PDA

Prikaži potpunu verziju : Problem sa native rezolucijom

vladimir rajic
14.10.2008, 19:17
Presao sam sa 17'' CRT monitora na 22'' TFT (asus vw221d) i sad imam problem sa postavljanjem native rezolucije (1680x1050), nigde nemam opciju za ovu rezoluciju a i windows mi ne prepoznaje monitor (u device menageru stoji Generic non PnP monitor), reinstalirao sam drajvere za grafu(hd3850) i nije pomoglo. Uz monitor nisam dobio drajvere a nema ih ni na asusovom sajtu. Da li postoji neko resenje?

Rocker
14.10.2008, 19:42
U Device manageru obriši monitor i restartuj komp, pa pusti Win da ga nađe i instalira drajver ponovo (drajver se već nalazi u Windowsovoj bazi, nije ti potreban dodatni).

vladimir rajic
15.10.2008, 0:28
Nece, probao sam to kada sam prvi put prikljucio monitor...
Da nije mozda problem u OS posto sam sada na Visti jer ni stari CRT ne radi kako treba na njoj (OS ne prikazuje nikakve informacije o monitoru), a dok sam koristio XP sve je bilo ok, tj. XP je prepoznao monitor i ponudio samo one rezolucije koje odgovaraju monitoru

Rocker
15.10.2008, 1:06
A kako ti je nakačen monitor? DVI ili D-sub? Ako je DVI, onda ne bi smelo da bude problema. Oko Viste ti ne mogu pomoći.

vladimir rajic
15.10.2008, 1:35
D-sub, probao sam da podesim rezoluciju(1680x1050) preko ATI CatalystCC i uspeo nekako ali slika izgleda ocajno a tekst je zamucen toliko da se slova jedva naziru. Jel' imao neko slicnih problema sa ovim monitorom u kombinaciji sa vistom?

Eni
15.10.2008, 1:56
Probaj da mu staviš drajver sam, bez automatike. Uđeš u listu, nađeš, a ako ga nema, probaj plug and play varijantu...

NenadN
15.10.2008, 9:54
Pitanje da li je to u opste natvna rezolucija?

VojaM
15.10.2008, 11:00
Prema podacima sa Neta, to mu jeste nativna rezolucija, ali je pitanje koja je rezolucija zaista postavljena.

Možda bi pomoglo da se "podmetne" neki drugi model monitora (ako već ovaj Vista ne prepoznaje) koji ima istu nativnu rezoluciju?

Uzgred, je li iko razmatrao mogućnost da je monitor, naprosto, neispravan?

crossover
12.1.2009, 18:11
Imam isti problem. Monitor je Viewsonic VG2230WM a grafička GeForce 8800GTS. Problem se pojavio juče kad mi je igra izletela na desktop i od tada je najviša moguća rezolucija 1024x768. Reinstalacija drajvera za GeForce ne pomaže, a za monitor ne mogu da instaliram jer dobijam grešku 'your monitor could not be found'. Što je još gore, stalno moram da monitor prebacujem između DVI izlaza (da, monitor je DVI) jer malo malo pa dobijem 'no signal'. Napominjem da monitor na drugom računaru, pod XP-om (ja koristim Vistu) radi. Da li je problem do monitora ili do grafičke i da li ima leka?