veseliburek
1.2.2010, 0:20
Brate ja idem u Teslu znaci ono je rupcaga od skole, strasno, i smor nevidjeni nikad da radimo nesto zanimljivo a najgore nam je kod razzrednog (predaje primenu racunara u elek.) znaci svaki cas pita neke smrdlj... programe koji zesce smaraju, fizicarka ne daje ocene na kontrolnom u zavisnosti koliko si uradio nego kako joj se cefne, matematicarka nam se nonstop mrsti dok ulazi u ucionicu (smara zesce), iz elektronike kad je raspolozen mozes da imas 4,3,3,1, i da ti da 4 a kad nije za to bi ti dao mozda i 2 a mozda bi te mucio na tabli i davao ti 6 sekundi za odgovor,Srpikinja nam deli keceve ko luda znaci podeli za jedan cas 15 komada i kaze sledeci cas drugi krug keceva, joj strasno, ima jedno 3-4 normalne ribe u smeni a ukupno oko 15-20, poz

Ipak zavisi kakvi ti profesori zapadnu, a meni se čini kao da si ti potpuno promašio školu... Na računarima kod mene su potpuno korektni profesori, za ove "niže" smerove ne znam.

Dule_car23
15.5.2010, 20:43
Ako ja mogu da objasnim malo smer elektrotehnicartelekomunikacija:) inace sam treci razred,elektrotehnicar telekomunikacija pilot (prva-pocetna verzija).
Stvari stoje ovako:Jako puno prakse ( super),radi se sa optickim kablovima (detaljno proucavanje).Od strucnih predmeta tu su:
prvi razred:OET (teorija+vezbe),
drugi razred:
tehnika analognog prenosa(teorija+vezbe), elektronika(teorija+vezbe)
treci razred:
komutacioni sistemi (samo prvo polugodiste) (teorija+vezbe+blok praksa)
tehnika digitalnog prenosa (teorija+vezbe)
Terminalni uredjaji (samo drugo polugodiste) (teorija+vezbe+blok praksa).
Ako vas malo zanimaju telekomunikacije,bicete odusevljeni ovim predmetima
Prvi razred je malo pakao zbog oeta (rade se elektrostatika,dinamika i magnetizam).Drugi razred je ubedljivo najlaksi.Oba strucna predmeta ne mogu da se porede sa oetom.naravno tu se vare modulacije(AM,FM i fazna),radio-prijemnici (zagrevanje za treci razed :)).Treci
razed je po pitanju strucnih najzahtevniji,ali i najinteresantniji.Radi se
celokupna mreza od telefonske centrale do pretplatnika.Rade se svi moguci
tipovi TK uredjaja ( samo neki:adsl,isdn,bezicni,mobilni,satelitski
telefoni,set top box,pda....).Zatim se rade razne vrste modulacija ( IKM,ISM,i
mnoge druge).
Praksa:
U svakom razredu po 1-2 kvartala je odvojeno specijalno za optiku...tu su jos:
Prvi razred:elektricne instalacije i oprema,elektronske komponente
Drugi razred:stampane ploce,sistemi za detekciju pozara, sistemi za kontrolnu neovlascenog pristupa.
treci razred:biznis centrale,audio i video interfonski uredjaji.
predmeti u proseku traju 3-6 meseci.neki se smenjuju a neki idu paralelno.u prvom i drugom razredu ima 7 casova prakse,a u trecem i cetvrtom 14 casova.
Prvi razred je klasicno uvodjenje u elektroniku.Ima nesto malo telekomunikacija (obelezavanje i sastav optickih kablova).Drugi razred vrlo zanimljiv.Mnogo alarma,senzora (svih vrsta).I igranje sa kiselinom :DTreci razred je komedija ;)Interfoni
su nevidjeno laki (sistem se sastoji od 4 zice),a biznis centrale su samo
prosireno ponavljanje terminalnih i komutacionih.

