Prikaži potpunu verziju : Problem sa HIS Radeon 1650 pro
gaton_80
18.10.2008, 22:14
Znaci problem je u tome sto se pri startovajnu igara ekran zamrzne, a ponekad se pojave vertikalne linije na ekranu,inace komp radi normalno!
Klasika.
Ili loši drajveri, ili loše hlađenje, ili loše napajanje, ili neispravna kartica.
Hajde, daj nam još neku informaciju: koliko je karta stara, kad su se problemi pojavili, da li si klokovao, koji OS i koja verzija drajvera?
gaton_80
19.10.2008, 18:23
Informacije o grafickoj kartici
Opis uređaja Radeon X1650 Series
Naziv kartice Radeon X1650 Series
Verzija BIOS-a 123-RC3H01-0
Tip cipa ATI display adapter AGP (0x71C6)
DAC tip Internal DAC(400MHz)
Instalirani drajveri ati2dvag (6.14.10.6631)
Kolicina memorije 256 MB
Informacije o operativnom sistemu
Ime operativnog sistema Microsoft Windows XP Professional
Kodno ime operativnog sistema Whistler
Jezik operativnog sistema English (United States)
Tip kernela operativnog sistema Uniprocessor Free
Verzija operativnog sistema 5.1.2600 (WinXP Retail)
Instalirani Service Pack operativnog sistema Service Pack 2
Datum instalacije operativnog sistema 10/15/2008
Root operativnog sistema C:\WINDOWS
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0)
OpenGL 5.1.2600.2180 (xpsp_sp2_rtm.040803-2158)
ASPI Nema
Ovo su podaci sa AIDA32,karticu sam kupio polovnu,i odmah mi je pravila probleme ali sam ih tada resio nekako ali mi sad ne uspeva mislim da je napajanje,nissam je overklokovao,danas mi je catalist centar prijavio da je restartovao grafiku ili tako nesto i to u toku gledanja dvd filma!!! Problemi su mi se sada pojavili pri dodavanju sadasnjeg HD WD400 sata. Znaci da rezimiramo stvar , uzeo sam je polovnu prosle godine ali polovnu,posle petljanja u BIOSU, promene drajvera ili ko zna tacno cega*ne secam se vise * sve je krenulo normalno, znaci igrao sam FAR CRY, PES 2008,i jos ponesto bez problema ali sve se to ponavlja kao nocna mora , pomozite molim vas jer ne znam sta da radim!
dzonihsv
19.10.2008, 18:26
Uh, to polovna nekako nije pouzdano...
Ako je vec pravila probleme sto je nisi vratio onome od koga si je kupio...
Rekao bih da je neki hardware-ski problem, na tvoju zalost.
Sa napajanjem od "kao 300W" zaista ne možeš da očekuješ da ti takva konfa radi normalno. Možda je i imalo snage u početku da je gura, ali posle toliko rada "na granici" izgleda da više ne može. Probaj sa drugim napajanjem.
gaton_80
19.10.2008, 19:27
Pa promenicu napajanje i onda cemo da vidimo sta se desava, moze neka preporuka?
Radovan Brčin
20.10.2008, 3:02
Zavisi od budžeta kojim raspolažeš i koliko potrošača imaš.
evo nekih ne mnogo skupih:Gigabite 460W ;LC power 550w (možda ti trebaju slabija napajanja ali ovo ja imam u vidu za sebe,misim da je dobra kupovina) i OCZ 550w
gaton_80
23.10.2008, 17:52
pazario sam codegen 500w i nadam se da cu resiti problem
pazario sam codegen 500w i nadam se da cu resiti problem
To ti je samo privremeno resenje. :( Bolje bi ti bilo da kada budes imao vise para ulozis u neko brendirano napajanje. Radovan Brčin ti je predlozio sva brendirana napajanja. To sto si uzeo je najobicnije s...nje prema tim napajanjima.
Ono ce da radi ali ipak je kinez i ne smatra se pouzdanim.
Codegen 400W radi na mojoj konfiguraciji iz profila već skoro godinu dana bez problema... Na drugom kompu, koji je takođe jači od gaton_80-ovog, radi isto Codegen 400W već dve i po godine, takođe, bez problema...
