PDA

Prikaži potpunu verziju : Grafička karta - pitanje, možda problem?

Ivan452
30.10.2008, 22:35
Ovako uzeo sam AGP Ati Radeon 4650.

I imam 2 pitanja:

ovo prvo i ne znam bas kako da objasnim:
- Kada nesto pretrazujete na google-u, nazivi stranica izadju sa plavim slovima, a reci u nazivu koje se poklapaju sa zadatim kriterijumom su boldovane, tj. tamo plave.
Npr ukucam "svet kopjutera" on pronadje "forum - svet kompjutera" ova druga rec bi bila bold plava.
Od kako sam kupio novu graficku te reci su bold crvene???
jos vezano za to. Npr evo na forumu...udjem na temu, pogledam nick nekog clana ko je pisao odgovor i on je tamo crvene boje, kada predjem misem preko njega postane plav
A inace sem toga graficka super radi i nema problema sa bojama i sl.

- a drugo je posto sam video da refresh rate moze da ide i do 180 u windowsu a u nekim igricama i do 200? ako bi neko mogao da mi objasni koji je optimalan refresh rate. Jel visok uvek i dobar?

voodoo_
30.10.2008, 22:45
1. Odradi rekalibraciju monitora i promeni color korekciju u Catalyst Control Centru.
2. 60 Hz za TFT-ove, 85-100 za katodne monitore.

Ivan452
31.10.2008, 19:04
kako da uradim rekalibraciju monitora

paulvandyk68
31.10.2008, 19:46
kako da uradim rekalibraciju monitora
Najverovatnije si sa monitorom dobio i cd sa drajverima, na njima imas program za kalibraciju monitora.

el_corona
31.10.2008, 20:28
Samo cu da napomenem da je ta stvar sa bojom do linkova (visited, hover...) mada je to odradjeno samom web stranom (kako je dizajner/programer ostavio) ali nije iskljuceno da je mozda i do tih drajvera. Sto se tice frekvencije osvezavanja, to zavisi iskljucivo od monitora i tvoje dioptrije.

Evo sad bas gledah to za linkove. I meni su crveni kada hoverujem misem iznad njih. Nemoj da se tripujes oko toga, to je "do njih" a ne do tvoje grafe.

Ivan452
31.10.2008, 21:34
jao cd za instalaciju je "tuci me do zore".
Znaci ima meni, koji ti nudi 3 opcije. Jedno od toga je driveri a kada kliknes on ti se instalira jedno pola sata i 5 programa, koji nisu neophnodni za funkcionisanje drajvera.
A contol centar i nemam, a imao sam ga sa proslom(takodje atijevom)

voodoo_
4.11.2008, 19:43
A jel TFT monitor?
Prosto pritisni ono "auto" dugme na njemu.