sto se tice klasicnih predmeta:Srpski,fizicko,matek i engleski (sve 4.godine)
Informatika (prvi razred),preduzetnistvo (cetvrti razred).
+izborni predmet(biras na koji ces da ides i iz njega dobijas zakljucnu ocenu koja ulazi u prosek):
Prva godina:istorija,fizika,nemacki
Druga godina:istorija,nemacki,fizika,tehnika multimedije
Treca godina:nemacki,fizika,programiranje C.
Ja sam uzeo istoriju,tehniku multimedije i programiranje C (bezi dalje od fizike i nemackog :D).eto,to je za sada sve (ostala mi jos jedna godina).necu vise da gnjavim,ako nekog
nesto zanima,neka pita ;)

Srlandand
17.5.2010, 22:13
VI Bg. gimnazija. Preporucujem. Ili ce vam zapasti super profesori, pa cete se 4 godine zaje*avati, ili ce vam zapasti idioti, pa cete se cetiri godine zaje*avati i istovremeno ubijati od ucenja. Sanse su pola-pola.

gameplayer
29.6.2011, 11:30
Koja je po vama najbolja skola sa smerom elektrotehnicar racunara u pomoravskom okrugu? :) Imam raspravu sa mladjim bratom ja msm da je najbolja u Jagodini.

Milan1997
30.5.2012, 17:51
Zdravo svima,
Hteo sam da vas pitam da li neko možda zna kod kojih sve lekara trebam da odem? Pošto želim da se upišem u Tehničku školu (inače elektrotehničar računara). Nadam se da nisam pogrešio u postavljanju ovoga posta ovde. :D
Hvala unapred :ciao:

BMLW
31.5.2012, 0:47
Ja kad sam bio mali nas su vodili sve đuture i slali redom, samo su naglasili za koje škole treba neki posebni pregledi.

Koliko se sećam meni je za el. tehičara računara trebao neki pregled vida, tipa raspoznavanje boja i nešto slično.
Ako si ćorav ne brini, i ja sam, samo mi rekli da redovnije nosim cvike :D.

Milan1997
31.5.2012, 16:19
Ja kad sam bio mali nas su vodili sve đuture i slali redom, samo su naglasili za koje škole treba neki posebni pregledi.

Koliko se sećam meni je za el. tehičara računara trebao neki pregled vida, tipa raspoznavanje boja i nešto slično.
Ako si ćorav ne brini, i ja sam, samo mi rekli da redovnije nosim cvike :D.
Znači nema pregleda kod urologa?

DeCoy
31.5.2012, 17:30
Ne brini se, neće niko da ti zaviruje u gaće. Uverenja su čisto da vide da su ti sve ruke i noge na broju, proveravaće ti vid i eventualno prepisati naočare ako nešto ne valja. Najbolje je da odeš do škole ili ih nazoveš i pitaš lično kakvo ti uverenje treba.
Za neke profile se rade detaljniji pregledi, npr. za veterinarskog tehničara ne možeš ako si alergičan na životinjsku dlaku i slično...

WhenDarknessFalls
31.5.2012, 18:00
Ne znam sada kako je, ali pre 5-6 godina su trazili na tom pregledu dobar vid da bi mogao u tehnicku. Cisto ako ti nesto znaci.

Zeldaš
31.5.2012, 19:39
Drug (ovde upisan kao MinecraftBG) i ja već neko vreme planiramo da upišemo Teslu, ali imamo neke prepirke u vezi smerova. On smatra da su telekomunikacije dobar smer, a ja sam više za elektrotehničara računara. On je više priklonjeniji hardveru, a ja softveru. Moje pitanja su: da li se na smeru računara više izučava hardver ili softver? Takođe, ima li neko predstave koliki bi otprilike mogao biti minimum ove godine za upis na taj smer? Računam da ću u najgorem slučaju imati 90-91 poena. Da li bi mi to bilo dovoljno, obzirom na popularnost tog zanimanja?

Milan1997
8.6.2012, 12:10
Ja bih hteo da se upišem u srednju elektro tehničku (smer računara) jel može neko da mi predloži škole gde treba što manje poena u BG?