Codegen spada u budget napajanja, ali je od njih definitivno najbolji, a za njegovu mašinu je i više nego dovoljan.
Codegen 400W radi na mojoj konfiguraciji iz profila već skoro godinu dana bez problema... Na drugom kompu, koji je takođe jači od gaton_80-ovog, radi isto Codegen 400W već dve i po godine, takođe, bez problema...
Codegen spada u budget napajanja, ali je od njih definitivno najbolji, a za njegovu mašinu je i više nego dovoljan.
Stavi mu Intel Core 2 Duo E8400 ili Core 2 Quad Q6600 ili neki Phenom X4 zajedno sa grafom nvidia 9600gt ili ati 4850 ili nvidia 9800gt pa ces da vidis kako ce i Codegen 500W da vrisne a pogotovu tvoj. :dzavo: Moju konfiguraciju u profilu je jedno vreme napajao Chieftec GPS 550W bez problema ali sam morao da ga dam bratu za njegov komp a sebi sam uzeo nesto jace. :D Moju konfiguraciju ni jedan Codegen ne bi podneo. :icon_stud
U jednom si upravu, a to je da je Codegen najbolji od najgorih. :dedica:
Sve je to lepo, ali on nema takvu konfiguraciju, a ako planira i da menja komp, moraće da promeni sve u svakom slučaju. A u profilu mu lepo piše:
Moj računar:
sempron 3000+,wd 400 gb sata,his ati radeon 1650 pro vga 256 ddr2,winfast nf3 250gb,256+256+512 mb pqi, i napajanje codegen 500w
Zašto bi zbog ove mašine bacao 50-ak evra, kad ne mora uopšte???
Sve je to lepo, ali on nema takvu konfiguraciju, a ako planira i da menja komp, moraće da promeni sve u svakom slučaju. A u profilu mu lepo piše:
Zašto bi zbog ove mašine bacao 50-ak evra, kad ne mora uopšte???
To jeste vecita dilema. On moze nekako da se provuce ali ti si vise ugrozen. Vidis, moj brat ima vrlo slican komp kao tvoj, isti proc, ista kolicina rama, ploca ga-ma78gm-s2h, samo sto mu je grafa vremesna MSI 6600gt (pci express, nije mu nesto stalo da se igra). Njegova masina je radila sa Codegen 400W mesec dana dok mu nisam dao Chiefteca. Tog Codegena sam utopio nekom ortaku kome ce da posluzi (isto ima sempron 3000+, da je imao dual core masinu slicnu tvojoj ne bih mu dao nego bih ga bacio u djubre). Jes da programi za ocitavanje napona napajanja nisu merodavni ali su u svakom slucaju vrednosti bile bolje sa Chieftec PSU-om nego sa Codegenom kada je komp moga brata u pitanju. Bitno je da komponente dobijaju kvalitetnu struju od napajanja inace mogu da stradaju sa odloznim dejstvom, tako sto ih napajanje povuce kada vrisne, a sa kinezima je bilo dosta takvih slucajeva.
Sve u svemu kinezi su nekako mogli da se provlace sa single core procesorima ali sa dual core su na velikim mukama. Vise se greju. Sam kvalitet izrade je drugaciji. Ja nisam mogao da verujem da je Chieftec 550W (tesko 2.5kg) osetno teze napajanje od Codegena 400W. Brendirana napajanja mogu da isporuce bar 80% snage od onoga koliko pise da su jaka, a za kineska ko zna, 80% nema sanse a 50% mozda.
I sam znas da je ovo sve tacno. Tvoja je odluka sta ces da radis sa svojim kompom. Samo se nadam da neces da ucis neke lekcije na tezi nacin. Poz. :ciao:
Admini, sto se mene tice ovde moze jedan lock.
Problem resen,:dedica:,posle ubacivanja napajanja i jos nekih radova u BIOS-u sve radi ok :n_klanja: Tiberium wars na ultra high, cak sam malo oc graficku i procesor, hvala svima na savetima:alealeee:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.