PDA

Prikaži potpunu verziju : LGA 1160 je sada LGA 1156

Dusan Despotovic
22.10.2008, 15:29
Intel se predomislio
Upravo smo potvrdili da je Intel uradio neke izmjene potrošačkoj verziji Nehalem CPU socketa a isti će se riješiti četiri pina, i kao takav LGA 1160 je mrtav i zamjeniće ga LGA 1156. Od onoga što saznajemo, ovi pinovi ionako nisu imali neke primjene pa ih se Intel otarasio.
Ipak, nije uobičajeno da se prave izmjene u socketu, naročito kada je određeni socket u najavi opisan do u detalje, kao što je slučaj sa LGA 1160. Još ima nepoznatih faktora o Intelovim mainstream procesorima sljedeće generacije, a znajući koje sve glasine kruže čini se da ovo i neće biti među najboljim platformama koje je ova kompanija izbacila.
Ne samo da će ove procesore biti skoro pa nemoguće overclockati, kako smo prethodno čuli, nego smo također načuli o mogućim problemima sa stabilnošću P55/Ibex Peak čipseta. Ipak, pošto je ostalo oko devet mjeseci do lansiranja ovih proizvoda, Intel ima dovoljno vremena da to ispravi.
http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=7984&Itemid=1

Mickie
25.10.2008, 15:03
Ja mislim da ce na kraju u potpunosti da odustanu od tog socketa i napravice celerone za LGA1366. To bi im bilo i najpametnije.

ivanza
25.10.2008, 15:12
Bila bi prava katastrofa da nesto zeznu u buducoj platformi. :(

Mickie
25.10.2008, 20:25
Ma vec su zeznuli. Ja mislim da su AMD-u najgora odluka bila kad je odlucio da deli desktop procesore na s754 i s939. E a sad intel pravi istu glupost.

ivanza
25.10.2008, 20:37
Ma vec su zeznuli. Ja mislim da su AMD-u najgora odluka bila kad je odlucio da deli desktop procesore na s754 i s939. E a sad intel pravi istu glupost.

Pametan se uci na tudjem iskustvu a budala na svojim. :icon_stud

Nadam se da i Intel nece to postati kao sto su neki vec postali. :dzavo: Jos uvek ima vremena da se ispravi.