Zeldaš
9.6.2012, 23:24
Zavisi šta tražiš... Tesla je najbolja, ali ti treba dosta poena. Probaj Končara.

nicpid
10.6.2012, 1:29
Upis elektro. nikom nikad ne bih preporucio. Iso sam tim putem i znam da tu nema sta da se nauci, nemas prednost ako upisujes elektro. faks kasnije i sto je najvaznije: nema devojaka.
Oces racunare kontam da imas neku ambiciju i nemas valjda sve 2ke, tako da suri gimnaziju opsti smer i boli te patka, ako zabodes tamo zestoko i neces da se cimas vise ondak posle upises privatni faks i uzmes diplomche podjednako bezvredno ko vecina diploma u srbiji.

Bathoryy
10.6.2012, 3:20
Pa ono, realno, nisu ni gimnazije ništa bolje, one se upisuju sa ciljem da se završi fakultet.
Btw. nema svako pare za privatni fakultet, a da ne pominjem koliko su državni mnogo bolji...

SirDuck
10.6.2012, 3:37
Ako planiraš posle ETF il PMF (programiranje) odmah da ti kažem da sa Teslama i drugim tehničkim nemaš ama baš nikakvu prednost u odnosu na bilo koju gimnaziju. S tim da je gimnazija puna devojaka, što je bitno :)

Da, bitno je da uzmeš prirodni smer jer se matematika malo više radi, ostalo je sve isto.

Zeldaš
18.6.2012, 15:15
Ljudi, kakav je smer multimedija u Tesli? Šta se tamo uči? Da li bih imao rupe u znanju ako posle odem na ETF? Koliko bi se radilo modelovanje, obrada zvuka i video snimaka?

Luka Filipovic
24.6.2012, 15:51
Multimedija (http://www.teslabg.edu.rs/stranalevi.aspx?id=46&parentid=342)

Ja se sad dvoumim izmedju Tesle (smer administator racunrskih mreza i el. tehnicar informacionih tehnologija) i izmedju gimnazije prirodnog smera..
Na prijemnom imam 96.5 poena

SirDuck
24.6.2012, 16:01
Multimedija (http://www.teslabg.edu.rs/stranalevi.aspx?id=46&parentid=342)

Ja se sad dvoumim izmedju Tesle (smer administator racunrskih mreza i el. tehnicar informacionih tehnologija) i izmedju gimnazije prirodnog smera..
Na prijemnom imam 96.5 poena

Moj savet je da ideš u gimnaziju, ne prvu, ne petu, najobičniju gimnaziju, i posle upišeš fakultet/višu.

Reci mi, zašto bi hteo teslu, a zašto gimnaziju?

PeTkO
24.6.2012, 17:07
Moj savet iz mog licnog iskustva...Okanite se svih gimnazija, to je prosirena osnovna...I nemojte da upisujete jake skole. Najbolje je upisati neku osrednju srednju skolu, koaj nema visoke kriterijume ocenjivanja, jer posle kod upisa na fax, niko vas nece pitati da li ste vi za neku zakljucnu peticu ucili cele godine, ili ste ucili kol'ko-tol'ko i dobili na kraju pet.
Ja sam upisao i zavrsio jaku skolu u Nisu (Ekonomska) dok je moj drug upisao slabiju skolu (Turisticka). I sad, glup primer...I ja i on smo imali sociologiju kao predmet. On je sociologiju ucio usput i imao pet, ja sam sociologiju ucio cele godine i na kraju imao 3. Samo zbog kriterijuma ocenjivanja. I sada on vuce vise poena od mene. Tako da, manite se dobrih skola, to ne vredi uopste. Upistie neku osrednju skolu i na konju ste

SirDuck
24.6.2012, 17:20
Moj savet iz mog licnog iskustva...Okanite se svih gimnazija, to je prosirena osnovna...I nemojte da upisujete jake skole. Najbolje je upisati neku osrednju srednju skolu, koaj nema visoke kriterijume ocenjivanja, jer posle kod upisa na fax, niko vas nece pitati da li ste vi za neku zakljucnu peticu ucili cele godine, ili ste ucili kol'ko-tol'ko i dobili na kraju pet.
Ja sam upisao i zavrsio jaku skolu u Nisu (Ekonomska) dok je moj drug upisao slabiju skolu (Turisticka). I sad, glup primer...I ja i on smo imali sociologiju kao predmet. On je sociologiju ucio usput i imao pet, ja sam sociologiju ucio cele godine i na kraju imao 3. Samo zbog kriterijuma ocenjivanja. I sada on vuce vise poena od mene. Tako da, manite se dobrih skola, to ne vredi uopste. Upistie neku osrednju skolu i na konju ste

Gluposti, da sam ja imao strožijeg profesora iz fizike koji bi me terao da učim verovatno bi je na fakultetu položio u januaru umesto u oktobru.

