Prikaži potpunu verziju : ATI 4850 problemi
Imam gračiku kartu 4850 sapphire, na sajtu ni uz nju ne dolazi nikakav Bios utiliti. Zna li neko kako se apdejtuje bios. Na ranijim grafičkim kartama, još od ati 9000pro, 9600 (obe Gigabyte) kao i niz Nvidia(ti4200,6600 i 7600) grafičkih karti sam dobijao od proizvođača softver za apdejt biosa. Za Sapphire nemogu da nađem, niti sam dobio (kao ni za pročlu karticu 2900gt). Nisam siguran koliko je to uopšte bezbedno bez originalnog softvera. Razlog je pre svega bag sa nekompatibilnošću sa MB, tj, povremeni crni ekran pri uključivanju računara. Poznato mi je da je ovaj problem sve prisutan kod gore navednih grafičkih karti (bez obzira od proizvođača, mislim naravno na prve serije ovih grafičkih karti) je čest u kombinaciji sa P35/45 čipovima. Upravo sam apdejtovao bios ploče, ali bih voleo da apdejtujem i bios grafičke(što je sigurno , sigurno je). Hvala unapred.
Zaboravi na update biosa grafe. Veca je sansa da upropastis grafu.
Ako sam te ja dobro razumeo, crni ekran ti se desi kada upalis kompjuter i nista se nevidi, cak ni post ekran. I windowsu ti se to ne desava.
Jedna stvar mi bode oci.
Tvoje napajanje je verovarno Chieftec GPS 450W (OEM Delta). Ucitaj donji link. Odaberi Delta (OEM Chiefteca). Na listi nema GPS 450W nego 550W pa navise.
http://ati.amd.com/products/certified/powersupplies.html
Zaboravi na update biosa grafe. Veca je sansa da upropastis grafu.
Ako sam te ja dobro razumeo, crni ekran ti se desi kada upalis kompjuter i nista se nevidi, cak ni post ekran. I windowsu ti se to ne desava.
Jedna stvar mi bode oci.
Tvoje napajanje je verovarno Chieftec GPS 450W (OEM Delta). Ucitaj donji link. Odaberi Delta (OEM Chiefteca). Na listi nema GPS 450W nego 550W pa navise.
http://ati.amd.com/products/certified/powersupplies.html
Pa.... Zasada sam dosta, eksperimentisao i ništa nisam upropastio. Problem je rešen tako što je apdejtovan bios ploče i sve šljaka kao sat. Nemoj da se primaš na na marketing prodavaca hardvera, iznenadio bi se koliko se furaju neke priče koje motivišu kupovinu skupljeg (u ovom slučaju napajanja). U svako slučaju hvala na ideji.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.