Prikaži potpunu verziju : Problem sa gtx280
Kad sam nju ubacio poceli problemi a sa 8600gt sve bilo uredu. Kad pocne da startuje neku igru ili da pokrenem slike odma se restartuje. windows vista 64 ram 2x2gb ocz
Partybreaker
12.10.2008, 23:31
Jel' si proverio temperature? GTX 280 je poznata po velikom zagrevanju (nekad i preko 100'C).
Jel' si proverio temperature? GTX 280 je poznata po velikom zagrevanju (nekad i preko 100'C).
Ja imam Gainward GTX 280 i prvi put cujem za to o zagrevanju ?!?! Pri maksimalnom operecenju ne prelazi 65 C ....
Partybreaker
12.10.2008, 23:57
Ne znam za tvoj Gainward, ali sam siguran da XFX i Gigabyte ne rade na 65'C. Evo baci pogled na ove postove:
http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=564733&postcount=3
http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=567190&postcount=224
...iz ovih tema:
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?p=567190#post567190
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?p=564733#post564733
Pogotovu je bitan prvi link zbog sledeceg:
Moj savet ti je da zameniš grafu ako je moguće za neki drugi proizvođač,sličnu situaciju sam imao ja juče sa gigašit gtx280 i za manje od minut u krizi nabije temp do 115c i gasi se,još ja se u početku utripovao:confused: da napajanje koje sam imao (ćiftek 550w) nije dovoljno jako i kupim corsair hx620w modular i opet isto se greje:n-cc2:.
I sad ne mogu da nadjem klip na youtube-u gde je lik merio temperaturu dok se igrao - isla je do 107'C cini mi se...
prochitaj ovu temu mozhda pronadjesh i tvoj problem:http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=176296
problem je u tome da 280-tice u nekim trenucima povlache mnogo struje pa chak ni neka napajanja od npr. 800w nisu dovoljna.
prochitaj ovu temu mozhda pronadjesh i tvoj problem:http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=176296
problem je u tome da 280-tice u nekim trenucima povlache mnogo struje pa chak ni neka napajanja od npr. 800w nisu dovoljna.
Njegov Thermaltake 850W je vise nego dovoljan za gtx280. On moze da podnese cak 2x gtx280 u SLI. Jednostavno najnovije nvidijine grafe gtx200 serije su dosta bagovite. Nadju se i dobri primerci. Nista bolja situacija nije ni za ati 4780 X2.
Kupis i *****e problem je struja moram da pravim kombinacije i sad radi.:a_bleh:
Lord Of Midnight
14.10.2008, 10:00
Ja imam Gainward GTX 280 i prvi put cujem za to o zagrevanju ?!?! Pri maksimalnom operecenju ne prelazi 65 C ....
Ja sam pre par dana uzeo Gainward GTX280 i greje se u Crysis do 80 stepeni. Ali se nikad nije restartovao... Da nije mozda kod tebe kuler ubrzan pa da bolje hladi.
Gde mogu da povecam broj obrtaja kulera?:)
Inace graficka je super za sad mi rade sve igre na max sa 2Gb Geil na 1066 i Q6600...:aplauz:
E da, jel normalno da mi temperatura na procesoru (Intel Q6600) ne prelazi 37stepeni. I to je u Crysisu inace dok mi je u win ne predje 25?:icon_scra
paulvandyk68
14.10.2008, 10:47
Ja sam pre par dana uzeo Gainward GTX280 i greje se u Crysis do 80 stepeni. Ali se nikad nije restartovao... Da nije mozda kod tebe kuler ubrzan pa da bolje hladi.
Gde mogu da povecam broj obrtaja kulera?:)
Inace graficka je super za sad mi rade sve igre na max sa 2Gb Geil na 1066 i Q6600...:aplauz:
E da, jel normalno da mi temperatura na procesoru (Intel Q6600) ne prelazi 37stepeni. I to je u Crysisu inace dok mi je u win ne predje 25?:icon_scra
Ma kakav broj obrtaja namesti mu jednu 12-ku da ga hladi i nebrini. E sada malo je buka jaca, ali rezultat hladjenja odlican.
Lord Of Midnight
14.10.2008, 10:51
Ma kakav broj obrtaja namesti mu jednu 12-ku da ga hladi i nebrini.