PeTkO
24.6.2012, 17:23
Dobro, donekle si upravu, jer sam uzeo u obzir da su radne navike vec stecene u osnovnoj skoli...

Luka Filipovic
24.6.2012, 23:18
Moj savet je da ideš u gimnaziju, ne prvu, ne petu, najobičniju gimnaziju, i posle upišeš fakultet/višu.

Reci mi, zašto bi hteo teslu, a zašto gimnaziju?

Tesla zato sto se radi nesto konkretno ( ne uci se sve i svasta kao u gimnazijama)
Gimnazija zato sto mozda budem odustao od ETFa i budem isao na nesto drugo i zbog devojaka.:D

SirDuck
25.6.2012, 1:04
Tesla zato sto se radi nesto konkretno ( ne uci se sve i svasta kao u gimnazijama)
Gimnazija zato sto mozda budem odustao od ETFa i budem isao na nesto drugo i zbog devojaka.:D

Teslaši nemaju ama baš nikakve prednosti na ETF-u koje se ne mogu nadoknaditi za dva dana učenja. Sve to što učiš u Tesli, kao i u gimnaziji, se pređe za trećinu jednog predavanja, tako da ti je moj savet da ideš opušteno u gimnaziju. Ako se predomisliš za ETF uvek možeš da spremaš nešto drugo, a ako ostaneš pri njemu ništa pametno nisi izgubio.

Bathoryy
7.7.2012, 1:59
Luka, šta ti upisa na kraju? :) Baš me interesuje.
Ma nije bitno da li je stručna ili gimnazija, svako će upisati fakultet ako se dobro spremi za prijemni i ima solidan broj bodova iz škole.
I Luka, ako si odlučio da upišeš gimnaziju, Prvu ili Petu, moje saučešće.

Darko 0 0 7
28.6.2018, 12:37
Ljudi potreban mi je sto brzi odgovor sutra imam upis.Imam 85 bodova i ne znam sta bi bilo najbolje da upisem,razmisljao sam gimnaziju ali ne znam koliko je to dobro,koliko se tamo uci,i sve to.Ako mozete da mi pomognete sta bi bilo najbolje i da li je dobro upisati gimnaziju

I sta mislite o ekonomskom tehnicaru

Rockstar
28.6.2018, 13:42
Ljudi potreban mi je sto brzi odgovor sutra imam upis.Imam 85 bodova i ne znam sta bi bilo najbolje da upisem,razmisljao sam gimnaziju ali ne znam koliko je to dobro,koliko se tamo uci,i sve to.Ako mozete da mi pomognete sta bi bilo najbolje i da li je dobro upisati gimnaziju

I sta mislite o ekonomskom tehnicaruAko razmisljas u smeru "da ucim sto manje" vec pri upisu za srednju skolu, sta ce biti kada budes birao fakultet? Srednja skola ti je samo stepenik, ali bitan, za dalje skolovanje i karijeru. Takodje, u pitanju su cetiri vrlo duge godine u tvom zivotnom dobu, ako ne znas sta ces, ti upisi tamo gde ima puno devojaka, tako neces pogresiti sigurno. Ja sam nakon srednje masinske skole probao sa tri fakulteta gde je bilo 90% devojaka samo kako bih nadoknadio propusteno :)

Sent from my HTC U Play using Tapatalk

Picard
28.6.2018, 13:51
Dete dan pre upisa ne zna šta hoće da upiše ... Nemam komentar.

Gimnazija se upisuje samo ako je u planu neki fax kasnije, mada to danas i nije nešto bitno, ko ne može da završi normalan kupi diplomicu na privatnom. Te iz tog ugla možeš da se provučeš kroz gimnaziju i da tresneš lovu za neki papir kasnije, ako ti je to plan ...

Darko 0 0 7
28.6.2018, 14:03
Nisi me razumeo,ja sam vec odlucio gimnazija ili ekonomski tehnicar samo sam hteo da saznam nesto vise o tim skolama...

