PDA

Prikaži potpunu verziju : Čudan kvar

JosJedanKorisnik
17.10.2008, 13:01
Ne znam da li je bila tema sa slicnim kvarom, a ako je bila neka mi neko postuje link, posto je ne mogu naci preko search-a.

Naime, stari komp koji koristim za download svega i svacega je zapatio virus (vise njih). Posto su se namnozili do beskonacnosti, odlucim da formatiram disk C (inace imam dve particije) i reinstaliram Win XP SP2. Back up podataka sa C sam uradio na drugu particiju D.

Reinstal Win-a je prosao manje-vise OK:). Nakon toga, sam odmah instalirao AVG 8.0 i pokrenuo Update i Scan kompa. Pronasao je 18 trojanaca i usput je celo vreme prijavljivao trojance koji pokusavaju da se pokrenu. Na kraju sam uspesno ocistio komp, ali se od tada javlja problem.

Kada pokusam da udjem u C ili D drive, komp mi prijavljuje da ne prepoznaje taj file (iako drive C i D funkcionisu normalno) i daje mi opcije kojim programom zelim da pokrenem file. Kada odaberem Explorer (Win ili Internet) drive se otvara normalno. Stvar je u tome sto ne postoji mogucnost da cekiram opciju "uvek koristi ovaj program za navedeni file". Probao sam sve i svasta (sto je meni palo na pamet) i nema nikakve promene.

Inace komp radi normalno, osim ovog sto me strasno nervira. Da li cu morati opet da instaliram Win?

paulvandyk68
17.10.2008, 13:04
Skini avg 8 i stavi nod 32. Mnogo je bolji fleksibilniji i manje opterecuje sistem.

NIx Car
17.10.2008, 13:06
i neki Antispyware tipa malwarebytes

JosJedanKorisnik
17.10.2008, 13:06
Skini avg 8 i stavi nod 32. Mnogo je bolji fleksibilniji i manje opterecuje sistem.

vecu uradjeno (Nod 32 i Spybot), ali problem sa otvaranjem drive C i D i dalje postoji. :icon_scra

paulvandyk68
17.10.2008, 13:41
vecu uradjeno (Nod 32 i Spybot), ali problem sa otvaranjem drive C i D i dalje postoji. :icon_scra
Reinstaliraj os one more time.

JosJedanKorisnik
17.10.2008, 13:44
Reinstaliraj os one more time.

i ja mislim da ce to biti "final solution" za moj kompjuter, posto mislim da je u toku ciscenja smeca sa racunara AVG obrisao neke sistemske file-ove.

Uf! Ponovo moram da radim back up od 150GB. :mad:

paulvandyk68
17.10.2008, 13:53
i ja mislim da ce to biti "final solution" za moj kompjuter, posto mislim da je u toku ciscenja smeca sa racunara AVG obrisao neke sistemske file-ove.

Uf! Ponovo moram da radim back up od 150GB. :mad:
Samo polako i opusteno. Posle reinstalacije imaces svez i nov operativni sistem.

JosJedanKorisnik
17.10.2008, 14:03
Samo polako i opusteno. Posle reinstalacije imaces svez i nov operativni sistem.

tako sam mislio i prosli put :opanachke. U svakom slucaju hvala.