Sta da radim? Ajd objasni mi na pp. plz:aplauz:
paulvandyk68
14.10.2008, 10:56
Sta da radim? Ajd objasni mi na pp. plz:aplauz:
Otvori kuciste i sa strane gde je graficka kartica montiraj jedan ventilator 12-ku. E sada namestis tako da ventilator direktno hladi karticu znaci sa strane. Smanji ce temperaturu provereno jedino sto ce biti malo bucnije i malo vise prasine. Ali sve se to da srediti. Malo se cesce cisti kompjuter. Ali je temperatura da ne preteram spustena za citavih 20 do 25 stepeni.
Partybreaker
14.10.2008, 14:59
Otvori kuciste i sa strane gde je graficka kartica montiraj jedan ventilator 12-ku. E sada namestis tako da ventilator direktno hladi karticu znaci sa strane. Smanji ce temperaturu provereno jedino sto ce biti malo bucnije i malo vise prasine. Ali sve se to da srediti. Malo se cesce cisti kompjuter.
Odma' da se razumemo, ono sto Vandyk zove "12-ka" je kuler (ventilator) sa precnikom od 12cm. Ja je zovem 12-ica, a ne 12-ka (kako se to uopste cita? :icon_scra)
I nemaju sva kucista mogucnost ugradjivanja kulera na bocnu stranu bez nekog "budzenja".
Ali je temperatura da ne preteram spustena za citavih 20 do 25 stepeni.
Mislim da si ga preterao.
Ali se slazem da je to svakako efikasnije resenje nego povecavanje broja obrtaja kulera.
paulvandyk68
14.10.2008, 15:17
Odma' da se razumemo, ono sto Vandyk zove "12-ka" je kuler (ventilator) sa precnikom od 12cm. Ja je zovem 12-ica, a ne 12-ka (kako se to uopste cita? :icon_scra)
I nemaju sva kucista mogucnost ugradjivanja kulera na bocnu stranu bez nekog "budzenja".
Mislim da si ga preterao.
Ali se slazem da je to svakako efikasnije resenje nego povecavanje broja obrtaja kulera.
To bar nije problem odraditi. Nikako budzenje nije potrebno, nemoj da izmisljas toplu vodu. Uzmes dve vezice i svezes "12-ticu" sa strane otvorenog kucista uperis je da duva sa strane na karticu i to je to. Bar to nije tesko namestiti. A rezultat je sigurno dobar. Mozda sam preterao oko temperature ali je dosta niza.
didi probaj ti prvo da poteraš taj gtx na xp-u e ako tu prođe sve kako treba onda vista ili driveri zezaju,verovatno ima nekog konflikta,jesi siguran da si lepo obrisao stare drivere...
Sad je sve uredu, pogodio sam kombinaciju kablova i sve radi kako treba ali je temperatura malo cudna ali dobro.
Gle kod mene su temp između 65c i 75c sve zavisi koja igra ali jedino kriza ide i do 82-85c.
Lord Of Midnight
14.10.2008, 22:07
To bar nije problem odraditi. Nikako budzenje nije potrebno, nemoj da izmisljas toplu vodu. Uzmes dve vezice i svezes "12-ticu" sa strane otvorenog kucista uperis je da duva sa strane na karticu i to je to. Bar to nije tesko namestiti. A rezultat je sigurno dobar. Mozda sam preterao oko temperature ali je dosta niza.
Ma imam Cooler Masterovo kuciste CM 690 i ima opciju za ugradnju 2 kulera sa strane. Jedan kuler sam dobio i duva direktno u graficku. E sad mozda on i nema neki efekat jer smeta daska od stola koja je udaljena svega 5cm. Probacu da izbusim rupe u sto tacno naspram ventilatora da lakse vuce vazduh.
Gle kod mene su temp između 65c i 75c sve zavisi koja igra ali jedino kriza ide i do 82-85c.
Kod mene isto. Kad igram NFS Pro Street temperatura je oko 73, ali u krizu ide na 82... Ma valjda joj ne smeta. Ako predje 90 e onda cemo videti kako da resimo hladjenje...:icon_stud
Meni je danas u nekim trenutcima temperatura isla i do 95c u call of duty4 multi.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.