Ne bezim ja od ucenja,sta vise ja volim da ucim,smo me interesuje da li e bolje upisati gimnaziju opsti smer ili ekonomskog tehnicara

Zanima me kako je u gimnaziji i da li je dobro upisati nju ili ekonomskog tehnicara

polarnimeda
28.6.2018, 19:52
Nisi me razumeo,ja sam vec odlucio gimnazija ili ekonomski tehnicar samo sam hteo da saznam nesto vise o tim skolama...

Ne bezim ja od ucenja,sta vise ja volim da ucim,smo me interesuje da li e bolje upisati gimnaziju opsti smer ili ekonomskog tehnicara

Zanima me kako je u gimnaziji i da li je dobro upisati nju ili ekonomskog tehnicara

ne znam koliko su se stvari menjale, ali ako kao ekonomski tehnicar mozes na bilo koji faks, onda je mozda to bolje resenje od gimnazije.
u gimnaziji naucis od svega po nesto i na kraju ne znas nista specijalno, a ovde ucis o ekonomiji sa cime sutra mozes i da napravis nesto.
ako nekada krenes na fakultet koji nije ekonomski, tu bi gimnazija imala neku malu prednsot u smislu predznanja, ali bi lako nadoknadio.
sa druge strane, verovatno ces lako osvojiti vise bodova za faks kao ekonomski tehnicar. :D slicno sam ja uradio.
ja sam sa srednjom skolom i smerom elektrotehnicar racunara bez problema presao na novinarstvo na fakultet politickih nauka (i zavrsio u roku, ako je bitno). druga je stvar sto je to bio pogresan izbor za mene. :)
kakogod, ovo ti je samo da eventualno razmislis o svemu na mozda neki drugi nacin. ne uzimaj savete ljudi sa foruma zdravo za gotovo - to ti je moj glavni savet. :D sigurno imas jos koga da pitas, nekoga ko te zna.
srecno. :)

Darko 0 0 7
28.6.2018, 22:04
Ne moze sa ekonomske bilo koji fakultet

Picard
28.6.2018, 22:36
Nisi me razumeo,ja sam vec odlucio gimnazija ili ekonomski tehnicar samo sam hteo da saznam nesto vise o tim skolama...

Ne bezim ja od ucenja,sta vise ja volim da ucim,smo me interesuje da li e bolje upisati gimnaziju opsti smer ili ekonomskog tehnicara

Zanima me kako je u gimnaziji i da li je dobro upisati nju ili ekonomskog tehnicara

Svejedno, to se ne pita dan pre upisa. Mislim, šta si do sada radio uopšte?

Ako ne znaš šta hoćeš dalje (a i ako "znaš", to se ionako menja) upiši gimnaziju, ne znam kakav bi drugi odgovor mogao da očekuješ ...

Darko 0 0 7
28.6.2018, 22:39
Svejedno, to se ne pita dan pre upisa. Mislim, šta si do sada radio uopšte?

Ako ne znaš šta hoćeš dalje (a i ako "znaš", to se ionako menja) upiši gimnaziju, ne znam kakav bi drugi odgovor mogao da očekuješ ...

Znam ja sve to ali ja sam se pre nedelju dana prijavio na sajt i nije htelo da me registruje...

Picard
28.6.2018, 22:40
A nisu ni sve gimnazije iste ...

Darko 0 0 7
28.6.2018, 23:01
A nisu ni sve gimnazije iste ...

Gimnazija opsta u Sapcu

player1
29.6.2018, 14:52
Ako ne znas sta ces, a ipak imas volju da ucis, onda gimnazija.

Kada zavrsis gimnaziju imaces predsavu sta zelis dalje i dovoljno siroku sliku da lakse izaberes fakultet, a bices i zreliji.

.

Inace puna kapa ekonomista i pravnika, a posla nigde...

Urker2
31.1.2021, 1:42
Zna li neko kakav je it smer u gimnaziji i kakav je prijemni jer sam čuo da mora i dodatni da se radi

DeCoy
31.1.2021, 12:10
http://www.mpn.gov.rs/gimnazije-specijalizovana-it-odeljenja/