Prikaži potpunu verziju : Da li mi provajder bokira max. dl?
Korisnik sam Neobee-jevog ADSL 256. Zanima me nesto da li su stavili ogranicenje na download. Sad sam vec skidao sve i svasta i sa svakakvih sajtova i u Operi mi nikad nije pokazao vise od 24.4 KB/s a u DU metru (koji mi je tu zbog neke evidencije) 26.8 KB/s. Dobro, jedan od ovih 2 laze ali to nije tolko bitno. Jer kad sam igrao jednu igru na online onda mi je du metar pokazao oko 30 KB/s. U cemu je fora? Njima sam poslao slican e-mail i nisu mi odgovorili.
Fora je u agregaciji i tome što ti 256Kbps protok NIJE ZAGARANTOVAN već MAKSIMALAN. A ograničen je upload u odnosu na download (valjda 1:2 ili 1:3 u korist downloada). Evo meni na SBB kablu sa 256 paketom izbija i na 37KBps, ali to zavisi od toga odakle skidam t.j. brzine uploada tog izvora.
Ili ja tebe nisam razumeo ili ti mene.
Na sajtu Neobee-a pise za tvoj paket: Downstream 256Kbps/Upstream 64Kbps. Downstream je brzina od korisnika prema mrezi, a Upstream je od mreze prema korisniku. Naravno, misli se na maximalan protok, ali ne i garantovan. Normalne vrednosti kad nesto download-ujes je 25-30 Kbps sto zavisi od servera sa kog skidas kao i od "guzve" na mrezi.
Razlike ti dolaze radi toga sto je 256 kbita nazivna brzina, koja ne znaci i da primas korisne podatke sa 256 kbita. Teoretska brzina je tu u KBytima 31.5 KB/sec, ali uvek moras da odbrojis u proseku oko 7% radi takozvanog "overhead", sto ce reci kolicine podatakak, koje sastoje glave IP paketa.
Takodje ti to ovisi o velicini "payloada" u IP paketu (MTU), koliko u tom trenutku uploadujes, i itme usporavas protok kontrolnog protokola itd.
Sigurno ti ne zatvaraju za 4 KB razlike prometa, jer je to marginalno.
Vazi, hvala. Posto nikad nije premasio tu granicu pa sam se zato pitao. Neobee je imao veoma poznat problem pa me ne bi nista iznenadilo posle toga jer mi je njihova podrska svasta nalupetala tokom tih problema. Inace kad sam skidao i sa rapidsharea ni tamo nije prekoracena ta granica. Preko nekoliko stotina stranica sam vec skidao i skidao sve i svasta i to je max.
To je sasvim normalno za sve korisnike. Meni u DU Metru pokazuje 27,6 maksimalno mada nekad na sekund skoci i vise. Ali 27,6 je stalna vrednost.
Nego veci je problem sto se desava da protok varira pa je u jednom trenutku 27 u drugom 10 i pa 5 pa 13... Nekad se desi u proseku da ne predje 15 sto ne bi smelo. Ovo sve govorim za obican download a ne za P2P i torente.
Neobee je imao veoma poznat problem pa me ne bi nista iznenadilo posle toga jer mi je njihova podrska svasta nalupetala tokom tih problema.
Neobee ima jezivo losu tehnicku podrsku :n-cc2:
A ne, SBB je #1.
Što? Meni je danas stigao ADSL. Kad sam otišao po modem, bili su jako ljubazni i krenuli da mi objašnjavaju kao totalnom duduku. Malo sam ih prekinuo i zahvalio im se. Došao kući, bocnuo modem, instalirao drajver i sad samo piči.. brzina je max 27.6 (kao što je neko već rekao). Peak je 30kbps, mada jako retko. Čak su mi dali nedelju dana za DŽ (do kraja Avgusta).
Što? Meni je danas stigao ADSL. Kad sam otišao po modem, bili su jako ljubazni i krenuli da mi objašnjavaju kao totalnom duduku. Malo sam ih prekinuo i zahvalio im se. Došao kući, bocnuo modem, instalirao drajver i sad samo piči.. brzina je max 27.6 (kao što je neko već rekao). Peak je 30kbps, mada jako retko. Čak su mi dali nedelju dana za DŽ (do kraja Avgusta).
He he..(ovo je jače od mene)...Poslovica:
Dok jednom ne omrkne drugom ne osvane...:to_care:
Poenta je da čak i kod istog provajdera može da ti ping ( a i protok) varira nenormalno...zavi si gde si nakačen i kakva im je infrastruktura ali u principu ako se zna da je u 90% slučajeva kod svakog našeg provajdera izlazni link fiksnog protoka onda je jasno:Ako se tebi ubrza kod nekog je upravo zabolo i obrnuto :to_care: :dzavo:
Pa kom obojci kom opanci :to_care:
He he..(ovo je jače od mene)...Poslovica:
Dok jednom ne omrkne drugom ne osvane...:to_care:
Ih, bre, već mi nabi kompleks!:to_care: Pa ja sam za ova 2 dana skinuo 2 GB (mada je tek jutro). Nisam imao nikakvih problema sa brzinom, uvek ide do 27-28kb. Mada, ja sam na Voždovačkoj centrali gde su tek nedavno uveli adsl. Možda još nisu popunjeni kapaciteti?:confused: Uglavnom, za sad se ne žalim. Kad bi ostalo ovako uvek bilo bi extra!:to_care:
sasha vukelic
27.8.2006, 18:37
Korisnik sam Neobee-jevog ADSL 256. Zanima me nesto da li su stavili ogranicenje na download. Sad sam vec skidao sve i svasta i sa svakakvih sajtova i u Operi mi nikad nije pokazao vise od 24.4 KB/s a u DU metru (koji mi je tu zbog neke evidencije) 26.8 KB/s. Dobro, jedan od ovih 2 laze ali to nije tolko bitno. Jer kad sam igrao jednu igru na online onda mi je du metar pokazao oko 30 KB/s. U cemu je fora? Njima sam poslao slican e-mail i nisu mi odgovorili.
Citat ("blic" i "teol" u teksu su provajderi):
Flat izvorno se ne odnosi na brzinu, vec na placanje, i znaci otprilike "bez dodatnih troskova". Blic nece da kaze, a Teol tvrdi (forum) da je njihov "contention ratio" 15:1. To prakticno znaci da 15 korisnika iste kategorije koristi jedan kapacitet, tj. 15 korisnika na odredjen nacin dijeli vezu 256/64. U vezi sa tim, nominalna brzina nije garantovana (sto i sami kazu), vec maksimalna brzina koja se moze dobiti u pojedinom ternutku, i obicno je napravljeno da se inicijalno pri konekciji dobije priblizna brzina koja nakon nekog vremena opada na nivo koji odgovara CR-u.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.